Trofeul Festivalului International de Film Transilvania merge in Thailanda

 Revista VIVA
.

Cea de a noua editie a TIFF s-a incheiat. Trofeul Transilvania în valoare de 10.000 de euro a fost castigat de filmul Poveste anodină , regizat de Anocha Suwichakornpong.

Anocha SuwichakornpongIntre 28 mai si 6 iunie, Clujul a fost din nou gazda unuia dintre cele mai iubite festivaluri de film de la noi, la care au fost prezenti actori, regizori, jurnalisti sau mari iubitori de filme bune.

Juriul din acest an, alcatuit din Martin Blaney, Christine Dollhofer, Monica Bîrlădeanu, Barmak Akram ÅŸi Irene Smits, a decis ca Marele Trofeu Transilvania sa-i fie acordat regizoarei thailandeze, Anocha Suwichakornpong.

Se pare ca filmele thailandeze au mare succes in 2010, castigatoarea marelui premiu al Festivalului International de Film de la Cannes 2010 fiind pelicula „Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies anterieures, realizata tot de un regizor thailandez, Apichatpong Weerasethakul.

Premiul pentru Cea mai bună interpretare le-a fost acordat ex aequo actorilor români Victor Rebengiuc („Medalia de Onoare') ÅŸi Ozana Oancea („Felicia, înainte de toate'), rol pentru care actritei i-a mai fost oferit si Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut, oferit de Ursus.

In cadrul galei de inchidere a festivalului de la Teatrul National din Cluj-Napoca, Liviu Ciulei a fost recompensat cu Premiul pentru Excelenta, iar Dorina Lazar a fost distinsa cu Premiul pentru Intreaga Cariera.

Invitatul special din acest an, Wim Wenders, a urcat pe scena Teatrului National atât pentru a acorda Trofeul Transilvania, cât ÅŸi pentru a primi Premiul Pentru Žntreaga Carieră oferit unei personalităti din cinematografia europeană.

Proiectia care a marcat oficial închiderea celei de a noua editii a TIFF 2010 este „Autobiografia lui Nicolae CeauÅŸescu', în regia lui Andrei Ujică.

Foto Mircea Rosca
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton