Prin ce traume a trecut Rona Hartner în carieră. Te energizează prin simpla prezență și prin cheful de viață debordant, iar dacă optimismul ar fi avut alt nume, acela ar fi fost Rona Hartner… Să depășești cu zâmbetul pe buze toate încercările destinului nu e ușor, dar pentru ea, veți vedea, orice provocare e o aventură pe care o primește cu brațele deschise.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ai o viață plină, de la cinematografie, muzică și compoziție până la show-uri TV. Simți că îți lipsește ceva? E ceva ce ți-ai dorit și nu ai apucat să faci până acum pe plan profesional?
Sunt foarte fericită de cariera pe care am construit-o împreună cu Dumnezeu, ca să zic așa, și cu ocaziile pe care Dumnezeu nu mi le-a dat. După părerea mea, când ești artist și ai într-adevăr această chemare și îți validează multă lume talentul, ocaziile vieții tale îți și apar. Cele care te ajută să faci acea schimbare, să evoluezi. Și unele ocazii pe care le trăiești în viața ta, ca artist, corespund cu ceea ce tocmai ai trăit o perioadă înainte. Așa că pot să spun că la ora actuală nu-mi lipsește nimic din carieră ca scop, pentru că de mult timp am părăsit ideea „vreau s-ajung colo, s-ajung colo, nu-mi mai dau genul ăsta de challenge-uri. Dar mă bucur de fiecare experiență, și asta contează cel mai mult.
Citește și: Ce obicei are Rona Hartner în fiecare zi, după ce a învins cancerul:„Când ne trezim, trebuie să…'
Citește și: Ce boală are Alina Pușcaș. A ajuns pe perfuzii, la spital:„Se pare că sunt rare cazurile'
Prin ce traume a trecut Rona Hartner în carieră
Tocmai am mai terminat un film, ar fi al 37-lea din cariera mea, care va fi, sper, la Cannes. Ieri s-a încheiat ultima zi de filmare. Este un film cu un mesaj de pace extraordinar în care joc un rol foarte important. Mi-am dat seama că, ajungând în acest film, am descoperit un nou personaj al meu, un personaj comic și cred că am să mă duc în zona asta de comedie în cinematogaf, pentru că o comedie un piccochetă lipsește.
Muzical vorbind, cea mai mare dorință la ora actuală este să scot ultimul meu album, Ethernity, care ar fi de gospel, pe 24 noiembrie am lansat videoclipul „Dont you take the underway. Acest album l-am compus un pic înainte de divorț și după divorț. E un album la care am lucrat practic 10 ani și care vreau să iasă la cea mai bună casă de discuri posibilă și vreau să fie pus în pagină într-un anumit fel. Am deja trei clipuri la acest album și aș vrea să iasă într-un context foarte mișto.
„Da, am fost agresată fizic de către un regizor, care cică trebuia să mă bage într-un film'
Nu pot să nu abordez și subiectul ăsta… Ai vreo întâmplare ce ar putea fi asociată cu fenomenul #metoo? Ți s-au făcut avansuri vreodată care condiționau obținerea unui rol?
Draga mea, eu nu am făcut hashtag #metoo pentru simplul motiv că, pentru mine, orice agresiune pe care aș fi trăit-o, acea agresiune a fost o ocazie să iert. Iar fenomenul #metoo este „hai să ne lamentăm, că avem niște probleme!. Da, am fost agresată fizic de către un regizor, care cică trebuia să mă bage într-un film, dar n-am mai vrut eu, pe urmă, după ce m-a agresat fizic… Da, am avut ceea ce se numește un viol, dar acea agresiune a fost pentru mine un semn ca să învăț să iert ceea ce nu poate fi iertat. Da, hashtag #metoo oricând vrei tu, dar problema este că nu am rezolvat asta cum o rezolvă #metoo, adică nu mă lamentez și o spun ca un fel de mărturie că orice poate fi iertat pe lumea asta, în sensul că, în momentul în care ierți orice ți s-ar întâmpla în viață, tu devii mai bun.
Sunt acele cruci pe care le purtăm și care la început sunt niște cruci de lemn care ne intră-n corp și ne creează durerea aia teribilă, după care ele devin niște cruci luminoase, pe unde trece un har mult mai mare. Sunt acele crăpături pe vasele crăpate care suntem noi. Toate aceste cicatrici ale vieții m-au ajutat să devin eu mai bună să devin eu mai iertătoare.
„Am avut genul ăsta de agresiune care șochează pe toată lumea'
Da, am avut genul ăsta de agresiune care șochează pe toată lumea și zic oamenii: „Băi, ești slabă!. Nu sunt slabă! Când ai un accident pe stradă, înseamnă că ai mers cu 120 la oră și a venit altcineva și te-a percutat cu 140 la oră. Deci nu ești slab, ești puternic. Te-ai dat peste cap, ai făcut 7000 de tumbe, dar când te-ai ridicat în picioare ai două variante – îl omori pe ăla de alături sau zici mersi lui Dumnezeu că ești viu și-ți continui drumul, iar a doua zi te urci din nou în mașină.
Asta vreau să spun, e un parcurs pe care l-am avut în viața mea un pic accidentat, cu mici lovituri. În arta mea, de exemplu, mi-a făcut un foarte mare deserviciu scandalul cu Corneliu Vadim Tudor (n. red. Corneliu Vadim Tudor a susținut, la vremea respectivă, că Rona Hartner este amanta președintelui Constantinescu), un foarte mare deserviciu. Eu, practic, am lansat moda scandalurilor fără să vreau. Pentru că am făcut o atât de mare audiență – 44% – cea mai mare audiență din secolul XX pe televiziunea română, apoi toată lumea a vrut să facă aceeași audiență și același scandal, dar acolo nu era un scandal de dragul scandalului, era un scandal pentru a salva adevărul. E o mare diferență.
De altfel, nu m-a mai văzut niciodată nimeni de atunci, în 20 de ani, în vreun scandal, pentru că nu mă interesează scandalul, pe mine mă interesează frumusețea, arta… Deci nu am aderat la mișcarea #metoo pentru simplul motiv că ele vor scandal, iar pe mine scandalul nu mă interesează. Pe mine mă interesează procesul de iertare a unui criminal care încearcă să-ți lovească corpul, dar, de fapt, nu reușește să ajungă la el, deoarece corpul tău este împreună cu sufletul tău și, dacă ai iertat în suflet, ai iertat și-n corp, și aceste vindecări se transformă pe urmă într-o cruce luminoasă.
CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE DECEMBRIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!
Sursă foto: PR, Facebook