Ultimele clipe de viață ale lui Nicu Covaci. Bunul său prieten l-a vizitat la spital, cu două ore înainte de deces: „Ne țineam de mână, știam că invitabilul se va întâmpla” / De ce familia a dorit o înmormântare privată

 Ifrim Georgiana
.

Ultimele clipe de viață ale lui Nicu Covaci. Regretatul artist și-a găsit sfârșitul pe un pat de spital din Timișoara, fiind internat de aproape o lună în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Valeriu Sepi, bunul său prieten, a fost unul dintre cei care nu l-au părăsit niciun moment. Cu doar câteva ore înainte de tragicul deznodământ, l-a ținut de mână și a simțit că aceea este ultima dată când îl va vedea în viață.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, a murit la Spitalul Județean din Timișoara. Starea de sănătate a artistului s-a degradat treptat după ce a suferit o operație pe creier în luna martie. Medicul care l-a tratat a spus că era diagnosticat cu „cea mai agresivă formă de cancer cerebral. După operația din primăvară, acesta părea să se recupereze și își sărbătorea ziua de naștere alături de apropiați. Din păcate, colegii săi de trupă au decesul vineri, pe 2 august a.c.

uhspuibduhspuibd

Citește și: Nicu Covaci a fost înmormântat cu o zi mai devreme, la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului și au participat doar cei apropiați

Citește și: Imagini dureroase de la priveghiul lui Nicu Covaci: 'Drum lin către stele…'. Sicriul liderului trupei Phoenix este alb, decorat cu pasărea Phoenix și versurile care l-au consacrat

Citește și: Dragoș Bucur și-a învățat fiul de 9 ani să manevreze excavatorul. Videoclipul cu el și Kadri a fost publicat de Dana Nălbaru: „A trecut la chestiuni mai dificile'

Citește și: Pentru ce îi este recunoscătoare Adriana Bahmuțeanu lui Silviu Prigoană, după un lung șir de scandaluri: „Dacă el nu ar fi fost așa cum este, eu nu ajungeam astăzi aici. Aș fi fost o pițipoancă, așa cum eram la tinerețe, leșinată după bunuri de lux”

Ultimele clipe de viață ale lui Nicu Covaci

Valeriu Sepi i-a fost prieten lui Nicu Covaci o viață întreagă. Cu doar câteva ore înainte de deces, acesta l-a vizitat pe artist la Spitalul Județean din Timișoara și l-a ținut de mână. A simțit că deznodământul se apropie și că acelea erau ultimele momente pe care le mai avea alături de tovarășul său.

„Eu am umblat la spital în toate fazele. Am rămas frați până la sfârșit. Cu 2 ore înainte de a muri eram la județean, ne țineam de mână, știam că inevitabilul se va întâmpla, dar nu știam când și cum, 2 ore înainte l-am mai ținut de mână.

(…) Te uiți la omul ăsta cu care ai crescut o viață și cu care ai crescut o viață împreună și bărbat cum puțini sunt, și te uiți la el cum se duce, parcă simți că iese sau a ieșit ceva din el și a rămas o bucată de lut', a spus Valeriu Sepi în cadrul emisiunii găzduite de Tudor Crețu.

Ultima discuție dintre Nicu Covaci și bunul său prieten

Valeriu Sepi a relatat ultima discuție dintre el și Nicu Covaci, cu o lună nainte de tragedie, când artistul era încă lucid.

„Cu o lună înainte când era lucid. Am vorbit de ale noastre, de băieți, că facem o băiețească.(…) Și el mă strângea de mână, clipea din ochi', a mai spus Valeriu Sepi.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci

Nicu Covaci a fost înmormântat pe 7 august, la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Dorința artistului a fost aceea de a fi incinerat, însă, în final, familia a decis să fie condus pe ultimul drum creștinește.

„Opțiunea, până la urmă, care a venit și din partea mitropolitului, și din partea primăriei și din partea celor apropiați care s-au gândit că e o persoană publică și are dreptul sau noi avem obligația să îi facem un loc la care lumea poate să vină și 500 de ani de acum încolo să-i pună o lumânare. Față de opțiunile că unii știu ar fi vrut să fie incinerat și cenușa să se arunce în Spania, în mare.

(…) Tu nu poți să-l lași după ce spun unii și alții că așa ar fi vrut, tu dacă faci asta îl dai afară din țară, deci arunci un lucru la care nu mai vine nimeni, nu-l mai memorează nimeni, ca orice creștin, unde tu să vii și să te reculegi', a mai spus Valeriu Sepi.

Motivul pentru care familia a dorit o înmormântare privată

Valeriu Sepi a dezvăluit motivul pentru care înmormântarea lui Nicu Covaci a avut loc fără public și presă.

„Din punctul ăsta de vedere, uman și logic, trebuie să respectăm că au făcut tot ce s-a putut ca să nu s denigreze într-un fel această ceremonie, adică suntem toți care am vorbit cu el, am cântat cu el și preotul a respectat această personalitate și totul a decurs foarte normal, prin acest mic control care pentru unii nu-i cel mai corect lucru, dar am minimalizat vreun accident care se poate întâmpla la îmbulzeală', a mai povestit Valeriu Sepi.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton