Ce semnificație are numele de familie al jurnalistei Denise Rifai: „Este specific unei clase sociale înalte”

 Ifrim Georgiana
.

Ce semnificație are numele de familie al jurnalistei Denise Rifai. Moderatoarea de la Kanal D a fost întotdeauna discretă cu privire la viața personală, însă, recent, a dezvăluit orginea numelui său. Tatăl său este iordanian, iar jurnalista este strâns legată de cultura arabă.  

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate realizatoare TV din România. Aceasta provine dintr-o familie mixtă, motiv pentru care a dobândit valorile ambilor lumi. Recent, aceasta a mărturisit că tatăl ei nu a fost de acord să urmeze o carieră în jurnalism, susținând că l-a înfruntat și și-a urmat visul. Jurnalista a declarat că a crescut într-o familie puternic conservatoare, însă, prin exemplul tatălui său, a crescut independentă, verticală și cu un caracter frumos. O parte din viața sa a petrecut-o în Iordania, unde, spune ea, se simte ca acasă.

denise-rifai-1denise-rifai-1

Într-un interviu recent, jurnalista a vorbit despre familia sa și despre felul în care a fost crescută. Iată ce semnificație are numele de familie al jurnalistei Denise Rifai!

Citește și: Cine sunt părinții lui Denise Rifai.Tatăl este iordanian și mama româncă

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, în spatele filmărilor pentru emisiunea „40 de întrebări'. Denise Rifai:„În platou, sunt tensiuni foarte mari pentru că…'

Citește și: Anca Țurcașiu a căzut în casă și și-a rupt piciorul, vara trecută: Am avut dublă fractură de rotulă. De atunci, joc un rol șchioapă și în cârje'

Citește și: Cum a fost prima întâlnire dintre Cabral și socrii lui. Ce reacție au avut: „Au sperat că știe ea ce face'

Ce semnificație are numele de familie al jurnalistei Denise Rifai

Denise Rifai a explicat că numele de familie l-a moștenit din partea tatălui său și are origine arabă, fiind specific unei clase sociale înalte. De asemenea, aceasta a mărturisit că este o persoană credicioasă și că menirea sa pe pâmânt este de a lăsa ceva în urmă.

„Rifai e numele tatălui meu, care este de origine iordaniană; e un nume arăbesc. De regulă, în limba arabă, toate numele au o anumită semnificație. Rifai înseamnă 'Cel de Sus' și este un nume des întâlnit în lumea bună arabă, este specific unei clase sociale înalte.

Eu sunt un om foarte simplu, un om credincios, curat emoțional, și îmi doresc foarte mult să las ceva în urma mea. Pentru asta muncesc în fiecare zi, în fiecare minut al existenței mele, cred că este menirea noastră să lăsăm ceva care să ne ateste trecerea prin această lume. Eu așa îmi trăiesc viața', a declarat jurnalista, potrivit Avantaje.

„Presa este pasiunea vieții mele'

Deși are o carieră de succes în jurnalism, Denise Rifai a absolvit Academia de Studii Economice din București și Facultatea de Limbi Străine, la Secția Engleză – Arabă. În urmă cu mulți ani, aceasta a fost moderatoare la un post de radio, iar ulterior a intrat în lumea televiziunii.

De-a lungul timpului, aceasta s-a remarcat printr-un discurs impunător și replici acide. Chiar dacă are la bază studii economice, Denise Rifai este, astăzi, una dintre cele mai apreciate și cunoscute jurnaliste de la noi din țară.

 „Presa este pasiunea vieții mele. Am dorit, provenind dintr-o familie clasică, să am o facultate, am fost crescută în ideea că trebuie să am o profesie, că trebuie să mă pregătesc pentru ceea ce îmi doresc să fac', a adăugat aceasta, potrivit aceleiași surse.

Denise Rifai și-a înfruntat tatăl

Jurnalista a recunoscut că tatăl său nu a fost de acord ca ea să urmeze o carieră în presă, susținând că nu este o profesie dedicată femeilor și că va avea mult de suferit. Deși întotdeauna a urmat sfatul părinților, în ceea ce privește viața profesională, Denise Rifai a ales să-și urmeze propriul instinct.

„Tata nu și-a dorit niciodată ca eu să lucrez în presă. O singură dorință a avut în viață: să nu fac asta, pentru că îl supăr foarte tare. Eu iubesc presa. Nu cred că e mândru, e supărat pe mine. Da, e supărat. Mă doare că e supărat pe mine pentru că nu și-a dorit niciodată. Eu sunt ca Rifai, ca tata, dacă mâine vine copilul și-mi zice că vrea presă, nu-l las, nu există așa ceva.

Eu l-am înfruntat pe tata și am făcut meseria asta’ și ‘ În locul meu dacă s-ar fi aflat, și tatăl meu ar fi făcut la fel, și-ar fi urmat visul, iar el știa asta. Acum cred că e mândru și de mine, și de fratele meu. Am crescut frumos, nu l-am dezamăgit, dimpotrivă', a dezvăluit Denise Rifai potrivit impact.ro.

Sursă foto: Facebook & Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton