Vila de peste 1 milion de euro a lui Călin Donca ar fi fost ridicată ilegal. Procurorii au efectuat percheziții la casa afaceristului, din Brașov: „El nu a declarat acel imobil, figurează cu restanțe”

 Ifrim Georgiana
.

Vila de peste 1 milion de euro a lui Călin Donca ar fi fost ridicată ilegal. Milionarul brașovean Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de delapidare, evaziune și înșelăciune cu criptomonedă. Procurorii DIICOT îl acuză de un prejudiciu de peste 4 milioane de lei creat bugetului de stat prin evaziune, dar și că ar fi înșelat cu 700.000 de dolari cumpărători ai unei criptomonede create de el. Recent, vila de peste un milion de euro a afaceristului a fost percheziționată și au ieșit la iveală noi acuzații care ar putea să apară în dosar în scurt timp. Iată despre ce este vorba!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Vila de peste 1 milion de euro a lui Călin Donca ar fi fost ridicată ilegal. Călin Donca se numără printre cei mai bogați români și deține o firmă specializată în producție de energie verde, cu încasări lunare de 3 milioane de euro. Afaceristul brașovean a fost arestat preventiv de procurorii DIICOT, fiind cercetat privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital. În urmă cu o zi, la vila luxoasă din Brașov s-au efectuat percheziții și se pare că imobilul ar fi fost ridicat ilegal.

don9don9

Citește și: Milionarul Călin Donca ar fi fost arestat din cauza unei foste iubite: „Pentru că nu i-am dat o mașină a zis că-mi trimite greutăţi”

Citește și: Dorian Popa a fost înșelat de Călin Donca în privința panourilor solare. Artistul a investit bani grei în parcurile fotovoltaice ale afaceristului: „Cel care ne-a furat să plătească'

Citește și: Cum arată acum fosta soție a lui Viorel Lis. Teodora i-a fost alături vreme de 16 ani și i-a dăruit o fiică

Citește și: Ani Crețu de la Vacanța Mare nu-și suporta soțul, înainte să formeze un cuplu: „Nu l-am suferit deloc, am făcut nunta după 14 ani”

Vila de peste 1 milion de euro a lui Călin Donca ar fi fost ridicată ilegal

Ieri, Călin Donca a fost scos din spatele gratiilor și dus la vila de peste un milion de euro din Brașov, pentru a se efectua percheziții. Pe durata cercetărilor, noi acuzații au ieșit la iveală, căci milionarul ar deține mai multe construcții ridicate ilegal. Virgil Popa, primarul din Săcele, susține că afaceristul nu a declarat locuința luxoasă, motiv pentru care a fost impozitată din oficiu, ba chiar ar avea datorii de aproximativ 5000 de lei la primărie.

„Pentru a se racorda este nevoie de document de autorizare, de construire. Nu-l are. Are doar acel certificat de urbanism. Eliberat în data de 7 august 2023. Are o casă destul de mare, care a fost din oficiu impozitată, pentru că el nu a declarat acel imobil. La ora actuală figurează cu restanţe, cu debite la primăria Săcele. Undeva la aproximativ 5.500 de lei', a declarat edilul, potrivit observatornews.ro.

Ce susține avocatul lui Călin Donca

După arestarea lui Călin Donca, reprezentantul său legal a făcut primele declarații despre procesul în care este implicat. Potrivit acestuia, clientul său a „deranjat' prin stilul de viață afișat, iar acum se încearcă declanșarea unei avalanșe de plângeri penale.

„Oamenii de afaceri au acest handicap al prezentării unui stil de viaţă care este foarte greu de atins de persoanele care au un nivel mediu sau mai mic de salarizare în România. Din păcate, domnul Donca a deranjat. Domnul Donca nu poartă războaie cu nimeni. Doreşte să-şi clarifice situaţia. Mai dorește să clarifice faptul că nu există nicio plângere penală din partea niciunui investitor în acest dosar penal investigat de DIICOT. Din punctul lui de vedere asta se urmărește, declanșarea unei avalanșe de plângeri penale, apariția unei neîncrederi generate peste noapte care să conducă la o insolvență a societății', a declarat Bogdan Cimbru, la Antena 3 CNN.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton