Speak, atac dur la adresa caselor de discuri, după moartea lui Nosfe. În noaptea de sâmbătă spre duminică, rapperul s-a stins din viață, la vârsta de 37 de ani. Mai mulți artiști și-au exprimat regretul cu privire la decesul artistului, între care se numără și Ruby, Florin Grozea, chef Florin Dumitrescu sau Horia Brenciu. Acum, Speak a dezvăluit câteva dintre problemele cu care s-ar confrunta artiștii din România, susținând că și Nosfe ar fi trecut prin momente dificile. Iată declarațiile acestuia!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Speak, atac dur la adresa caselor de discuri, după moartea lui Nosfe. Darius Vlad Crețan, co-fondatorul trupei Şatra Benz, a decedat în urmă cu două zile. Acesta a suferit un infarct, evenimentul tragic având loc în urma unui concert. Membrii trupei Șatra Benz au mărturisit că artistul avea un stil de viață destul de haotic, petrecea mare parte a timpului în studioul de înregistrări și nu reușea să se odihnească suficient. Acum, Speak a vorbit deschis despre problemele din industria muzicală, susținând că Nosfe s-ar fi aflat într-o situație dificilă.
Speak și-a exprimat regretul cu privire la decesul rapperului, susținând că a fost unul dintre cei mai muncitori și talentați oameni cu care a lucrat. Acum, acesta a făcut câteva dezvăluiri despre problemele care l-ar fi apăsat în domeniul în care își desfășura activitatea.
Citește și: Cine este Mădălina Crețan, soția regretatului Nosfe.Au jucat împreună într-un film
Speak, atac dur la adresa caselor de discuri, după moartea lui Nosfe
Speak a lansat un atac fără precedent la adresa industriei muzicale din România. Acesta a explicat mecanismul de afiliere la casele de discuri, susținând că majoritatea artiștilor nu câștigă mulți bani și riscă să fie exploatați. Potrivit acestuia, Nosfe s-ar fi aflat într-o astfel de situație.
„Tu ca și autor, nu ai acces la sumele generate din drepturi de autori, așa că băieții te țin cu acel avans mult și bine până când îți expiră contractul, bani în plus nu vezi. Ca să te lege în continuare și să resemneze contract cu ei, fac o recalculare și își mai dau pe la nas 2.000 – 3.000 de euro. Un autor dintr-o singură piesa de succes în România, în maxim un an, drepturile lui generează peste 5.000 de euro.
Scopul lor [n.r. caselor de discuri] este să semneze mulți oameni, nefiind interesați de calitățile lor, ci cu intenția de a-i bloca să nu lucreze cu alții. Majoritatea autorilor nu fac bani, ci sunt sub papucul caselor de discuri, care îi controlează. Mulți dintre ei au familii și doar asta știu să facă’, a declarat Speak, potrivit click.ro.
„Nosfe era într-o situație de genul’
Speak a subliniat faptul că și Nosfe s-ar fi confruntat cu astfel de probleme, chiar dacă nu cunoaște toate detaliile contractului. Potrivit spuselor lui Speak, mai toți artiștii din România s-ar regăsi în această situație și își dorește ca cei vinovați să fie trași la răspundere.
„Din ce știu eu, Nosfe era într-o situație de genul, poate nu cunosc contractul în detaliu, dar în mare parte cam așa funcționează lucrurile. Eu îmi doresc ca ăștia care trag sforile cu ștate vechi în industrie să prinși și trași la răspundere. În nicio țară din lumea asta nu este posibil ca un artist care strânge mii de oameni la concerte, care vinde bilete, care are zeci de milioane de views, să aibă probleme cu banii’, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.
Sursa foto: Facebook