Ce temeri a avut Dragoș Bucur când a adoptat-o pe Roxana de la orfelinat, la vârsta de 5 ani: "Mulţi copii infiați sunt abuzaţi. Ea a conștientizat totul"

 Dumba Gabriela
.

Dragoș Bucur a vorbit despre temerile pe care le-a avut atunci când el și Dana Nălbaru au adoptat-o pe Roxana, fetița pe care au luat-o de la orfelinat când avea cinci ani. Dragoș Bucur recunoaște că nu a fost deloc ușor să ia această decizie, însă el și Dana Nălbaru își doreau foarte mult să facă un bine real cuiva și au iubit-o pe micuța Roxana imediat ce au văzut-o.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt căsătoriți de 18 ani și au împreună trei copii, pe Sofia, 17 ani, Kadri, 7 ani, și pe Roxana, 11 ani, fetița lor adoptată. Sunt foarte fericiți cu decizia de a aduce încă un copil în casa lor, deși recunosc că au existat temeri, mai ales că cei mai mulți copii înfiați sunt copii abuzați.

43344334

Dragoș Bucur, despre temerile avute când a adoptat-o pe Roxana de la orfelinat

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, Dragoș Bucur a explicat cum au ajuns, el și Dana Nălbaru, la decizia de a înfia un copil. Mărturisește că micuța i-a atras dintr-o privire și au simțit că ei trebuie să îi fie părinți. Roxana a intrat în familia lor la vârsta de 5 ani și a înțeles din prima clipă ce se petrece și știe că este înfiată.

„E foarte complicat să vorbeşti despre astfel de decizii pentru că sunt nişte decizii atât de nuanţate încât e greu să le spui în cuvinte. E un tăvălug de emoţii, nişte decizii de moment, de schimb de priviri… I-am spus că este adoptată, desigur. Roxana avea 5 ani când a venit la noi, deci a conştientizat totul', a explicat Dragoș Bucur în podcast.

Cătălin Măruță l-a lăudat pe Dragoș Bucur pentru gestul făcut, mărturisind că este greu să iei o asemenea decizie. „E de apreciat, nu e deloc uşor, mai ales că mulţi se gândesc la cum va fi copilul când va creşte, de exemplu', a spus prezentatorul.

Citește și: Dragoș Bucur a ajuns la spital când filma pentru lungmetrajul Încă două lozuri, dar n-a renunțat la filmări: „Veneam direct de la spital, în mijlocul unei crize de…’

Citește și: Claudia Pătrășcanu, din nou în scandal cu Gabi Bădălău: „Tot timpul ai fost în casa mea, dar 5 ani ai mințit pentru publicitate’ / Zilele trecute și-au sărbătorit fiul cel mare împreună

Dragoș Bucur a mărturisit că și ei s-au confruntat cu temeri atunci când au adus-o pe Roxana în familia lor. „Astea sunt nişte temeri absolut reale şi este firesc să le ei. Mai ales că nu întodeauna se termină bine. Ştiu şi astfel de poveşti… Gândeşte-te că cei mai mulţi dintre copiii înfiaţi sunt copii abuzaţi! Gândeşte-te că ei sunt deja formaţi la 5-6 ani, tu trebuie să le îndrepţi drumul, nu ştii ce ai de făcut, e un drum foarte alunecos. Da, temerile sunt reale şi justificate. Nu îi cunosc părinţii, nu ştiu cine sunt', a mai spus Dragoș Bucur.

De ce au ales Dragoș Bucur și Dana Nălbaru să o adopte pe Roxana

Dana Nălbaru explica în urmă cu câțiva ani cum, ea și Dragoș Bucur, au luat decizia de a adopta un copil.

„A fost o dorinţă veche, dinainte de a-l avea pe Kadri (n.r. băiețelul lor). Ne-am dorit să facem un real bine. Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva, oricât de lipsit de modestie sună lucrul ăsta. Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni.

Am văzut-o şi în patru luni ne-am cunoscut. La câteva săptămâni după ce ne-am văzut a venit la noi şi a rămas’, a declarat Dana Nălbaru acum câțiva ani.

La vremea respectivă, și Dana recunoștea că nu le-a fost ușor să o facă pe micuță să se adapteze într-un mediu nou, alături de oameni necunoscuți, care i-au devenit peste noapte familie.

A trebuit să fim amândoi absolut convinși și sinceri vizavi de subiectul asta, pentru că a dopta un copil nu e un lucru ușor. Și vine cu tot felul de provocări. Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să o înțeleg.

Pentru că ea la 5 ani e un copil care are deja un bagaj de informații în spate, o anumită educație și pe lângă traumele pe care le-a avut, dacă cu copilul biologic există acea comunicare chimică, hormonală și îl înțelegi, fără să vorbești, cu Roxana nu a existat lucrul acesta și asta mi s-a părut cel mai greu lucru pentru că a trebuit să înțeleg lucruri care îmi erau aproape imposibil de înțeles și a trebuit să găsesc metode de comunicare cu ea', spunea Dana Nălbaru.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton