Volodimir Zelenski, mesaj pentru Rusia: „Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități”

 Miniosu Alexandra
.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj pentru Rusia. Acesta a fost televizat și postat pe pagina lui oficială de Facebook. Oficialul a spus duminică seară, pe 6 martie, că „Dumnezeu nu va ierta' suferințele prin care trece acum poporul lui și că „va veni o Zi a Judecății'. Cât despre soldații ruși, el a afirmat că „nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ, cu excepția mormântului'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj public pentru Rusia în contextul războiului ruso-ucrainean. Astăzi este a 12-a zi de război, după ce luna trecută, pe 24 februarie 2022, rușii i-au atacat pe ucrainieni. Președintele Ucrainei a spus că „Dumnezeu nu va ierta' calvarul prin care trece acum poporul pe care-l conduce și că „va veni o Zi a Judecății'.

zelenski-mesaj-rusia-2zelenski-mesaj-rusia-2

Duminică seară, pe 6 martie, Președintele Ucrainei a făcut noi declarații în contextul războiului ruso-ucrainean. Volodimir Zelenski a transmis un mesaj televizat și postat pe pagina lui de Facebook. În filmulețul de aproximativ 7 minute, oficialul a spus că „Dumnezeu nu va ierta' chinurile prin care trece acum populația și că „va veni o Zi a Judecății'. În ceea ce-i privește pe soldații din Rusia, el a afirmat că „nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ, cu excepția mormântului'.

Citește și: De ce nu s-a implicat soția lui Volodomir Zelenski în acțiuni politice:”Sunt mereu păzită. Baia este singurul meu refugiu” / Mărturisiri dintr-un interviu din 2021

Citește și: Zelenski îi cere lui Putin să negocieze direct cu el:„Așezați-vă la masă cu mine. Doar că nu la 30 de metri distanță'

Citește și: Putin l-a avertizat pe Macron că își va atinge scopul în Ucraina „fie prin negociere, fie prin război”

Citește și: Anunțul Ministrului Apărării pentru rezerviștii din România, în contextul războiului ruso-ucrainean:”Suntem într-o situație de…”

Președintele Volodimir Zelenski, mesaj pentru Rusia

Volodimir Zelenski a spus că el și poporul ucrainean nu vor ierta sutele de victime și suferințele din timpul războiului. Oficialul e de părere că nici Dumnezeu nu va ierta și că „va fi o Zi a Judecății'.

„Astăzi este Duminica Iertării. Dar nu vom ierta sute și sute de victime. Mii și mii de suferințe. Și Dumnezeu nu va ierta. Nu azi. Nu mâine. Nu. Și în loc de Iertare, va fi o Zi a Judecății', a transmis Volodimir Zelenski în mesajul video, conform libertatea.ro.

Printre altele, Zelenski a avertizat trupele rusești că țara lui va urmări până în mormânt pe orice soldat care comite crime de război în Kiev. Totodată, el a subliniat că Rusia se va confrunta cu „o zi a Judecății' pentru „crimele deliberate' comise, relatează BBC.

„Nu vom ierta. Nu vom uita'

Președintele Ucrainei a mai transmis că el și poporul lui nu vor ierta și nici nu vor uita ceea ce se petrece acum. Volodimir Zelenski a spus că toți cei care au comis atrocități în acest război pe teritoriul lor vor fi pedepsiți.

„Nu vom ierta. Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război pe pământul nostru. Nu va exista niciun loc liniștit pe acest pământ pentru voi (n. red. – militarii ruși), cu excepția mormântului', a avertizat Zelenski.

Președintele Ucrainei, mesaj pentru liderii occidentali

În același timp, liderul de la Kiev a susținut că Rusia e departe de a termina războiul pe care l-a declanșat în urmă cu 12 zile: „Se pare că tot ce au făcut deja militarii ruși nu este încă suficient pentru ei. Nu sunt suficiente destine distruse. Vieți mutilate. Vor să ucidă și mai mult'.

Volodimir Zelenski a avut un mesaj și pentru liderii occidentali. Le-a cerut acestora să ia măsuri mai ferme împotriva Moscovei, susținând că „îndrăzneala agresorului este un semnal clar pentru Occident că sancțiunile împotriva Rusiei nu sunt suficiente'.

8 civili au fost omorâți duminică, în timpul evacuărilor din Irpin

Președintele Ucrainei a transmis acest mesaj după ce opt civili au fost omorâți duminică, 6 martie. Totul s-a petrecut în timpul evacuării civililor din orașul ucrainean Irpin, aproape de Kiev.

Atunci, o familie de patru persoane, inclusiv doi copii, a fost omorâtă atunci când trupele din Rusia au deschis focul asupra celor care încercau să fugă din Irpin cu ajutorul autobuzelor.

Sursă foto: Captură ecran, Facebook, Libertatea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton