Romanița Iovan dezvăluie cauza reală a morții lui Adrian Iovan, la 10 ani de la tragedia din Apuseni: „Putea fi salvat. Eu am certificatul de deces...”

 Ifrim Georgiana
.

Pe 20 ianuarie, s-au împlinit 10 ani de la decesul lui Adrian Iovan, în accidentul tragic din Apuseni. Ca în fiecare an, Romanița Iovan și fiul Albert au urcat să-l comemoreze pe Vârful Petreasa, însoțiți de prieteni, moți și preotul localității. Creatoarea de modă crede că fostul soț ar fi trăit și astăzi dacă echipajele de intervenție ajungeau în timp util. Iată ce scrie pe certificatul de deces al pilotului!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

An de an, Romanița Iovan îi face pomenire fostului soț, Adrian Iovan, care a pierit într-un accident aviatic petrecut în Munţii Apuseni, în apropiere de localitatea Petreasa, Alba. În acest weekend, creatoarea de modă și fiul ei, Albert, au mers la locul tragediei și l-au comemorat pe regretatul pilot, dat fiind că s-a împlinit un deceniu de când s-a stins din viață. Romanița Iovan spune astăzi că a rămas cu multe semne de întrebare după decesul fostului soț și e convinsă că ar fi putut fi salvat.

lknbldlknbld

Citește și: Cu ce se ocupă fiul Romaniței Iovan, Albert, la doar 17 ani: 'Actor nu am vrut să ma fac, dar într-o noapte, la 2-3 dimineața, mi-a venit o idee. M-am băgat în ceva greu'

Citește și: Romanița Iovan, revoltată la 10 ani de la moartea lui Adrian Iovan, în accidentul tragic din Apuseni: „Niciodată nu a fost vreun coleg. Niciodată nu a venit nimeni din avionul pe care Adrian l-a pilotat. În fiecare zi aș aprinde o lumânare în locul lor”

Citește și: Elena Ionescu a fost eliminată de la Survivor All Stars! Cum a fost fotografiată pe aeroport și ce gafă i-ar putea atrage o sancțiune uriașă de la Pro TV

Citește și: Brigitte Pastramă a vrut să se sinucidă în închisoare, când avea 26 de ani. Cine a salvat-o: „În starea aia de letargie eu am auzit… A fost foarte complicat”

Romanița Iovan dezvăluie cauza reală a morții lui Adrian Iovan, la 10 ani de la tragedia din Apuseni

Pe 20 ianuarie, s-a împlinit un deceniu de la decesul pilotului Adrian Iovan. Fosta lui soție, Romanița Iovan, l-a comemorat și a mers, din nou, la locul accidentului aviatic, alături de fiul ei, Albert. Creatoarea de modă spune că moartea fostul soț ar fi survenit din cauza frigului, conform certificatului de deces, și nu din cauza leziunilor suferite în urma impactului.

„Sper în continuare că dacă s-ar întâmpla a doua oară ce s-a întâmplat acum zece ani, să se intervină altfel. Sunt încă foarte multe semne de întrebare la care încă nu avem răspuns. Și au trecut zece ani de atunci. Eu am certificatul de deces al lui Adrian. El a murit de frig. Aura din câte știu avea deja o problemă cauzatoare de moarte, avea cervicala terminată pentru că nu a avut centură de siguranță.

Adrian putea fi salvat, loviturile în organe, în momentul în care bordul avionului l-a lovit în stomac, nu erau cauzatoare de moarte. E important să citești foarte bine certificatul de deces. Eu l-am citit bine iar Adrian a murit de frig', a declarat Romanița Iovan, la Antena 3.

Romanița Iovan, parastas în Munții Apuseni pentru Adrian Iovan

Pe rețelele de socializare, Romanița Iovan a publicat mai multe fotografii din timpul parastasului de 10 ani al fostului ei soț. Traseul străbătut de ea și fiul Albert încă poartă numele regretatului pilot și duce din comuna Horea până pe Vârful Petreasa.   

„Sunt împreună cu moții în Apuseni, niște oameni deosebiți, extraordinari, de excepție. Nu cred că mai există așa ceva pe pământul ăsta. Și de această dată, soarele ne-a însoțit', spunea Romanița în filmulețele publicate pe Facebook.

Adrian Iovan și-a pierdut viața într-un accident aviatic

Adrian Iovan și-a pierdut viața pe 20 ianuarie 2014, într-un accident aviatic petrecut în Munții Apuseni. Avionul s-a prăbușit de la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În timpul misiunii umanitare a pierit și Aurelia Ion, studentă la medicină.

„Am fost focusată pe Albert și cred că am făcut bine ce am făcut. În schimb, reacțiile noastre, ale mele și ale celor din jurul meu, de a merge în Apuseni în fiecare an, au fost foarte bune pentru Albert. Așa el a înțeles despre ce e vorba și se bucură când mergem în Apuseni și vrea să facă niște lucruri extraordinare, în memoria lui Adrian.

Am avut, ca să zic aşa, norocul că Albert a trăit lângă cei doi părinţi cei şapte ani, adică cei şapte ani de acasă. Educaţia pe care a primit-o de la Adrian, în cei şapte ani, a contat extraordinar.

Chiar dacă eram la adrese diferite, eu cu Adrian, am mers în aceeaşi direcţie. Adică nu l-am educat eu într-un fel pe Albert şi după aceea, când se ducea la Adrian primea altă educaţie, nu. El ştie că are tată şi tatăl lui este un erou şi-l veghează de acolo de sus, de dincolo de nori', a spus Romaniţa Iovan, invitată la podcastul lui Nasrin Ameri.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton