De ce Rona Hartner a fost botezată în secret și ce religie avea regretata actriță: "Când treci printr-un cancer, contează foarte mult credința"

 Radulescu Ruxandra
.

De ce Rona Hartner a fost botezată în secret și ce religie avea regretata actriță. Rona Hartner s-a stins din viață joi 23 noiembrie, după o lungă luptă cu o boală necruțătoare, cancerul. Actrița, care a lăsat un gol imens în sufletul familie și al apropiaților, s-a rugat până în ultima clipă să se vindece. Rona Hartner a fost botezată în secret. Iată ce religie avea actrița!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rona Hartner a părăsit această lume, la daa de 23 noiembrie, după o bătălie de ani de zile cu o boală cumplită. Un exemplu de talent și exuberanța, actrița a sperat până în ultima clipă că se va vindeca, dar a mărturisit că este resemnată oricare ar fi soarta pe care i-a pregătit-o Divinitatea. Rona Hartner, care va fi înmormântată vineri, 1 decembrie, a fost botezată pe ascuns de către bunica sa. Iată detalii necunosute despre regretata actriță!

„Poulet Aux Prunes” Premiere – 68th Venice Film Festival„Poulet Aux Prunes” Premiere – 68th Venice Film Festival

De ce Rona Hartner a fost botezată în secret și ce religie avea regretata actriță

Puțini știu că Rona Hartner a fost, într-adevăr botezată pe ascuns de către bunica sa, căci părinții ei nu au vrut să facă acest lucru. Se pare că părinții Ronei preferau ca fiica lor să își poată alege singură religia atunci când va crește. La fel au procedat și cu ceilalți doi copii ai lor, sora și fratele artistei. Bunica Ronei a botezat-o pe ea și pe frații ei în religia ortodoxă.

Citește și: Rona Hartner își făcuse testamentul cu două luni înainte să moară. Cui a lăsat artista toată averea: „Mi-am cumpărat loc de veci'

Citește și: Sora Ronei Hartner, mesaj sfâșietor după moartea artistei: 'O să-i lipsești fetei tale foarte tare. Nici nu îți puteai închipui cum…'

Cu toate acestea, Rona a simțit, la 17 ani, că religia care o cheamă este catolicismul, drept pentru care a cerut să fie bogtezată din nou în această religie, scrie Click.

Este o relaţie foarte directă, în sensul că mă rog pe un Rozariu zilnic, citesc Biblia în fiecare zi, oriunde plec o iau cu mine, şi meditez asupra cuvântului lui Dumnezeu. Păstrez relaţia cu Dumnezeu precum relaţia cu persoana iubită, altfel se alege praful', povestea Rona, care nu a renunțat la credință până în ultimul moment.

Rona Hartner respecta și postul ortodox

Chiar dacă era catolică, ea ținea și postul Crăciunului.

„Țin tot postul ortodox, chiar dacă sunt catolică. Vinerea țin post negru, adică beau apă și cafea, fără zahăr, iar seara mănânc un pic de pește, la catolici e tolerat.

Prin post, consider că este singura posibilitate ca ficatul să se detoxifice, așa ajutăm și planeta, nu mai mâncăm carne, trebuie să mai lăsăm porcul să mai și crească, nu? Cu ajutorul postului, ai mai mult oxigen în corp, postul omoară celulele canceroase.

Nu țin un post foarte drastic, nu vreau să fiu o povară pentru alții. De exemplu, dacă ajung la platou, la filmările pentru 'Te cunosc de undeva', și au pus pe masă în mâncare și un pic de brânză, mănânc, nu sunt fanatică. Țin post cât pot și în același timp cât să nu mă simt nici slăbită', mai povestea artista.

Rona Hartner: „Când treci printr-un cancer contează mult credința”

Rona nu și-a pierdut nicio clipă credința. Cu ajutorul acesteia, spunea ea, s-a vindecat de cancer prima oară. A doua oară, însă, se pare că nu a mai fost de ajuns.

„Când treci printr-un cancer, contează foarte mult credința, pentru că în cancer nu poți să decizi nimic, trebuie să lași medicul să decidă. Dacă te rogi, Dumnezeu îți va scoate în față cei mai buni medici. Citostaticele sunt foarte dure, tratamentul este un rău necesar, așa cum sunt de fapt toate medicamentele.

După citostatice, corpul își dorește atât de mult să se regenereze. Dacă ești în rugăciune, ai o stare de spirit foarte bună, nu faci depresie. Pentru asta, eu am și înotat în apă de mare și iarna, de-abia aștept să mă întorc în Franța și să înot din nou în apă rece. M-am împărtășit în fiecare zi, așa e la catolici, pot veni și ortodocșii să se împărtășească în fiecare zi. Mie, sincer, așa mi-a crescut imunitatea cu împărtășania', mai spunea Rona cu ani în urmă pentru Impact.ro.

FOTO: Facebook YT

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton