Sorin Ovidiu Vîntu, șocat de replica lui Andrei Gheorghe, atunci când i-a propus un job în radio

 Alina Dan
.

Despre Andrei Gheorghe se știe că una dintre calitățile sale incomode a fost sinceritatea ce, uneori, putea fi interpretată drept un soi de 'je m’en fiche'-ism prețios. Dar tocmai asta l-a făcut iubit, respectat, apreciat. Unul dintre oamenii care simțit plenar ce înseamnă să-l câștigi pe Andrei Gheorghe de partea ta este și Sorin Ovidiu Vîntu.

Se întâmpla în urmă cu mulți ani, pe când Vîntu, patron de presă, încerca o expansiune a trustului său prin deschiderea unei stații radio. Așa cum chiar acesta spunea într-o postare pe pagina sa de Facebook, nu știa prea multe despre un business în zona de radio și singurul în care a avut încredere că-l poate ajuta era Andrei Gheorghe. De altfel, jurnalistul era și singurul de care auzise în zona respectivă.

Despre cum a avut loc discuția dintre cei doi a povestit chiar Sorin Ovidiu Vîntu, marcat de moartea fulgerătoare a lui Andrei Gheorghe:

' Rămas bun, Andrei Gheorghe !

Mă apucasem de construcția diviziei de radio al grupului Realitatea. Habar nu aveam ce înseamnă un radio și am decis să-i cer ajutorul singurului tip de care auzisem din zona respectivă. A venit la mine acasă, s-a așezat pe o canapea, și-a răscrăcărat picioarele, și-a aprins o țigară fără să ceară voie, apoi uitându-se zeflemitor în direcția mea, fără să mă focalizeze, m-a întrebat cu timbrul acela metalic și rece: 
– De ce m-ai deranjat?
Am fost șocat de obrăznicia întrebării și am oscilat câteva secunde între dorința de a-l da afară și cea de a continua discuția. Beneficiind de un moment de inteligență, am decis să continui discuția. 
– Vreau să te angajez la divizia mea de radio. 
– Îl poți angaja pe fiu-tu, barosane. Pe mine mă poți ruga să te ajut. Dacă o să am chef, o să o fac. Dacă nu, nu!
La vremea aceea nu lucra nicăieri. 
Arogant, cult, inteligent și extrem de loial prieteniei care s-a născut între noi, așa l-am descoperit mai apoi în timpul colaborării noastre.

Rămas bun, prietene!'

Andrei Gheorghe a murit luni, 19 martie, la 56 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Jurnalistul a fost găsit fără suflare în locuința sa din Voluntari. Trupul acestuia va fi incinerat, sâmbătă dimineață, la ora 12.00, la Crematoriul Uman 'Vitan Bârzești' din București, familia respectându-i astfel una dintre dorințe.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton