Vedete din România care au recunoscut că au consumat substanțe interzise. Mircea Zara: „M-am drogat, recunosc, să văd cum e”

 Ifrim Georgiana
.

Nu multe vedete din România au avut curajul să vorbească deschis despre consumul de substanțe interzise, mai ales că este un subiect care le-ar putea periclita cariera sau imaginea publică. Ei bine, Connect-R, Adrian Mutu sau Mircea Zara sunt doar câțiva dintre protagoniștii care renunțat la discreție și au făcut dezvăluiri neașteptate despre consumul de substanțe psihoactive. Iată mărturisirile acestora!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

România se află printre primele locuri în UE în ceea ce privește consumul de substanțe interzise, potrivit statisticilor publicate de ANA (Agenția Națională Antidrog). Cele mai mari rate de consum au fost observate în rândul populației tinere (15-34 de ani), iar mecanismele de prevenție par să nu limiteze numărul victimelor. După cazul Anei Morodan, care a fost prinsă la volan sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, subiectul a luat amploare în spațiul public și s-a tot dezbătut problema drogurilor în România.

con-11con-11

Vedete din România care au recunoscut că au consumat substanțe interzise. Câteva persoane publice de la noi din țară au vorbit deschis despre dependența de substanțe interzise, trăgând un semnal de alarmă asupra efectelor nocive ale acestora. În emisiunea lui Denise Rifai, Connect-R a făcut un exercițiu neașteptat de sinceritate și a recunoscut că a făcut „terapie în grup' pentru a se reabilita.

Citește și: Cum arată casa Ancăi Țurcașiu. Pasionată de design interior, și-a amenajat singură locuința

Citește și: „Nici măcar nu e conștient de ceea ce a făcut”. Elevul care a comis atacul din Belgrad le pune medicilor, zilnic, aceeași întrebare

Citește și: Ce ar purta Cătălin Scărlătescu în ziua nunții cu Doina Teodoru: „Nu mă îmbrac în mire. Nu mă luați cu de-astea”

Citește și: Ilinca Vandici, vacanță în Dubai doar cu fiul ei: „Aveam mare nevoie!” / Au fost zvonuri că ar divorța

Connect-R: „O făceam la modul constant, zilnic'

În emisiunea moderată de Denise Rifai, Connect-R a recunoscut că în perioada 2009-2015 a consumat substanțe psihoactive, pe fondul stresului pe care îl resimțea la acea vreme. Atunci când efectele au început să se manifeste asupra organismului său, artistul a renunțat la substanțele interzise, decizie pe care a luat-o împreună cu ceilalți membri din formația lui.

„Cred că din 2009 până în 2015, cam așa…o făceam la modul constant, zilnic. Efectiv ne dureau organele. Era o transpirație și o răceală pe piept și te trezeai cu palpitații și în momentul ăla am zis, gata, nu mai exista așa ceva. N-a fost greu. Noi am făcut terapie în grup fără să merge la medic. Toți 6 am zis stop și așa s-a întâmplat', a spus Connect-R la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai'.

Adrian Mutu a fost dependent de cocaină

La 23 de ani, Adrian Mutu locuia în Londra și avea un salariu de patru milioane de dolari. Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, fotbalistul a recunoscut că a fost furat de succes și a consumat cocaină, iar apoi au urmat ani grei în viața lui. În septemrbie 2004, acesta a fost testat pozitiv pentru această substanță, fiind concediat de la clubul Chelsea şi suspendat 7 luni.

„Londra e un oraș periculos pentru un tânăr, te pierzi dacă nu ești educat. Aveam 23 de ani și eram recent divorțat. Nu treceam printr-o perioadă extraordinară pe plan emoțional.

Aveam un salariu de 4 milioane de dolari, așa că începi să-ți iei zborul, să nu rămâi cu picioarele pe pământ. Eu nu am fost pregătit și educat pentru succes. Faima și banii m-au luat prin surprindere. Nu aveam pe nimeni lângă mine, să mă ajute să gestionez totul. Inevitabil, a venit căderea, am suferit foarte tare.

Ar trebui ca educația să fie mult mai complexă. Eu nu am fost pregătit și m-au luat prin surprindere faima, banii, tot', a spus Adrian Mutu, la podcast-ul moderat de Cătălin Măruță.

George Burcea, prins la volan sub efectul substanțelor interzise

În urmă cu trei ani, George Burcea, fostul soț al Andreei Bălan, a fost prins la volan sub efectul substanțelor interzise. Actorul a fost testat pozitiv pentru cocaină și a făcut câteva declarații despre perioada pe care o traversa în acea perioadă, susținând că se simțea „abandonat' și „singur'.

,,Îmi pare rău ca s-a ajuns atunci în acel punct. Cu siguranță, a fost nevoie să se întâmple, viața avea să îmi dea o lecție. Cu siguranță, foarte mulți oameni recurg la astfel de gesturi când se simt singuri, abandonați, singuri într-o problemă. Da, m-am simțit abandonat și de asta m-am dus într-o altă zonă. De asta am avut o scăpare', declara George Burcea, după incident, în 2021.

Mircea Zara: „M-am drogat, recunosc'

Invitat în podcastul „La fileu', Mircea Zara a recunoscut că a consumat substanțe interzise în trecut, mai exact pe vremea când locuia în Spania. Fostul prezentator TV că nu s-a simțit atras de „lumea' drogurilor și a descris experiențele de care a avut parte.

„Nu beau alcool, nu mă droghez. M-am drogat, recunosc, să văd cum e, în Spania. Atenție. În 90, spre toamnă cred, când am început să ies prin cluburi, în Spania, în prețul biletului, ei îți dădeau o pastilă de ecstasy. Eu nu știam ce-i aia. Eu nu înțelegeam de ce de fiecare când plecam în club, eram cu urechile așa. Îi întrebam: ‘Mă, ce e pastila asta?. ‘E energizantă'. Asta în 90, fără să știi că e ecstasy și poți să devii dependent. Am văzut ce înseamnă cocaină. Nu m-a pasionat', a spus acesta în podcastul moderat de Speak.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton