Șerban Huidu pune la zid vedetele care își implică din ce în ce mai mult copiii în tot felul de campanii pe Facebook și Instagram, pentru imagine sau de dragul unor câștiguri financiare. Prezentatorul de la Cronica cârcotașilor susține că la mulți dintre ei nu se aștepta, pentru că îi lăsaseră o altă impresie.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Șerban Huidu e căsătorit cu Cristina Huidu cu care are doi copii, pe Mircea și pe Rareș, care au stat întotdeauna departe de lumina reflectoarelor. Ei se pregătesc să își continue studiile în străinătate, pentru că sistemul de învățământ pe care l-au urmat în țară le permite asta. În privința domeniului pe care îl vor alege, Șerban Huidu nu știe dacă va fi vorba de televiziune sau de altceva, pentru că nu le dictează drumul. Iată ce mărturisiri face el în exclusivitate pentru Viva!
Șerban Huidu condamnă vedetele care își expun copiii pe rețelele de socializare, în diferite campanii
Cum a fost acest an pentru tine, Șerban? Ce realizări ai trăit și ce cumpene au fost?
Anul ăsta cred că a fost până la urmă anul meu, că sunt 48 de ani de când m-am născut. Deci, este anul Dragonului de Foc. Deci, a fost anul meu. Nu am avut cumpene anul ăsta, dar am avut acum mai mulți ani. Cea mai mare bucurie a fost că am putut să fac în continuare Cronica cu ei. Dezbrăcatu e în partea aia, ne reinventăm.
Anul viitor se împlinesc 25 de ani când Cronica Cârcotașilor există pe TV. Crezi că îl vom vedea și pe fostul tău coleg, Mihai Găinușă, alături de voi?
Nu îl vedeți deja, că e peste tot.
La Prima TV mă gândeam dacă îl vedem.
Aici nu depinde doar de noi, trebuie să depindă și de colegul.
L-ai urmărit la Asia Express?
Nu.
Am înțeles că are o colegă mai dură decât tine, de asta te întrebam.
Colega respectivă a fost și colega mea. Acum e și ea dură…
Șerban Huidu: „De Revelion nu mă duc la Seychelles. Nu am fost niciodată, nici nu cred că încep anul ăsta'
Ce faci de Crăciun, de Revelion? Se anunță și o vacanță?
De Crăciun în familie. De Revelion nu mă duc la Seychelles. Nu am fost niciodată, nici nu cred că încep anul acesta.
Când a început Șerban Huidu să facă bani
De-ai lungul timpului te-ai luptat cu lipsurile financiare? Ai avut problema asta? Cât a durat până să te realizezi?
Prima dată când am avut niște bani câștigați, mulți, a fost când am făcut primele 10 emisiuni la Antenă. Era o emisiune concurs. Am venit acasă, îmi aduc aminte, am pus banii pe care i-am câștigat, era o sumă mare pentru mine, 3000 de lei, ceva în genul ăsta. Aveam pe bufet o bombonieră și i-am pus acolo. Ce mi-a făcut maică-mea când am ajuns, că de unde sunt banii, că de unde i-am furat. „Stai că i-am făcut eu’. „Cum adică i-ai făcut? Eu sunt inginer chimist și câștig banii ăștia într-un an și tu i-ai făcut într-o lună?!’
Într-adevăr, nu am avut o perioadă prea roz, pentru că era inginer chimist, era și fratele meu. Nu pot să zic că muream de foame, dar nici prea roz nu eram. După aceea, până apar copiii, e foarte ușor să fii tânăr, să te întreții. Nici nu prea mă interesau pe mine banii, dar nu a fost o problemă după 20 de ani, când am început să îi fac.
De ce nu apar copiii lui Șerban Huidu în lumina reflectoarelor
Pe copiii tăi nu i-am văzut niciodată în lumina reflectoarelor. Ce îmi spui de ei? Au ales învățământul privat?
Au început la stat, după care m-am dus odată să îi iau după o ședință cu părinții și când am intrat în clasă era ca în film, ca în Balanța. Le-am spus: „Vă bateți joc de școală, ce e aici'. Și mi-a zis învățătoarea că dacă face așa a doua zi sunt părinții la ușă. Nu i-ați văzut pe copiii mei, așa-i? Nici nu o să îi vedeți. Este cea mai de jos treaptă ca un om, cunoscut-necunoscut, să își folosească copiii în a face bani, în a face campanii, pe Facebook, pe Instagram, pe oriunde.
Nu o să găsiți niciodată copiii mei făcând astfel de lucruri, de la simple poze, pentru că tu ca părinte nu poți să obții acordul lui, poți doar să îl folosești doar într-un mod sau altul, pentru imagine, pentru bani. Este execrabil că se întâmplă asta. Din păcate, am văzut oameni la care nu mă așteptam folosindu-se de copii.
Ce spune Șerban Huidu despre învățământul din România
E important să studieze în străinătate sau se pot realiza și aici?
Sistemul în care învață a fost făcut tocmai pentru asta, pentru a avea acces în viitor la anumite facultăți care nu sunt în România. Eu am făcut ASE-ul. În schimb, în primele 1000 de facultăți în lume nu există facultate din România. Și mai sunt niște clasamente unde cică ar fi Clujul. Nu, nu există nicio facultate din România în primele 1000.
Și asta se trage din vechime, că nici în perioada mea nu era. Aveam un învățământ liceal foarte bun, fostul învățământ sovietic, dar nicio facultate nu avea standarde unde ar fi trebuit să aibă. Acum nu mai avem nici învățământul liceal bun.
Ți-ar plăcea să îți calce pe urme? Îi vezi potriviți pentru această profesie?
Nu e treaba mea. Îi văd potriviți, dar, până la urmă, este fix povestea lor. Eu pot să îi sprijin, pot să le acord tot ce nu am avut eu, pe de altă parte, asta este una dintre marile probleme ale părinților în ziua de astăzi, că își arogă niște drepturi pentru copiii lor, îi împing, pun presiune pe ei, în loc să se gândescă: „Bă, dar fiului meu ce îi place?' Nimeni nu se gândește așa. Toate frustrările pe care le-ai avut tu, ca tânăr adult, se reflectă în copii, ceea ce nu e bine.
Cum a reușit Șerban Huidu să treacă peste momentele grele
Ai trecut prin multe momente complicate. Cât a durat recuperarea după accidentul pe care l-ai suferit la schi? Mai schiezi astăzi?
Da, schiez. Recuperarea, pentru cei care au avut traume de genul acesta, de fapt sunt sechele, că trauma e reversibilă, sechelele nu sunt. Sunt foarte mulți ani. În primele șase luni te recuperezi foarte mult, cam 80%, următori 20% te recuperezi în mult timp, nu poți să îi contabilizezi. Una peste alta, sper că am rezolvat.
Te-ai luptat cu depresia sau cu stresul posttraumatic?
Niciodată.
Cum ai reușit, ai avut voință?
Oi fi fost al dracu și ambițios.