Vedete din România care au renunțat la showbiz ca să se călugarească. Ce povești de viață impresionante au

.

Vedete din România care au renunțat la showbiz ca să se călugarească. Artiști de renume, cu cariere impresionante, au renunțat la notorietate pentru a-și dedica viața lui Dumnezeu. Dragoș Pâslaru, Mariana Buruiană, Dan Bădulescu, Monica Fermo sau Alexandru Cotescu sunt doar câțiva artiști renumiți care, într-un punct al vieții lor, au decis să lase totul în urmă și să se apropie de credință. Iată poveștile impresionante de viață ale acestora!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Vedete din România care au renunțat la showbiz ca să se călugarească. Cunoscuți artiști din România s-au bucurat de faimă și de o viață plină de plăceri, însă, în cele din urmă, l-au ales pe Dumnezeu și s-au călugărit. Unii dintre aceștia s-au apropiat de credință ca urmare a unor experiențe personale nefaste, în timp ce alții au simțit o chemare divină spre viața monahală. Toate exemplele regăsite în articolul de mai jos au în comun faptul că s-au bucurat de o imensă popularitate, iar o mare parte a vieții le-a fost caracterizată de plăceri ori păcate omenești, după cum au afirmat în interviurile mai vechi.

dra-12dra-12

Citește și: „Au furat niște lucruri și eu trebuia să le trimit flori?”. Dorian Popa este în scandal cu chiriașii turci, care au locuit în garsoniera lui

Citește și: „Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, pe externare scria avort”. Cristina Bâtlan s-a luptat din răsputeri să salveze viața fiului ei, născut prematur la 5 luni și jumătate

Citește și: Cine este și cum arată nepoata lui Dan Spătaru. Împlinește 18 ani: „Este o perioadă cu mari emoții”

Citește și: „Facem foarte mult sex și doarme…'. Mădălin Ionescu, declarații incendiare despre Cristina Șișcanu, în direct, la emisiunea lui Măruță

Dragoș Pâslaru a fost bătut de mineri și s-a retras la mănăstire

În urmă cu mai bine de două decenii, Dragoș Păslaru era un actor de succes, cunoscut mai ales datorită rolului pe care l-a jucat în celebrul film „Drumeț în calea lupilor'. Destinul acestuia s-a schimbat radical după Revoluția din 1989, atunci când a a fost numit de autorități „legionar', ca urmare a protestelor sale ample împotriva noii conduceri. Un an mai târziu, Dragoș Pâslaru era bătut cu brutalitate de mineri în Piața Universității și a intrat în comă. Când s-a trezit pe patul de spital, artistul a simțit chemarea unei trăiri monahale și s-a retras la Mănăstirea Frăsinei din județul Vâlcea. În prezent, acesta trăiește la Mănăstirea Pătrusa din comuna vâlceană Bărbătești.

„Am luat coarnele plugului Dumnezeiesc și sufletul meu a iertat tot', le-a spus actorul anchetatorilor care l-au vizitat la Mănăstirea Frăsinei, pentru a-l întrebat despre modul în care a fost maltratat de mineri.

Dan Bădulescu a renunțat la muzica rock și a devenit preot

Dan Bădulescu, fost component al formațiilor Sfinx, Roșu și Negru, Iris, a renunțat la cariera muzicală pentru a-l sluji pe Dumnezeu. Artistul a fost unul dintre marile nume ale rockului românesc din anii 70, în calitate de chitarist. În 1986, acesta a emigrat în Suedia, iar după 11 ani, s-a întors în România și a absolvit Facultatea de Teologie. De câțiva ani, acesta este preot la  o biserică bucureşteană din strada Avrig.

 „Mi-am dat seama că l-am căutat pe Cel Viu între cei morţi. Dumnezeu este în biserică. Eu am pierdut cam mulţi ani din viaţă până să realizez acest lucru', declara Dan Bădulescu într-una dintre puţinele apariţii în presă.

Monica Fermo, sex-simbolul anilor ’70, a ales calea lui Dumnezeu

Monica Fermo este, fără doar și poate, una dintre cele mai frumoase actrițe ale anilor ’70. La vârsta de 32 de ani, a primit botezul și o dată cu el și numele de Elena. La acea vreme, s-a retras într-o chilie de mănăstire din centrul cetăţii Ierusalimului, lângă Sfântul Mormânt, acolo unde și-a petrecut restul vieții. Pe 14 noiembrie 2022, Monica Fermo s-a stins din viață, la vârsta de 65 de ani.

„Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri… La 30 de ani aveam senzaţia fizică că purtam mereu în spate un sac extraordinar de greu’, mărturirea actrița într-un interviu mai vechi.

Mariana Buruiană a renunțat la teatru pentru a se apropia de credință

În urmă cu 30 de ani, Mariana Buruiană era o actriță de succes, cunoscută datorită rolurilor din producțiile  „Drumeț în calea lupilor', „Domnișoara Christina, „Figuranții', „Patima' și „Să mori din dragoste de viață'. După 1990, cunoscuta actrița s-a retras definitiv din lumina reflectoarelor și și-a dedicat viața credinței întru Hristos, deși nu s-a călugărit.

„Totul a plecat de la «să nu ucizi!». Am stat fixată pe aceste cuvinte, nu mă puteam dezlipi de ele. Era în vremea Revoluției. M-am gândit că nimeni nu respectă poruncile. Noi ucidem tot timpul, nu numai cu armele, ci și cu vorba și cu gândul. Meseria mea era legată de vorbă și de gând. Și m-am gândit că încalc porunca și nu voiam să mai încalc porunca', dezvăluia fosta actriță în Evenimentul Zilei.

Alexandru Cotescu s-a retras pe Muntele Athos și a devenit preot

Cinci artiști renumiți din România care au lăsat în urmă celebritatea pentru credință. De mai bine de 20 de ani, fiul Valeriei Seciu și al lui Octavian Cotescu s-a călugărit și s-a retras pe Muntele Athos. În anul 2000, acesta a îmbrățișat viața de pustnic, iar câțiva ani mai târziu a devenit părintele Daniil. Înainte de a îmbrăca hainele monahale, Alexandru Cotescu a urmat cursurile a două facultăți, respectiv cea de Construcții și de Teologie. Într-un interviu mai vechi, acesta spunea că mama lui i-a respectat decizia și l-a încurajat să urmeze această cale. Pe 6 septembrie 2022, Valeria Seciu s-a stins din viață.

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă. Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta.

Sunt oameni care caută foarte mult, oameni care caută puţin, oameni pe care îi aduce Dumnezeu, oameni pe care îi aduce Maica Domnului fără tulburări, fără îndoieli. Şi eu cam aşa am păţit. Pe mine m-a adus fără să caut prea mult’, a spus Părintele Daniil, potrivit newsweek.ro.

Sursa foto: Facebook & Arhiva Viva!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton