În toamna anului 2017 izbucnea poate cel mai mare scandal sexual pe care l-a văzut Hollywood-ul vreodată. Mărul discordiei: numeroasele acuzații de hărțuire sexuală împotriva puternicului producător de filme Harvey Weinstein.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Harvey Weinstein a fost acuzat de abuzuri sexuale în urmă cu aproape 4 ani. Aceste abuzuri s-a fi petrecut în mod constant încă din 1970. Zeci de actrițe ar fi fost violate sau abuzate sexual în alte moduri, după ce erau atrase în capcană de producătorul de film, în complicitate cu angajații lui.
După ce au ieșit toate detaliile la iveală, iar cazul a ajuns în instanță, Harvey a fost demis din The Weinstein Co, studioul de film fondat împreună cu fratele său. Anul trecut, faimosul producător a fost condamnat pentru violarea unei actrițe și agresarea sexuală a unui fost asistent de producție. În prezent, execută o pedeapsă de 23 de ani de închisoare.
Suma colosală primită de victimele lui Harvey Weinstein
Acum, procesul #metoo a ajuns la final. Aproape toate victimele fostului producător de film au acceptat să semneze un acord, prin care obțin un total de 17 milioane de dolari. Un judecător al Curții de Faliment din SUA a aprobat luni, 25 ianuarie 2021, planul oficial de lichidare al The Weinstein Co.
Conform cancan.ro, se pare că 83% dintre cele 40 de femei incluse în proces și-au exprimat cât se poate de clar dorința de încheiere a acestui proces, semnând actul cu această intenție. Judecătoarea Curții de Faliment a SUA, Mary Walrath, este care a aprobat înțelegerea.
Citește și: Uma Thurman rupe tăcerea în cazul Harvey Weinstein: #metoo
Citește și: Adrian Tamplaru, nașul lui Alex Bodi, condamnat definitiv la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare
Citește și: Kevin Spacey și Harvey Weinstein – împreună în același centru de reabilitare, din cauza adicției sexuale!
Citește și: Scandal între Nicoleta Voicu și Gheorghe Turda: „Nu ți-e rușine să-mi umilești familia?'
S-a încheiat procesul #metoo
Judecătoarea a adăugat că victimele nu au dorit să meargă mai departe în instanță și să ceară niște despăgubiri mai mari decât le-au fost acordate. Cel care împarte acești bani este un examinator de daune. În plus, acest acord semnat în instanță prevede și acordarea a 8,4 milioane de dolari pentru cereri de faliment.
Genie Harrison, un avocat care a reprezentat cinci dintre victime, a anunțat că această înțelegere financiară i se pare echitabilă. Cu toate acestea, unele victime vor să meargă mai departe, anunță avocatul lui Weinstein, Imran Ansari.
„Realitatea practică este că, în afara soluționării, reclamanții se confruntă cu o recuperare financiară nesigură, compania Weinstein fiind în faliment și domnul Weinstein, care neagă acuzațiile împotriva sa, cu o stare financiară actuală și viitoare care este departe de a fi sănătoasă', a declarat acesta, citat de Gândul.ro.