Un soldat din Ucraina s-a sacrificat aruncând în aer podul pe care stătea pentru a opri tancurile ruseşti: „Nu a avut timp să plece”

.

Un soldat din Ucraina s-a aruncat în aer cu tot cu un pod pentru a opri înaintarea tancurilor ruseşti. Tânărul, pe numele lui Vitaliy Skakun, este considerat acum un erou de ucrainieni. El s-a oferit voluntar să facă acest lucru pentru a stopa o coloană de blindate din Rusia să meargă spre Kiev. Iată mesajul emoționant al Statului major al Forţelor Armate Ucrainene!

Un soldat din Ucraina s-a aruncat în aer cu tot cu un pod pentru a opri înaintarea tancurilor ruseşti. Din păcate, tânărul militar s-a stins din viață. Vitaliy Skakun, căci acesta a numele lui, a rămas însă un erou în inimile tuturor ucrainienilor. Pentru gestul lui, Comandamentul Corpului de puşcaşi marini îl vor decora postum.


De ieri, 24 februarie 2022, de când rușii au atacat Ucraina, zeci de povești și imagini cutremurătoare circulă pe Internet. Recent, s-a aflat că un soldat ucrainean s-a oferit voluntar să arunce în aer podul Henichesky, din regiunea Herson, aproape de peninsula Crimeea. Vitaliy Skakun a făcut acest lucru pentru pentru a opri o coloană de blindate ruseşti să înainteze spre Kiev, scrie observatornews.ro.


Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Momentul în care un ucrainean îngrijește un soldat rus:'Nimeni nu e fericit că e aici…'

Citește și: O româncă și bebelușul ei, salvați din Odesa după un apel pe Facebook:'Tot ce doresc este să îmi duc fiul în siguranță din această țară'

Citește și: Oana Roman vrea să se mute din țară, după izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina:„Într-o lume cu oameni puțini, dar civilizați’


Un soldat din Ucraina s-a sacrificat aruncând în aer podul pe care stătea pentru a opri tancurile ruseşti

Pentru a putea stopa înaintarea unei coloane de tancuri din Rusia, armata din Ucraina a hotărât să arunce în aer podul rutier. Din cauză că blindatele ruse înaintau cu repeciziune, ucrainienii nu au mai avut suficient timp la dispoziți să-l detoneze de la distanță. Văzând acesta, soldatul ucrainean Vitaliy Skakun s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină manual, relatează Forțele Terestre Ucrainene.


Militarul ucrainean făcea parte din cadrul unui batalion de pușcași marini. Vitaliy Skakun este considerat acum un erou. Înainte să moară, el a transmis prin unitatea prin radio că va detona manual şi şi-a luat la revedere de la colegii lui.

„Nu a avut timp să plece’

Statul major al Forţelor Armate Ucrainene a făcut o postare sfâșietoare în memoria lui Vitaliy Volodimirovici Shakun. În mesaj se povestește cum soldatul ucrainean s-a oferit voluntar să îndeplinească sarcina de a arunca în aer podul auto Genichesky. Din păcate, după ce podul a fost minat, bărbatul nu a mai apucat să plece.


„În această zi dificilă pentru țara noastră, când poporul ucrainean luptă cu ocupanții ruși din toate direcțiile, unul dintre cele mai grele locuri de pe harta Ucrainei a devenit trecerea din Crimeea, unde s-a întâlnit un batalion de infanterie marină cu primii dușmani.

Pentru a opri înaintarea coloanei de tancuri, s-a luat decizia de a arunca în aer podul auto Genichesky. Inginerul Vitaliy Volodimirovici s-a oferit voluntar să îndeplinească această sarcină. Podul a fost minat, dar nu a avut timp să plece’, se prezintă în postarea Statului major al Forţelor Armate Ucrainene.


„Un frate de-al nostru a fost ucis’

Pentru fapta lui eroică, Vitaliy Skakun va fi decorat postum de către Comandamentul Corpului de puşcaşi marini. Gestul lui a încetinit considerabil avansarea tancurilor rusești.


„Din relatările camarazilor săi, Vitaliy a luat legătura și a raportat că podul a fost minat. Imediat a avut loc o explozie. Un frate de-al nostru a fost ucis. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ avansarea inamicului, permițând unității să se redisloce și să-și organizeze apărarea.

Comandamentul Corpului de puşcaşi marini îl vor decora postum pe Vitaliy Volodimirovici Shakun. Invadatori ruși, să știți, vă arde pământul sub picioare! Vom lupta până vom muri! Cât suntem în viață vom lupta!’, se continuă în mesaj.


Sursă foto: Hepta, Profimedia Images, Facebook / Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei