Sebi Dascălu s-a născut în satul Ion Creangă, de lângă Roman, dar a emigrat în Italia la vârsta de opt ani și a avut de înfruntat mari provocări pentru a se integra într-o cultură diferită. Într-un interviu exclusiv, concurentul de la MasterChef ne-a povestit că a fost marginalizat multă vreme de colegi, dat fiind că nu vorbea limba și era privit ca un străin.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Sebi Dascălu, Georgiana Ene și Gabriel Șerban sunt finaliștii MasterChed 2024. Cei trei se vor duela pentru marele premiu de 75.000 de euro, în ediția din această seară. Emoțiile sunt la cote maxime, iar fiecare este pregătit să demonstreze că merită titlul mult râzvnit. Preparatele vor fi atent analizate de jurați, care se așteaptă la un show culinar de excepție.
Sebi Dascălu, finalist la MasterChef, a avut nevoie de doi ani pentru a se acomoda în Italia
La vârsta de 8 ani, Sebi Dascălu s-a mutat alături de părinți în Italia, până la acel moment fiind lăsat în grija bunicilor. Acomodarea în străinătate a fost dificilă, în condițiile în care nu cunoștea limba și era privit ca un străin de colegii de la școală. Din acest motiv, s-a simțit marginalizat și i-a fost greu să-și facă prieteni.
„Copilăria mea a fost așa…am crescut într-un sat lângă Roman, care se numește Ion Creangă, a durat până la 5 ani. De la 5 ani la 8 ani, m-am mutat la Roman, care este un oraș acolo, mai aproape. Am copilărit cu bunicii până la 8 ani. De la 8 ani, am plecat în Italia, unde mi-a fost greu la momentul respectiv, copiii sunt foarte răi. Am stat vreo doi ani până când m-am acomodat cu ei. (…) Nu neapărat că te tachinau, dar te puneau deoparte, pentru că te vedeau diferit. Copiii, repet, sunt foarte răi, pentru că sunt mici și era toată chestia asta de imigrație în Italia, la acel moment. Ei se înțelegeau între ei, eu nici nu vorbeam limba și nu mă băgau în seamă', a declarat Sebi Dascălu, în exclusivitate, pentru viva.ro.
„Eram singur acasă de dimineață până seara'
Concurentul a mai povestit că s-a apucat de gătit din cauza situației din familie. Pentru că părinții săi erau plecați la muncă de dimineață până seara, el a fost nevoit să se descurce singur în bucătărie.
„Pasiunea pentru gătit a fost forțată, să spun așa, pentru că, de când am ajuns în Italia, la 8 ani, eram singur acasă de dimineața până seara, deci trebuia să îmi gătesc ceva. De la un simplu sandviș la un ochi, am început să descopăr pasta și tot așa. Am început să experimentez cât mai multe chestii. (…) Tata lucrează pe șantier și mama lucra într-un depozit de logistică, lucrează și acum. Cum spuneam, plecau dimineața foarte devreme și se întorceau seara foarte târziu', a adăugat acesta.
Cum au reacționat părinții săi când s-a înscris la MasterChef
Sebi Dascălu le-a adus părinților săi încă un motiv de mândrie prin participarea la MasterChef. Nu se aștepta să ajungă într-o etapă atât de avansată a competiției, dar determinarea și pasiunea pentru gătit l-au propulsat printre cei mai buni concurenți.
„Erau mândri, cu siguranță. Nu se așteptau, dar nici eu nu mă așteptam. A fost mai mult o provocare și nu mă așteptam să ajung până aici. I-am trimis poze pe parcurs și îmi spunea: „Am început să plâng. Bravo, felicitări!'. E ceva normal', a încheiat acesta.
Sursa foto: Facebook