În copilărie, campioana olimpică Ana Maria Popescu (ex Brânză) nu era deloc fericită cu numele pe care îl poartă pentru că, la şcoală, colegii o porecliseră „Brânzici', iar pe fratele ei „Brânzel'. Sportiva, care ocupă acum, locul 1 în clasamentul mondial de spadă, îşi aminteşte că se plângea mereu mamei ei din cauză că o necăjeau copiii la şcoală, din cauza numelui pe care îl poartă.
Numele ei este cunoscut în toată lumea, iar zilele trecute s-a aflat pe buzele tuturor iubitorilor de scrimă pentru că Ana Maria a obţinut medalia de argint în finala Cupei Mondiale de la Havana şi este în formă excelentă pentru cucerirea unei medalii la Olimpiada de la Tokyo.
A fost o vreme, însă, când Brânză era doar un nume de care nişte copii de şcoală râdeau şi îl transformaseră în „Brânzici'.
„Este porecla pe care am primit-o când am ajuns la Craiova. Fratele meu era „Brânzel'. Prima dată mi-au zis „Brânzici'. Aşa mă strigau colegii mai mari. Toată lumea era convinsă că aşa mă cheamă, încât inclusiv profesorii mă strigau „domnişoara Brânzici', declara Ana Maria Brânză, în urmă cu ceva vreme.
„Am avut o perioadă în care mergeam acasă supărată şi îi povesteam mamei că iar au râs colegii de mine. Mai purtam şi ochelari, era deja prea mult pentru mine. Dar m-am obişnuit', a adăugat ea.
Ana Maria Brânză s-a măritat cu jucătorul de polo Pavel Popescu
În august 2015, spadasina Ana Maria Brânză (30) şi poloistul Pavel Popescu s-au căsătorit, după cinci ani de relaţie, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.
„Am luat numele lui Pavel, dar spăduţa este acolo, la locul ei. Povestea noastră a început de la un platou de găluşte cu prune şi uite că am ajuns în locul ăsta superb, la care nici nu am visat vreodată. Sincer, nu credeam că vom face cununia civilă într-un loc atât de frumos, în inima muntelui, a declarat, atunci, Ana Maria.
Sportiva nascută în Bucureşti este legitimată la CSA Steaua şi este una dintre marile speranţe la medalie a delegatiei Romaniei pentru JO 2020. Ea are în palmares două medalii olimpice (una de aur la Rio şi una de argint la Beijing), şase medalii la Campionatele Mondiale (două de aur, una de argint, trei de bronz), zece la Campionatele Europene (şapte de aur, două de argint, una de bronz), şapte medalii la Jocurile Mondiale Militare (cinci de aur, două de bronz), două medalii de aur la Campionatele Europene Militare şi a câştigat Cupa Mondială de trei ori (2008, 2009, 2013).
- Pasionat de locuri aparte? Vizitează Pădurea Hoia Baciu, bucură-te de „litoralul Ardealului” – Ocna Sibiului sau cutreieră platoul Padina!