Spadasina Ana Maria Brânză îşi doreşte să devină mamă, dar ... „copiii nu se fac pe Facebook sau la telefon!”

.

Spadasina Ana Maria Brânză şi soţul ei, poloistul Pavel Popescu îşi doresc foarte mult un copil, dar timpul nu este de partea lor. Implicaţi fiecare în cariere sportive care cer sacrificii, cei doi amână momentul în care vor deveni părinţi pentru că, aşa cum glumeşte Ana Maria, „copiii nu se fac pe Facebook, pe mail sau la telefon!'.

Ana Maria Brânză s-a căsătorit în urmă cu patru ani cu Pavel Popescu, dar oricât de mult şi-ar dori amândoi un copil, viitorul apropiat nu le surâde în acest sens.


„Momentan, atât eu, cât și soțul meu suntem implicați în activitățile sportive, copiii am aflat că nu se fac pe Facebook, pe e-mail sau la telefon, așadar, când va fi momentul, nu îl vom plănui, dar îl așteptăm cu drag.

Soțul meu joacă polo la echipa Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar zilele trecute a fost la Barcelona pentru al doilea turneu de calificare în grupele Champions League’, a declarat sportiva pentru Libertatea.

Urmează o perioadă plină pentru Ana Maria Brânză


„Am început pregătirea pentru noul sezon, prima competiție va avea loc în noiembrie. Fiecare competiție, din noiembrie până în aprilie anul viitor, îmi poate aduce puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio. Mi-aș dori tare mult – și fac tot ce ține de mine, am alături echipa mea, oameni care muncesc zi și noapte – ca eu să ajung acolo. Ar fi a cincea ediție de Jocuri Olimpice pentru mine și ar fi extraordinar să pot ajunge acolo’, spune spadasina.

Face scrimă de la 10 ani


Ana-Maria Brânză, vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de Vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediția Jocurilor Olimpice de Vară din 2016 de la Rio de Janeiro, de două ori campioană mondială pe echipe și de șapte ori campioană europeană, este una dintre cele mai influente imagini ale sportului românesc.

De cele mai multe ori, când ajungi pe podium ești atât de secătuit, de consumat, încât nu mai realizezi că ți-ai atins obiectivul, că-ți cântă imnul, că toată munca ta nu a fost în zadar. Iar când cobori de acolo gândești că și data viitoare trebuie să fie la fel, altfel a fost doar o întâmplare. Uiți de multe ori să te bucuri sau nu știi cum să o faci. Îți revii din gândurile tale când te aduc la realitate mesajele de felicitări și zâmbetele celor dragi, zâmbetele care-ți spun că ai reușit și că a meritat tot efortul!’, a declarat sportiva citată de tedxuniversitateapolitehnicabucuresti.com


Cariera ei de scrimeră a început la vârsta fragedă de 10 ani, când la îndemnul fratelui mai mare, s-a înscris la cursuri de spadă. Acum, 24 de ani mai târziu, încă își urmează cu dragoste și dedicare pasiunea care a făcut-o cunoscută.