Tatăl lui Florin Piersic a salvat familii de evrei în perioada Holocaustului: „I-a ascuns în...”

 Martin Lorena
.

Tatăl lui Florin Piersic a salvat familii de evrei în perioada Holocaustului. Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori pe care România i-a avut vreodată. Acesta are cele mai savuroase povești de viață, pe care toată lumea le apreciază. Pe 27 ianuarie, el a împlinit 86 de ani, în aceeași zi în care este sărbătorită Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Cu această ocazie, el a fost invitat în emisiunea „Sinteza Zilei” a lui Mihai Gâdea. Iată ce a povestit!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori din România. Acesta a împlinit ieri frumoasa vârstă de 86 de ani, chiar în aceeași zi când este sărbătorită Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Cu această ocazie, el a participat la emisiunea „Sinteza Zilei', moderată de Mihai Gâdea. Actorul a povestit cum tatăl său, Ștefan Piersic, a salvat multe familii de evrei la acea vreme.

Florin-Piersic-1Florin-Piersic-1

Ștefan Piersic avea funcția de medic veterinar la acea vreme, motiv pentru care avea o oarecare putere. Acesta a fost alături de oamenii nevinovați care erau supuși unor chinuri cumplite.

Citește și: Dan Negru, totul despre tradiția Crăciunului petrecut cu Florin Piersic și relația cu marele actor:„E cea mai frumoasă lecţie pe care mi-a dat-o’/ EXCLUSIV

Citește și: Cum s-au fotografiat Dan Negru și Florin Piersic, în Dubai:„El a văzut toată lumea, mai puţin ‘

Citește și: Cu ce se ocupă logodnicul Iuliei Albu.De dragul ei, Mike s-a mutat din Londra în România!

Citește și: Cine este Grigor Lucica de la Mireasa, sezonul 5.Vrea un iubit matur

Tatăl lui Florin Piersic a salvat familii de evrei în perioada Holocaustului

Florin Piersic i-a povestit lui Mihai Gâdea despre modul în care tatăl său a salvat mai multe familii de evrei în perioada Holocaustului. Se pare că Ștefan Piersic era de profesie medic veterinar, iar din acest motiv avea multe beneficii. Actorul a povestit că ascundea familiile nevinovate în abatorul său din Cernăuți.

„I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuiau să fie luați, să fie duși la Auschwitz sau Dachau. Tatăl meu i-a luat. Nu era voie atunci. Nici trupele germane, nici poliţia de atunci, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al judeţului Cernăuți. I-a ascuns luni de zile şi mama le aducea mâncare. După ce au ieșit au plecat în Israel', a declarat, emoționat, Florin Piersic, în exclusivitate la Antena 3.

Actorul a primit medalia onorifică a Israelului și Ierusalimului

Una dintre cele mai mari realizări ale actorului o reprezintă primirea medaliei onorifice a Israelului și a Ierusalimului. Cel care l-a interpretat pe Mărgelatul a povestit cum s-au desfășurat lucrurile la acel moment.

„Ştie şi Bibi Netanyahu care mi-a dat medalia Guvernamentală a Ierusalimului. Nimeni din România nu a aluat o asemenea medalie. Am luat-o pentru că eu am recitat la comemorarea statului Israel un poem scris din unul din oamenii pe care eu îi am în auriculul stâng: Aurel Storin îl chema. Nu mai este. Vorbesc din când în când cu soţia lui, cu Adina.', a spus actorul pentru sursa citată.

El a povestit și faptul că, deși avea 70 de ani, Benjamin Netanyahu l-a poreclit ca fiind un copil. Motivul îl reprezintă sufletul tânăr al artistului!

El a scris pentru prezenta mea acolo acest poem. După care Bibi, (n.r. Benjamin Netanyahu) i-a spus impresarului: pe băiatul ăsta să îl aduci la mine. Aveam 70 şi de ani. Mi-a spus bravo, puștiule! Şi l-am întrebat de ce îmi zice puștiule şi mi-a zis că arăt ca un băiat tânăr.', a adăugat el.

Sursă foto: Facebook și Arhivă VIVA!

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton