Tily Niculae suferă de psoriazis, de ani buni. Ce spune actrița despre lupta cu boala: „Pe lângă leziunile care sunt vizibile, este o durere cumplită. Nu îți mai simți articulațiile"

 Tudorache Simona
.

Tily Niculae duce de ani buni o bătălie cu o boală autoimună care a devenit tot mai greu de gestionat, psoriazisul. Actrița a avut momente în care s-a luptat cu dureri teribile și leziunile care îi apar pe piele au devenit, la un moment dat, carne vie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Tily Niculae a fost dezamăgită de multe ori și de oameni, asta după ce a avut surpriza neplăcută să constate că i s-au făcut poze care au fost mediatizate în presă. Acum, Tily Niculae încearcă un tratament pe bază de injecții și pentru prima oară simptomele i s-au ameliorat.

tily-niculae-4tily-niculae-4

Tily Niculae, dezamăgită de cei care i-au făcut poze când avea răni pe mâini și picioare

Tily Niculae a încercat întotdeauna să le vorbească celor diagnosticați cu psoriazisul că nu duc singuri această bătălie. A trăit de multe ori o dramă, dar nu a capitulat.

„Psoriazisul este o boală autoimună. Mi-am dorit foarte mult să fiu în zona asta de educație, dar nu pentru că sunt eu specialistul, ci pentru că viața mi-a dat mie lucrurile acestea. Eu am posibilitatea să fiu o voce puternică. Ce pot să fac cu vocea mea puternică pentru omul acela care trăiește aceeași boală ca și mine? El poate nu este la fel de ancorat în realitate cum sunt eu, de m-am dus la atâtea evenimente expusă cu mâinile de eram carne vie sau cu picioarele. Mi se făceau poze și mi se părea mizerabil. Mi se făceau poze la pantofi și cum mi se vedeau rănile. De ce ai face asta?', a spus Tily Niculae, în cadrul emisiunii Play IT, de pe Kanal D2.

Ce îi sfătuiește Tily Niculae pe cei care se luptă cu aceeași boală

Deși marcată de afecțiunea cu care se luptă, Tily Niculae are puterea să îi sfătuiască pe cei care suferă să nu se lase prafă depresiei, pentru că lucrurile se pot agrava.

„Oamenii nu au puterea mea interioară și, cumva, prin vocea asta puternică, eu mi-am dorit să-i ajut să gândească altfel, să se simtă altfel. Este extrem de important ca acei oameni să nu ajungă să fie depresivi. Această boală este extrem de grea. Pe lângă leziunile care sunt vizibile, este o durere cumplită. Nu îți mai simți articulațiile. E ca și cum cazi, te julești în genunchi, dar rana aia nu se repară niciodată. Mereu curge sânge, mereu se rupe. Cam asta înseamnă psoriazisul', a mai spus Tily Niculae.

Citește și: Cum îl cresc Pepe și Yasmine Ody pe mezinul familiei: „Pe Pepe Junior îl va aștepta o educație pe care am testat-o de-a lungul timpului și care a dat randament”. Cum își fac timp pentru momente speciale în doi, în ciuda programului lor și al copiilor atât de încărcat / EXCLUSIV

Citește și: Fiul Monicăi Anghel are nevoie de o nouă operație, la un an după intervenția medicală de la picior: 'Trebuie să fiu cu el acolo, la spital, nemâncat, nebăut de seara…' Cât durează recuperarea / EXCLUSIV

Citește și: Sheikha Mahra, prințesa Dubaiului, a anunțat pe Instagram că divorțează, la un an de la căsătorie: „Dragul meu soț, întrucât ești ocupat cu alte persoane…”. Care a fost motivul despărțirii

Citește și: Lora și Ionuț Ghenu au stabilit data nunții. Artista a făcut marele anunț: „Trebuia să ne căsătorim prima dată în 2020, dar știm cu toții ce s-a întâmplat, pandemie, apoi război”

Citește și: Ramona Gabor a spus adevărul despre relația dintre Monica Gabor și Irinel Columbeanu: „Monica îl ajută cum poate și a educat-o și pe fiica ei să fie la fel, ținând cont de cum s-au terminat lucrurile” / După divorț, Irinel i-a luat Monicăi și copilul și cadourile


Tily Niculae face injecții pentru psoriazis

Injecțiile de la care actrița nu se abate de trei ori pe an fac ca simptomele să nu se mai manifeste și astfel Tily Niculae să își poată duce la îndeplinire planurile.

„Am început să fac un tratament pe care l-am refuzat acum foarte mulți ani, pentru că mă împiedica să am o viitoare sarcină și mi-am dorit extrem de mult să fim patru în familie. Practic, acum boala este ținută sub control cu acest tratament. Sunt supusă regulat la niște analize anuale. Să sperăm că vor ieși bine, astfel încât să nu îl opresc. Dacă analizele ies prost, trebuie oprit. Sunt niște injecții care se fac la câteva luni, de trei ori pe an.
Deocamdată, văd că e ținută sub control și îmi doresc din tot sufletul meu să nu mai apară, pentru că e boală cronică, incurabilă, este una dintre afecțiunile pentru care nu s-a găsit tratament, gen am luat o pastilă de cap și mi-a trecut durerea'
, spunea Tily Niculae pentru Unica.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton