Sabrina Voinea nu a călcat în afara liniei și a fost depunctată pe nedrept la Jocurile Olimpice, arată imaginile NBC. Fotografia care i-a adus penalizarea este din timpul altei prestații: „Nu era de ieri. Probabil a fost din prima zi de concurs”

 Ifrim Georgiana
.

Sabrina Voinea nu a călcat în afara liniei și a fost depunctată pe nedrept la Jocurile Olimpice. NBC a difuzat imagini cu zoom și slow motion, din care reiese că gimnasta era în poziție regulamentară și nu trebuia penalizată. Ea a obținut locul cinci în finala probei de gimnastică artistică la sol.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La Jocurile Olimpice de la Paris, România a obținut, pentru câteva minute, o medalie de bronz în finala de sol la gimnastică. Sabrina Voinea s-a clasat pe locul cinci, iar Ana Maria Bărbosu pe poziția a patra, asigurându-și astfel un loc pe podiumul olimpic. Americanii au făcut contestație la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe locul 3, iar gimnasta noastră a fost deposedată de medalie.

(PARIS2024)FRANCE-PARIS-OLY-ARTISTIC GYMNASTICS(PARIS2024)FRANCE-PARIS-OLY-ARTISTIC GYMNASTICS

Citește și: Sabrina Voinea se retrage din gimnastică după controversa de la Jocurile Olimpice. Mama sportivei: „Pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni. Atât am putut suporta' / Nadia Comăneci a explicat de ce a fost depunctată

Citește și: Cine e Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha: „Vreau doar să merg la Olimpiada din 2024”

Citește și: Octavian Ursulescu, revoltat că Teatrul de Vară din Mamaia a fost lăsat în paragină: „Nu s-a dat nici măcar cu vopsea peste grafitti, de buruieni și șobolani nu mai vorbim”. Unde va avea loc Festivalul Mamaia 2024

Citește și: Cea mai frumoasă amintire a impresarului Radu Groza cu regretatul Nicu Covaci: 'Într-o seară, ne-a spus bancuri…'. Când s-au văzut pentru ultima oară / EXCLUSIV

Sabrina Voinea nu a călcat în afara liniei și a fost depunctată pe nedrept la Jocurile Olimpice

După punctajul obținut în finala probei la sol, antrenorii Sabrinei Voinea au depus contestație, dar aceasta a fost respinsă. Gimnasta de 17 ani a fost depunctată că a ieșit din covor la o linie acrobatică, lucru pe care l-a explicat și Nadia Comăneci, după controversa de la Jocurile Olimpice.

Reluările difuzate de televiziunea americană NBC arată că Sabrina Voinea nu a comis, în timpul exercițiului la sol, greșeala pentru care a fost penalizată. În imagini nu se observă ca aceasta să fi călcat cu călcâiul în afara liniei.

„Călcâiul care poate aduce schimbarea! Imperios necesară în sistemul de arbitraj din gimnastică!

Sabrina e victimă, sistemul de arbitraj și arbitrele trebuie să răspundă, chiar dacă nu se va schimba nota.

NBC, televiziune americană, arată clar ca Sabrina nu a călcat în afara liniei.

În era tehnologiei, a senzorilor și a inteligenței artificiale, la gimnastică se scrie cu pixul pe hârtie și se ridică steagul. Despre amplitudine, întoarcere sau deschidere în sărituri, depinde de ochiul „format” al unor doamne…

Patinajul artistic s-a reformat după scandalul Salt Lake City 2002, e cazul ca gimnastica să fie analizată altfel. Corect. Ca să nu sufere sportivii.

Unghiuri. Grade. Amplitudine, Deschidere. Întoarceri. Trebuie sa fie analizate de un VAR…și abia apoi decise clasamente și campioane.

Dar, oare cine se teme de schimbare? În 2006, s-a ales eliminarea notei 10.00. Sistemul a devenit închis. De neînțeles pentru public, avantajând dificultatea…

Călcâiul Sabrinei e de ieri călcâiul lui Ahile pentru gimnastica mondială!', a scris comentatoarea sportivă Alina Alexoi, pe pagina de Facebook.

Sabrina Voinea: „Fotografia nu este de ieri'

Sabrina Voinea a ieșit la rampă cu alte declarații și susține că fotografia care i-a adus depunctarea la sol este din timpul altei prestații.

„Nu știu exact ce părere au avut arbitrele, eu mi-am făcut solul cât am putut de bine, am tras până la capăt de mine, am reușit toate liniile acrobatice, nu am ieșit deloc din sol, mi-am făcut toată artistica, dar iată că arbitrele nu știu ce au văzut. Au văzut altceva și m-au depunctat cu 0.1, doar că nu știu pe ce. Ele au spus că am ieșit din covor, dar eu nu am iești. Au avut o poză o poză la îndemână în care au zis că eu am ieșit din covor, doar că acea poză nu era de ieri.

Acea poză probabil a fost de la finala pe echipe sau din prima zi de concurs, la calificări, dar în niciun caz de ieri. Am stat și am analizat tot solul și eu și mama și toți ceilalți și nimeni nu a văzut că eu am ieșit din covor', a spus gimnasta pentru antena3.ro.

Mama Sabrinei Voinea: „Atât am putut suporta’

Aseară, printr-un mesaj postat pe Facebook, Camelia Voinea a anunțat retragerea fiicei sale din gimnastică. Ea îi este și antrenoare Sabrinei Voinea.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!’, a transmis Camelia Voinea, pe Facebook.

Controversa de la Jocurile Olimpice

Probele de gimnastică de la Jocurile Olimpice au fost umbrite de o amplă controversă. Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, antrenorii au depus contestație, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul cinci.

Ana Maria Bărbosu a încheiat pe locul patru, obținând același punctaj, însă departajarea s-a făcut la execuție. Pentru câteva minute, gimnasta a avut medalia de bronz, iar echipa României s-a bucurat zgomotos. Americanii au făcut contestație la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe poziția a treia, cu 13.766.

Tot luni, la bârnă, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 8, asta după ce a căzut de două ori de pe aparat.

Sursa foto: Captură Video & Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton