Tatăl Denisei Răducu încă luptă în instanță pentru drepturile de autor ale artistei: „Sunt și niște jocuri”. Ce acuzații le aduce Emilian Răducu impresarilor implicați în proces

 Ifrim Georgiana
.

În urmă cu cinci ani, Denisa Răducu s-a stins din viață, la vârsta de 27 de ani. Regretata artistă fusese diagnosticată cu carcinom hepatocelular și a pierdut lupta în fața bolii nemiloase. De atunci, familia acesteia se luptă pentru drepturile de autor, iar Emilian Răducu spune că procesul este costisitor și pare fără sfârșit. Iată ce spune tatăl cântăreței despre lupta în instanță!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pe 23 iulie 2017, Denisa Răducu s-a stins din viață, fiind răpusă de o boală nemilioasă. Artista a lăsat în urmă o mică avere, care i-a rămas moștenire surorii ei, Adelina. Regretata cântăreață deținea un apartament de lux în Capitală și începuse să-și construiască o vilă în comuna Ștefănești, județul Vâlcea. Familia Denisei Răducu nu a intrat, totuși, în posesia drepturilor de autor ale artistei, aflându-se într-un proces anevoios cu impresarii acesteia, Florin Pește și Liviu Dovleac.

den10den10

Citește și: „Îmi este frică să nu ia foc cavoul…”. Tatăl Denisei Răducu nu își poate reveni din șoc nici la cinci ani de la moartea artistei

Citește și: Cu ce se ocupă Adelina, sora Denisei Răducu, în Spania. Tatăl artistei: „Nu e nimic rușinos”

Citește și: Crimă în Grădina Botanică din Craiova. O fată de 14 ani a fost ucisă, iar un tânăr a fost grav rănit, după ce au fost înjunghiați de fostul iubit al adolescentei

Citește și: Cum a ajuns Bianca Drăgușanu să deschidă proces Poliției. Vedeta susține că a fost sancționată, fără să încalce legea

Tatăl Denisei Răducu încă luptă în instanță pentru drepturile de autor ale artistei

La 5 ani de la decesul cunoscutei artistei, Emilian Răducu încă luptă în instanță pentru drepturile de autor ale fiicei sale. Bărbatul spune că procesul este anevoios și costisitor, fiind destul de pesimist cu privire la verdict care se va pronunța.

„Nu s-a încheiat procesul, ultima dată când ginerele meu a luat legătura cu avocații i-au mai cerut niște documente. Durează de cinci ani acest proces, de atunci ne tot plimbă. Am plătit bani mulți, peste 5.000 de euro, dar fără niciun rezultat. Mă gândesc că ar putea să ne spună să ne vedem de treburile noastre, căci sunt cheltuieli mari, dar cred că aici sunt și niște jocuri! Trebuie să mai plătim aia, aia, lucruri de-ale lor. Lumea mă tot întreabă despre acest proces, dar eu ce să le spun? Așteptăm!

Le-am deschis proces lui Florin Pește și lui Liviu Dovleac, dar ei nu se prezintă intenționat la termene. Sunt rudele noastre, Dovleac e văr cu Denisa. Pește a vândut 25 de piese cântate de Denisa cu 25.000 de euro. Noi, de când a murit Denisa, nu am luat un leu. Nici eu și nici sora ei. Rudele din partea mamei ei sunt niște oameni lipsiți de suflet', a spus Emilian Răducu, potrivit playtech.ro.

Cum s-a apărat Florin Pește în fața acuzațiilor

În fața acuzațiilor, Florin Pește, fostul impresar al Denisei Răducu, a precizat că artista deținea doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor.

„Cred că e momentul să lămuresc o problemă, pentru că văd mulți oameni care se tăvălesc în chinuri (au început chiar să blesteme) că eu, chipurile, am vândut melodiile Denisei. Păi, dacă am vândut, înseamnă că dețineam drepturile pentru ele, altfel trebuie să fiu acuzat pentru furt, care e mult mai grav. Din 2003 până în 2006 am avut o casă de producție HitStudio, care deținea drepturile pentru 356 de melodii, cu mulți soliști, printre care și 16 melodii (16 nu e egal cu 400) cu Denisa. (Atenție, pe acele melodii cântam și eu și Mr. Juve și Susanu!).

Toate melodiile sunt compuse și orchestrate de mine de Mr. Juve, Susanu, Genove, Adi Mihu și Robert. În 2013 am decis să renunț la muzică și cu această ocazie să cesionez toate drepturile către o altă casă de producție. Denisa și impresarul ei Liviu știau despre tranzacție și nu au avut nimic de obiectat pentru că știau cum stau lucrurile și cine deține drepturile pentru acele piese.

Eu am stat de vorbă cu familia ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate. Nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că poate-poate o să cedeze și încasăm și noi ceva. Denisa deține doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe YouTube', a susținut Florin Pește.

Ce s-a întâmplat cu averea Denisei Răducu

Averea lăsată în urmă de Denisa Răducu a ajuns în posesia surorii ei, Adelina. Este vorba despre un apartament situat în Capitală și o casă începută într-o comună vâlceană.

„Apartamentul Denisei a rămas așa cum îl aranjase Denisa, pe gustul ei. Nu se închiriază, nu se înstrăinează. Mai merge sora ei, când vine în țară, mai aerisește, ea se ocupă de acea acasă muncită de fiica mea. Iar aici, în comună, a rămas căsuța pe care începuse să o înalțe, a mai investit Adelina, ca să o finalizeze, așa i-a îndeplinit marea dorință.

Mai vin oamenii la mormânt, am găsit acolo jucării, urșuleți de pluș, lumânări și flori. Lumea o plânge, nu a fost uitată. Sunt foarte impresionat de gestul oamenilor, ne mai alină durerea. Când voi muri, aș vrea să fiu înmormântat lângă Denisa mea, nu o voi lăsa singură', a mai spus tatăl Denisei Răducu.

Emilian Răducu, diagnosticat cu semipareză

Tatăl Denisei Răducu a fost diagnosticat cu semipareză. Emilian Răducu spune că stă departe de tensiuni și vicii, la îndemnul medicilor.

„Cu sănătate sunt mai bine. Medicul spune că este o boală care se tratează în timp, nu e ceva de care să scapi repede, e o chestie de răbdare și de tratament.

Fără supărări, fără băutură. Oricum, eu n-am fost prieten cu paharul nici înainte. La boala asta nu ai voie nici să miroși sticla! Nu merge așa!', a încheiat Emilian Răducu.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton