Vedete din România care au absolvit Teologia. Mihai Gâdea a fost pastor și a ținut predici, iar Cristian Tabără a predat Religie timp de un an

.

Multe persoane din showbiz-ul autohton, cunoscute pentru carierele artistice sau în televiziune, și-au urmat în paralel și chemarea spirituală, alegând să studieze Teologia. De la actori consacrați până la prezentatori celebri, aceștia au găsit în credință o ancoră în fața provocărilor vieții de zi cu zi. Silviu Biriș, Alex Dima, Cristian Tabără sau Mihai Gâdea se numără printre ei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Pentru cei mai mulți, credința joacă un rol important, fiind o modalitate de a-și găsi echilibrul interior și de a face față provocărilor cotidiene. Unele vedete din România au ales să aprofundeze această latură spirituală prin studii de Teologie, integrând în carierele lor valorile religioase.

cristian-tabra-3cristian-tabra-3

Citește și: Silviu Biriș, absolvent de Teologie, sfaturi pentru cei care fac pomeni: „Dacă tăticu a murit alcoolic, nu împărțim băutură și țigări pentru sufletul lui, că nu ajută”

Citește și: De ce s-a înscris Silviu Biriș la Teologie: „A venit pe baza durerii pe care am simțit-o în urma divorțului de mama copiilor. Am făcut tot ce se poate omenește ca să refac familia și să o întorc din drum' / EXCLUSIV

Citește și: Soțul Mariei Ciobanu a ajuns la spital după ce s-a lovit la cap. Cum se simte acum Mircea Cîmpeanu: „S-a împiedicat în curte. Are probleme…'

Citește și: Astroloaga Minerva a fost la un pas de moarte și s-a operat de urgență: „Mă sufocam. Au fost zile în care am dormit în șezut. Mama mea a ieșit pe coridor, a izbucnit în plâns și le-a spus asistentelor…”

Vedete din România care au absolvit Teologia

Silviu Biriș a absolvit, în iunie 2021, Facultatea de Teologie și a devenit slujitor al Bisericii. Actorul a fost la un pas să se călugărească, odată ce și-a descoperit adevărata vocație, însă nu și-a dus intenția până la capăt. Un accident l-a determinat să se înscrie la Teologie.

„A venit odată cu… nu pot să zic că neapărat cu divorțul din 2014 pe care l-am avut, a fost o căutare permanentă. Noi, oamenii, căutăm răspunsuri, avem întrebări. Aveam perioade în fosta căsnicie în care treceam prin momente de criză și simțeam nevoia să mă duc trei zile la o mănăstire. Nu aveam nicio treabă cu bisericile, cu mănăstirile, de unde venea această chemare? Era o liniște pe care o căutam. (…)

Am ajuns să fac teologie în urma unui accident. A fost un accident, un moment care a trecut, mulțumesc lui Dumnezeu, un moment pe care l-am considerat o înfrângere, dar nu a fost așa. Nu era un moment de viață și moarte, poate moarte sufletească. Poți să fii într-o relație, dacă tot ați întrebat, otrăvită, dacă tot zic unii, poți să-ți pierzi sufletul. Poți să ajungi la crimă', a povestit actorul la Antena Stars.

Alex Dima a absolvit seminarul teologic

Alex Dima, realizatorul emisiunii „România, te iubesc!', este absolvent al seminarului teologic. Preotul și bunica l-au împins să urmeze un astfel de liceu, apoi, după terminarea studiilor, s-a înscris la Facultatea de Teologie din București.

„Am crescut într-o casă în care Dumnezeu era prezent, a rămas și este. Eram prin clasa a șaptea, imediat după revoluție, nu știam la ce liceu să merg, atunci a venit un nou preot în sat și am ajuns la el cu bunica, l-am cunoscut, apoi am mers în curtea seminarului din Buzău.

Acolo, o clasă avea ora de muzică, un băiețel cânta și am zis: aici vreau. Și așa am făcut seminarul. Am învățat niște chestii, în primul an unele sunt așa…te zgâlțâie! Apoi am terminat liceul și am venit la București la facultate. Drumul spre sutană s-a îndepărtat', a declarat jurnalistul la Pro TV.

Cristian Tabără a fost profesor de religie

Cristian Tabără a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, urmată de un masterat în psihologie analitică, în cadrul Universității Spiru Haret din București. A fost și profesor de religie un an de zile, la Liceul Pedagogic din orașul natal.

„Despre mine nu am să vă spun foarte multe. Poate doar faptul că nu sunt un personaj ușor de suportat. Sunt veșnic prins cu câte ceva. Uneori tipicar și perfecționist, om al regulilor (deși plin de greșeli, ca mai toată lumea), cu tendințe de lider militarist. Mă descriu bine cuvintele Sfântului Apostol Pavel. „Nu fac binele pe care îl vreau, ci răul pe care nu îl vreau'. Și, în completare, cuvintele sutașului Corneliu către Mântuitor: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!', a declarat moderatorul conform TVR.

Mihai Gâdea a fost pastor și a ținut predici

Mihai Gâdea, prezentatorul de la Antena 3 CNN, este absolvent al Facultății de Teologie Adventistă. Înainte de a debuta în televiziune, jurnalistul a fost pastor ținea predici în bisericile adventiste.

„Am mers la Teologie când aveam 18 ani, imediat cum am terminat liceul. Am terminat Institutul la 23 de ani și de foarte multe ori a fost ceva tare, totuși. Era perioada în care Antena 3 era atacată puternic de președintele în funcție al țării. La un moment dat, m-au luat la țintă pe mine direct. Făcuseră ei acolo o strategie, să mă atace, să spună că sunt pastor. Cine, domnule, pastorul ăsta?

Și asta a fost o campanie care s-a întâmplat pe un alt post de televiziune și era cam seară de seară. Era și în niște ziare, și pe niște site-uri.

Eu când am văzut, am avut un sentiment de amuzament în primă instanță, dar, pe de altă parte, îmi părea rău, zic: Totuși oamenii care cred în Dumnezeu, în felul ăsta ei simt asta ca o batjocură, ca o rușine, mie nefiindu-mi rușine de asta. Nu mi-a fost niciodată rușine, eu am vorbit despre asta. Și s-a întâmplat ceva foarte ciudat, după ce a fost asaltul ăla de atacuri, audiența, care era deja mare, a crescut și mai mult!', spunea Mihai Gâdea în podcastul „Altceva cu Adrian Artene'.

Sursa foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton