Teo Trandafir și-a pierdut complet memoria, după ce a făcut pancreatită și a stat în comă, în 2011: „Am făcut cinci anestezii generale. Am învățat din nou culorile, numerele, textele Beatles”

 Ifrim Georgiana
.

Cu un deceniu în urmă, Teo Trandafir a fost la un pas să-și piardă viață, după ce a fost diagnosticată cu pancreatită. Prezentatoarea TV a fost operată la un spital din Viena și a trecut prin momente agonizante, în urma celor cinci anestezii generale. Problemele medicale i-au cauzat mari pierderi de memorie, astfel că s-a văzut nevoită să învețe din nou culorile, numerele și textele uitate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

În 2011, Teo Trandafir a trecut printr-o mare cumpănă, după ce a fost operată de pancreatită, la un spital din Viena. Prezentatoarea TV a stat o vreme în comă indusă, iar medicii erau rezervați în privința evoluției sănătății ei. Din cauza bolii, Teo Trandafir și-a pierdut complet memoria și a povestit că cele cinci anestezii generale, efectuate în decurs de o lună și jumătate, i-au făcut creierul „praștie'. Abia după ce s-a pus pe picioare a început să-și antreneze mintea și să reia toate noțiunile uitate.

wefwef

Citește și: Cât de mult au afectat-o pe Teo Trandafir cele două divorțuri: „A fost cumplit, am înțeles atunci că trebuie să cer ajutor'. Ce se întâmplă în viața ei amoroasă acum și de ce merge la psiholog / EXCLSUIV

Citește și: Ce salarii aveau Mircea Badea și Teo Trandafir acum 30 de ani, la începutul carierei în televiziune: „Tu îmi aduceai să mănânc, pentru că eu nu aveam bani de mâncare, sendvișuri cu piure”

Citește și: Cine este Emi de la Power Couple. A absolvit două facultăți

Citește și: Cum se înțeleg fiicele lui Cabral, în ciuda diferenței de 16 ani: „Nu e relația clasică de surori”. Cât de des se întâlnesc Inoke și Namiko

Teo Trandafir și-a pierdut complet memoria, după ce a făcut pancreatită și a stat în comă

După operația de pancreatită severă și cele cinci anestezii generale, Teo Trandafir și-a pierdut complet memoria. Uitase culorile, numerele și versurile trupei Beatles, iar mulți dintre oamenii pe care îi întâlnea îi erau străini. Chiar și astăzi are frânturi în memorie, dar a făcut efoturi mari să-și reîntipărească textele celebrei trupe, în decursul câtorva luni bune.

„Eu mi-am dat seama că oamenii din jurul meu au suferit pe alocuri, mult mai mult decât mine, pentru că eu puteam să duc, înțelegeam durerea, o gestionam, înțelegeam că nu mai am memorie deloc, că mi s-a șters tot hardul, că nu știu dacă sunt bărbat sau femeie, că nu știu cum mă cheamă, că nu știu dacă am copii, dar cumva îmi spuneam că trebuie să fiu calmă, că de undeva o să se ivească ceva, pentru că eram în singurătate.

Eu nu știam nimic despre mine și multe dintre lucrurile care mi se întâmplaseră până atunci, s-au dus. Sunt oameni cu care mă întâlnesc și îmi sar de gât cu drag și eu nu știu cine sunt, nici azi, dar am recuperat, am învățat, din nou, culorile, am învățat numerele, textele Beatles, am luat-o de la început.

Mi-am luat un radio care rula doar melodii Beatles și am ascultat luni întregi până când am recuperat toate textele, pe care le uitasem complet. Am făcut cinci anestezii generale, într-o lună jumătate și asta îți face creierul praștie. La un moment dat, eu am abandonat', s-a confesat Teo Trandafir, în cadrul podcastului pe care îl moderează.

Cum se menține Teo Trandafir în formă

În fiecare dimineață, Teo Trandafir bea câte un litru de apă pe stomacul gol, obicei care o ajută să se mențină în formă. Mănâncă puțin și des, iar din meniul ei a scos complet băuturile carbogazoase și alimentele prăjite. Nu și-a impus alte restricții, dar punctează că porțiile mici fac diferența.

„Beau un litru și jumătate de apa dimineața, cum mă trezesc! N-ați vrea să știți cum e până înghiți atâta apă. E un chin groaznic, dar asta trebuie să fac eu de ani de zile.

Mănânc foarte puțin și destul de des, când mi se face foame în general. Mănânc orice, numai că de exemplu dintr-o ceafă de porc, mănânci foarte puțin. Nu mai mănânci și pâine că doar nu ești nebun. Mănânc chestii care nu îngrașă, nu beau niciodată acid, pentru că nu pot, pentru că mă doare, mă ustură stomacul. Nu mă mănânc prăjeală pentru nu îmi place', a povestit prezentatoarea TV la Kanal D.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton