La 16 ani, Violeta Bănică urmează în paralel cu liceul și un al doilea sistem de învățământ. Andreea Marin nu a fost de acord, inițial: „Am spus NU ferm, de teama că…”

 Miniosu Alexandra
.

Violeta Bănică urmează, în paralel cu liceul, și la un al doilea sistem de învățământ, la 16 ani. Dezvăluirea a fost făcută chiar de mama ei, care a recunoscut că, inițial, nu a fost de acord cu decizia adolescentei. Andreea Marin a anunțat că fiica sa merge, pe lângă liceu, și la o școală diferită de sistemul de învățământ românesc, unde prezența nu e obligatorie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică, este în prezent elevă în clasa a XII-a, la un liceu privat din București. Mama ei a anunțat, recent, că tânăra urmează, în același timp, și cursurile unei școli cu un „model educațional inedit', lucru despre care consideră că îi va aduce fiicei sale „un plus la admitere peste hotare și pentru viitor'.

violeta banica 1violeta banica 1

Citește și: Ce sacrificii face fiica Andreei Marin ca să studieze în America și ce spune Violeta Bănică despre povara numelui pe care îl poartă: „Mama tot timpul m-a învățat…'

Citește și: Violeta Bănică recunoaște că ea și fratele ei, Radu Ștefan, nu avut o relație apropiată până în adolescență: „Nu ne cunoșteam, iar de la 13 ani în sus am devenit cei mai buni prieteni'

Citește și: Oana Roman e decisă să rămână singură după căsnicia eșuată cu Marius Elisei: „Nu îmi doresc niciun băiat, niciun bărbat. Cu toții avem aventuri…'

Citește și: Fiul Ancăi Țurcașiu, Radu, și-a botezat fetița. Mesajul transmis de artistă: „Sunt extrem de fericită că las în urma mea viață! Ce frumos este…'. Ce ținută a ales pentru botezul micuței Zoe

La 16 ani, Violeta Bănică urmează în paralel cu liceul și un al doilea sistem de învățământ

La 16 ani, Violeta Bănică face și voluntariat, dar lucrează și la multe proiecte. Cu unul dintre acestea a ajuns chiar în Parlament, iar mama ei este mândră de ea și de rezultatele ei excepționale la învățătură. De curând, vedeta a povestit că tânăra merge în paralel cu liceul și la o școală diferită de sistemul de învățământ românesc. Aici, prezența nu e obligatorie. Anul viitor, adolescenta urmează să dea admitere la o facultate de Drept din America, acesta fiind visul ei.

„Ce diferență între parcursul nostru la școală odinioară, când noi, părinții de azi, eram la vârsta copiilor noștri! Ceea ce pot face tinerii de azi, dacă hotărăsc să își îmbrățișeze potențialul, îmi arată că, deși suntem mamă și fiică, suntem din generații atât de diferite și chiar dacă noi semănăm în multe privințe, văd astăzi o evoluție în procesul de învățare și formare pentru viitor de neînchipuit pentru mine, când eram la vârsta Violetei', a scris Andreea Marin pe Facebook.

În continuarea mesajului său, Andreea Marin a dezvăluit că fiica sa, Violeta, face o școală în paralele cu liceul, decizie luată exclusiv de tânără.

„Este în ultimul an de liceu, cel mai greu, s-a hotărât să dea admitere la drept în America (are motive bune pentru acest pas, nu e o alegere întâmplătoare) și emoțiile mele sunt mai mari ca niciodată.

Mai ales pentru că, pe lângă efortul de învățare aproape fără oprire și voluntariatul care o pasionează și la care nu renunță (doar somnul, și acela impus, poate fi numit răgaz), a hotărât să urmeze în paralel cu liceul ei și un al doilea sistem de învățământ, unic în România, AmSchool, acreditat internațional', a adăugat Andreea Marin.

Andreea Marin nu a fost de acord, inițial, cu decizia fiicei sale

Totodată, Andreea Marin nu a ezitat să recunoscă faptul că, inițial, s-a opus acestui nou modul de învățare, de teamă că Violeta va ajunge să fie multe prea solicitată și să se simtă epuizată.

„Am vizitat școala și am descoperit un model educațional inedit, de care am auzit inițial de la absolvenți ce sunt acum studenți români la universități de top din România, SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Noua Zeelandă sau țări din Asia.

Ei nu învață în clase ca în sistemul clasic, cu profesori pe materii cum am fost noi învățați, ci au antrenori care îi ajută unde nu se descurcă singuri cu studiul, elevii învață în echipe restrânse pe proiecte diverse, nu au teme pentru acasă, nici bacalaureat, însă au acces 24/7 la platforma online de cursuri atrăgătoare cu subiecte fără granițe, au flexibilitatea programului și își dau examenele de evaluare când se simt pregătiți pe parcursul anului pentru a-și obține creditele necesare absolvirii, iar diploma e recunoscută internațional', a mai explicat vedeta.

În cele din urmă, Andreea Marin a fost de acord cu dorința Violetei și spune că a învățat o lecție, aceea de a asculta „vocea adolescenților noștri'.

„Spun sincer că inițial am spus NU ferm, de teama că va fi prea mult efortul adăugat astfel și din lipsă de cunoaștere, recunosc, am crescut în altă generație, cu perspective restrânse față de cele de azi. M-a intrigat, însă, hotărârea sa și am învățat o lecție: să le ascultăm vocea adolescenților noștri!', a conchis fosta prezentatoare TV.

Sursă foto: Instagram, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton