Scandal în trupa Iris. La cine rămâne numele?

Scandal în trupa IRIS. Între Cristi Minculescu, Doru Borobeică şi Valter Popa, pe de o parte, și toboșarul Nelu Dumitrescu, se duce de ceva timp o luptă acerbă pentru dreptul asupra numelui formației. Din păcate, disputa este departe de a se încheia, iar tot acest scandal umbrește chiar numele celebrei formații!

Fotografia postată de Iris Oficial.

Pentru că procesul în care Nelu Dumitrescu și trei foști membri ai grupului își dispută titulatura formației în care au activat cu toții este abia la început, iar verdictul poate fi dat chiar și peste doi ani, după cum declară toboșarul formației pentru News.ro, din păcate disputa s-a mutat de pe sălile tribunalului pe Facebook, unde solistul Cristi Minculescu, basistul Doru Borobeică şi chitaristul Valter Popa încearcă să-și facă dreptatate pe pagina de Facebook, unde se bucură de aprecierea fanilor. Iată declarația integrală a celor trei membri ai grupului format de Nuțu Olteanu în 1975:

„Întrebați-ne «Cine suntem» și vă vor răspunde cei 120.000 de oameni prezenți sâmbătă în Piața Palatului din Iași care au strigat #IRIS și care nu pot fi împiedicați să o facă doar pentru că un individ a înhățat, mișelește, o marcă ce este, deloc întâmplător, coloana sonoră a amintirilor pentru 3 generații.

Nu putem să le spunem prietenilor să nu ne strige pe nume, #IRIS, doar pentru că un decrepit se crede curatorul mărcii ce ne-a fost atât de mult timp «familie», nouă, tuturor.

Așteptarea noastră în aceste zile este adevărul, cel ce n-are întotdeauna legătură cu dreptatea, sperând că în toate cele peste 6000 de concerte am lăsat o parte din inimile noastre în sufletul vostru și luptând de acum înainte ca melodiile ce v-au fost imn, «Floare de Iris', «Baby», «Strada ta», «Pe ape» ş.a.m.d. să fie auzite doar din vocile, corzile și emoțiile celor ce le-au compus.

Nu ne certăm cu nimeni pentru că nu mai avem timp să ne împăcăm dar, fără mânie și părtinire, așteptăm să ne bucurăm, alături de voi și pentru voi, de numele noastre de botez: Cristi, Boro, Valter… IRIS. Până atunci, rămânem adevărata «Națională de Rock a României»!'

La finalul acestei declarații dure, în care Nelu Dumitrescu este atacat virulent, Cristi Minculescu își anunță fanii că se vor muta de pe pagina Iris Oficial pe pagina lui personală de facebook.

Trupa Iris în concert la Hard Rock Cafe București, 10 aprilie 2010

Trupa Iris în concert la Hard Rock Cafe București, 10 aprilie 2010

De ce a spus „Adio, Iris!' Cristi Minculescu

În anul 2012, vestea că artistul Cristi Minculescu, vocea Iris și, probabil, la vremea aceea cel mai cunoscut și mai iubit rocker al țării a decis să se retragă din trupă a șocat pe toată lumea, nu doar pe fanii genului. Iată ce declara la vremea aceea solistul, într-un interviu pentru Rock FM: „Decizia nu a fost luată în mod spontan, şi eu m-am mirat că am ajuns în postura de a decide să părăsesc trupa. Nu are nicio legătură cu băieţii din trupă, are legătură cu vremurile pe care le trăim şi cu degradarea morală care ne înconjoară în momentul de faţă în România anului 2012. Pot fi foarte multe interpretări… Am avut şi eu visele mele, dorinţele mele dintre care unele s-au împlinit şi altele nu. Una peste alta, din 3 septembrie nu mai sunt la Iris'. Iată și replica, de la vremea aceea, a lui Nelu Dumitrescu, bateristul și liderul formației, într-un interviu pentru Mediafax: „Am rămas toţi surprinşi. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi şi ne-a spus că nu mai vrea să cânte. A spus că în ţara asta nu se poate cânta aşa, că el are nevoie de bani mulţi şi că nu e mulţumit de ce câştigă”. Concluzia lui Dumitrescu?  „Cristi a mai făcut asta de două ori, iar trupa nu şi-a pierdut popularitatea. Iris este a ţării, a fanilor săi şi, indiferent de cine a fost la microfon, publicul s-a bucurat şi a rămas loial numelui de Iris'. Au trecut șase ani de atunci, iar apele sunt tot mai tulburi… De ce a plecat Cristi și de ce s-a întors? De partea cui este dreptatea? Oare, din cauza războiului de orgolii și a neînțelegerilor dintre membrii ei, trupa Iris va rămâne în cele din urmă doar o amintire frumoasă pentru noi, cei care am copilărit fredonându-i hiturile?

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton