Shakira a ajuns la o înțelegere cu procurorii spanioli, în procesul de evaziune fiscală. Artista a scăpat de înschisoare și trebuie să plătească o amendă uriașă

 Ifrim Georgiana
.

Luni, 20 noiembrie, artista columbiană Shakira a ajuns la o înțelegere cu procurorii spanioli, în procesul în care este acuzată de o fraudă fiscală de peste 14,5 milioane de euro. Cântăreața a recunoscut acuzațiile, după o lungă perioadă în care și-a susținut nevinovăția, și va avea de achitat 432.000 de euro în total, câte 400 de euro pentru fiecare zi pe care ar fi trebuit să o petreacă în spatele gratiilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

În urmă cu o zi, a început procesul în care Shakira a fost judecată pentru evaziune fiscală de aproape 14.5 milioane de euro, între anii 2012-2014, perioadă în care și-a stabilit reședința la Barcelona. Procurorii au cerut o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru artista columbiană, la care se adaugă și o amendă de 23,8 milioane de euro. Se pare că procedurile au fost suspendate, căci fosta parteneră a lui Gerard Piqué și-a recunoscut vinovăția și a ajuns la un acord cu procurorii spanioli. Astfel spus, pedeapsa cu închisoare a fost comutată în sacțiune financiară, ceea ce o constrânge să plătească o amendă usturătoare.

sha9sha9

Citește și: Gerard Pique, primele declarații despre despărțirea de Shakira: „Singura modalitate de a ieși viu din toate acestea este să ignori totul. Oamenii nu știu nici măcar 10% din ceea ce s-a întâmplat…”

Citește și: Shakira a recunoscut că încă îl mai iubește pe Gerard Pique, după ce a înșelat-o și s-au despărțit: „Este cea mai neagră perioadă din viața mea. Am încredere că ne vom da seama…'

Citește și: Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, la o lună după ce s-a operat de urgență. Oana Roman: „Nici astăzi nu este vindecată, tratamentul este foarte costisitor și dureros”

Citește și: „M-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească, m-a amenințat cu arma la tâmplă”. Fiica lui Adrian Kreiner, omul de afaceri ucis în Sibiu, mărturii cutremurătoare despre noaptea crimei

Shakira a ajuns la o înțelegere cu procurorii spanioli, în procesul de evaziune fiscală

Luni, 20 noiembrie, Shakira s-a prezentat la un tribunal din metropola catalană, unde a locuit ani de zile cu fostul fotbalist Gerard Piqué înainte de despărţire, și a încheiat un acord cu procurorii spanioli, în procesul de evaziune fiscală. Artista a fost acuzată că nu și-a plătit impozitul în Spania între 2012 și 2014, iar pentru a evita un proces lung și costisitor, a acceptat acuzațiile și plata unei amenzi de 50% din suma datorată, adică mai mult de 7,3 milioane de euro. La aceasta se adaugă și o altă amendă în valoare de 438.000 de euro, pentru a evita pedeapsa cu închisoarea.

Înaintea procesului, parchetul spaniol solicita o pedeapsă de opt ani şi două luni de închisoare şi o amendă de 23,8 milioane de euro.

„Recunoaşteţi faptele şi vă conformaţi cu noile sancţiuni care au fost solicitate?', a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez. „Da', a răspuns Shakira.

Shakira, primele declarații despre procesul de evaziune fiscală

După ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii spanioli, Shakira a menționat că, de-a lungul carierei, a încercat să ofere un exemplu pozitiv pentru ceilalți. Artista columbiană este convinsă că ar fi putut câștiga procesul, în eventualitatea în care ar fi continuat demersurile, însă a ales liniștea și bunăstarea familiei.

„Din păcate, și în ciuda acestor eforturi, autoritățile fiscale din Spania au deschis un dosar împotriva mea, așa cum au făcut-o împotriva multor altor sportivi profesioniști și vedete, storcând energia, timpul și liniștea acelor oameni de ani de zile. Deși eram hotărâtă să-mi apăr nevinovăția într-un proces în care avocații mei erau încrezători că ar fi decis în ​​favoarea mea, am luat decizia de a rezolva în cele din urmă această chestiune în interesul copiilor mei care nu vor să vadă cum mama lor își sacrifică bunăstarea personală în această luptă', a spus ea.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton