Cel de-al nouălea sezon MasterChef s-a încheiat, iar Sorin Bontea ne-a vorbit despre revenirea sa „acasă', după cum el însuși s-a exprimat, și relația pe care o are cu ceilalți jurați, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Chimia lor este dată și de faptul că toți sunt competitivi, dar au învățat să separe ceea ce se întâmplă în platou de viața reală. În cadrul aceluiași interviu, juratul ne-a mai dezvăluit că a fost tentat să renunțe la televiziune, dar dragostea pentru ceea ce face l-a determinat să revină pe micul ecran.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cum a fost sezonul acesta pentru dumneavoastră?
Să știți că sezonul acesta MasterChef, după atât timp cât noi n-am mai făcut MasterChef, n-a fost ușor deloc. L-am început destul de greu, cu emoții, cu gânduri, cu tot felul de chestii prin cap. Începutul a fost destul de greuț, adică ca motorul Diesel, ne încălzim mai greu. Încet, încet, ne-am dat seama ce e cu noi, ce trebuie să facem, nu mai suntem nici noi cei de acum 12-13 ani. Eu, unul, sunt mai indulgent, mai dăm circumstanțe atenuante, nu mai suntem răi. A fost un sezon bun, una peste alta, cu toate că se poate mai bine. Concurenți buni, foarte mișto, caractere toți și mulți dintre ei au evoluat foarte bine.
A fost vreun moment, după ce ați plecat de la celălalt post TV, în care v-ați gândit să renunțați la televiziune, să vă concentrați pe altceva?
Au fost mai multe, prin cap își trec multe. E o experiență de viață, printre altele, așa cum este ea – și cu bune, și cu rele. Dar ne-am întors acasă, facem MasterChef, ne place ceea ce facem și o să facem și mai bine.
Puteți să ne descrieți în câteva cuvinte fiecare finalist?
Începem cu Georgiana, pentru că este fată. Un gust foarte bun, are de muncit la organizare, este în urmă cu timpul, sper ca în finală să facă ce trebuie. O concurentă puternică dacă a ajuns în finală, clar.
Sebi e un băiat foarte tipicar, cu un plating bun, are ceva cunoștințe despre bucătărie, dar a început mai greu, mult mai greu. El, spre sfârșit, a început să-și dea drumul la mână.
Iar Gabriel, o surpriză plăcută pentru mine. Un bancher foarte talentat, cu un gust foarte bun. Gătește clasic, safe în farfurie, dar coerent. Are gust, are gust.
Dacă ar fi să lucrați cu unul dintre ei, care vi se pare că s-ar mula mai mult pe stilul dumneavoastră?
Cred că aș lucra cu toți trei la fel de bine. Îmi place să lucrez cu oameni tineri, îmi place să învăț. Mai învăț și eu de la ei, pentru că întotdeauna învățăm. Aș lucra cu toți trei, sincer.
Ați putea să-mi spuneți un moment, din sezonul acesta, pe care vi-l veți aminti întotdeauna cu plăcere?
Mie îmi place ce înseamnă gătelile afară, în aer liber. Atunci gătesc pe echipe, se întrec unii cu alții, echipa care pierde intră la duel. Alea-s momentele care îmi plac. Dar toate, nu am ceva în mod special.
Cum se înțeleg cei trei bărbați alpha, adică cei trei chefi? Mai există și mici neînțelegeri? Și de la ce au pornit?
Între noi mereu au existat, nu e nimic nou. Noi ne certăm, ne împăcăm, dar am învățat un lucru și asta o facem de ani de zile. Între noi întotdeauna va exista competiție, dar noi am învățat ceva – ce se întâmplă în platoul de filmare, rămâne în platoul de filmare. Am avut certuri cu Cătălin, nu vorbeam de trei zile, dar mergeam la filmări.
Care e mărul discordiei?
Orice! Suntem toți orgolioși, mândri, toți vrem să gătim – unul mai bine, unul mai așa. Fiecare își laudă mâncarea lui că e mai bună, e o chestie funny. Întotdeauna va fi asta, nu știu, așa suntem noi.
La o bere ați ieșit vreodată?
Cătălin zice că n-am ieșit niciodată la o bere, să ne întâlnim toți trei, dar noi ne-am îmbătat… Ne-am îmbătat, am băut și noi, așa (râde). Prin drumurile noastre, prin filmări. El zice că n-am ieșit, dar…Așa, să ne întâlnim toți trei și să zicem „Haide, mă, mergem să bem o bere’, nu. Dar ne-am întâlnit și am băut.
Care e mai haios după băutură?
Cred că toți. Și Florin, și Cătălin, și eu. E bine că nu facem urât la băutură, asta e cel mai mișto.
De sărbători ce faceți?
De obicei, de sărbători, eu stau acasă. Stau cu familia, cam asta fac de sărbători. De Revelion – ori pe colo, în vizită, ori acasă. Chestii de genul ăsta.
Fiul dumneavoastră are 28 de ani. Aveți activități comune tată-fiu, la pescuit, fotbal?
La pescuit tot îmi spune să mergem. La fotbal – niciunul nu joacă. Am mai fost pe la box împreună, pe la competiții pentru ce înseamnă anduranță, cam astea. Nu gătim, gătesc pentru ei.
Ce nu vă lipsește din frigider niciodată?
Unt. Îmi place untul pe pâine, serios. Am unt în permanență. Unt și măsline.
Familia se uită la dumneavoastră la emisiune?
Familia se uită la emisiune, cum altfel? Ne uităm, sigur că da. Problema e că nu mai văd emisiunea cum ar trebui s-o văd, aici e necazul cel mai mare. Mă uit doar la ce spun, cum stau, de ce stau așa, de ce nu stau invers. N-ar trebui, ar trebui să mă bucur de emisiune, dar nu mai pot s-o văd normal.
Nu vă întreb cu cine ați votat, dar în perioada asta care a fost agitată pentru toată lumea, s-a întâmplat să vă certați cu apropiați, cu prieteni sau cu familia din pricina alegerilor?
Eu sunt apolitic. Ce înseamnă apolitic? Nu prea am mers la vot, nu m-am băgat în politică. Nu am păreri foarte multe despre politică. De vot, merg la vot, că trebuie să merg la vot. Am fost anul ăsta, după foarte mulți ani.
N-ați fost niciodată încrâncenat cu vreun candidat sau să vă certați din pricina vreunui candidat?
Nu, Doamne ferește! Ce sens are? Cum să mă cert cu cineva? Niciodată!
Aveți o echipă foarte frumoasă, se simte că e atmosferă, nu e nimic fake. E totul autentic.
Nu, uitați-vă ce liniștită e lumea, ce mișto se lucrează. Cătălin Bugean, am mai lucrat cu el, dar acum, ca regizor, și cu Radu, Dana, e foarte mișto. E liniștit, fără stres, se lucrează foarte frumos.
Am văzut că aveți numai bunătăți în spate, la bucătărie.
Da, Alina a avut grijă de noi, se vede în acest sezon. Am cam mâncat, e adevărat, poate și pe fondul ăsta de stres. Știi cum e, trebuie să fii în emisiune, pierdem foarte mult timp, trebuie să iasă bine, presiune și pe noi, și pe ei. A fost presiune, până la urmă cred că am scos-o la capăt destul de bine.
Care este cel mai scump cadou pe care vi l-ați făcut vreodată?
Cred că mi-am luat o chitară. Am luat o chitară la licitație.
Ce muzică vă place?
Îmi place mai mult blues, am ascultat rock când eram puști, la 14, 15, 16 ani. Pe vremea aia, noi nu prea aveam acces la genul ăsta de muzică, foarte rar, în schimb, noi mergeam prin teatre, acolo se făceau concertele. La Arenele Romane, era Teatrul de Vară din 23 august. Se făceau concerte, prezenta Florian Pittiș, Dumnezeu să-l odihnească, și cântau Iris, Holograf, Voltaj, Racla. Mergeam și ascultam rock, după care am intrat în restaurant. Am vrut să mă duc pe la Școala Populară de Arte, că aveam chitară – n-am mai ajuns. Am ajuns în București, în bucătărie, am intrat în restaurant, acolo cârciumeală, lăutari, manele.
Vă mai duceți la cârciumi?
Mă mai duc la cârciumi, îmi place să merg. Mai ascult și manele, mai ascult și lăutărească, nu-s din ăla care zic „Nu-mi place aia, nu-mi place aia’. Ascult de toate. Toată muzica e frumoasă în felul ei.
Că tot ați vorbit de trenduri și muzică, care e nebunia asta cu ciocolata Dubai? Dumneavoastră ce părere aveți, ați mâncat?
A adus fii-mea, a adus acasă din vacanță, a cumpărat nu știu de unde. Ciocolată cu lapte, umplută cu cremă de fistic sau ceva. Nu m-a dat pe spate, să zic, dar asta cu Dubaiul, da, am auzit. Am înțeles că fac și tagliatele, fettuccine cu fistic Dubai, nu mai înțeleg nimic. Eu cred că, dacă lumea nu poate ajunge în Dubai (eu n-am fost niciodată), zice măcar să mâncăm.
Cum de n-ați fost dumneavoastră?
În ultimul timp, mai puțin. Înainte am călătorit că a fost meseria de așa natură și am văzut ceva țări, ceva continente. Acum călătoresc mai puțin.
E ceva ce vă doriți să faceți anul viitor și n-ați reușit anul acesta?
Da, să prind mai mult pește, să câștig și eu un concurs mare de pescuit. Eu merg la pescuit în Deltă, particip la concursuri de pescuit, dar e genul de pește răpitor, unde ai activitate în permanență. Nu stai deloc. Mi-aș dori să câștig un concurs de pescuit mare. Sunt 100 de echipe, 100 de echipe înseamnă 200 de oameni.
Care e cel mai mare pește pe care l-ați prins?
O știucă de 82, pe sălbatic. Pe ce înseamnă incinte și astea, sunt pești mai mari.
Cât ați stat cel mai mult la pescuit? Mă refer cu tot cu grătarul aferent.
O săptămână. Am stat și cu cortul, dar trei-patru zile.
Sursa foto: Facebook