”Rowan Atkinson a murit” - Un val de ”fake news” a cuprins mediul online

 Alina Dan
.

Vestea că Rowan Atkinson a murit circulă luna aceasta în mediul online. Din fericire, nu este adevărat. Din păcate, știrile false circulă mai repede ca vântul și, mai rău, sunt și luate în seamă.

Totul a pornit de la o postare falsă, care circulă sub forma unui Breaking News care ar fi fost difuzat de postul de televiziune Fox News. Potrivit Digi Film, postările false din iulie 2018 susțin că starul filmului „Mr. Bean” a murit într-un accident de mașină în timpul unei cascadorii. Rowan, celebrul interpret al și mai celebrului personaj Mr Bean, este însă în viață, iar mesajul circulă pentru a-i păcăli pe utilizatorii de rețele de socializare și a genera trafic pe anumite site-uri care promovează informația falsă.

Postarea apare sub forma unui clip care îi invită pe oameni să dea Play și mesajul „Rowan Atkinson 1955-2017”.

Același mesaj a apărut și în 2017, iar în total, despre actorul Rowan Atkinson s-a scris de trei ori de-a lungul timpului că ar fi murit, veștile fiind alarme false.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton