Tily Niculae a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea. Este a treia săptămână în care armata rusă continuă să atace Ucraina. În tot acest timp, civilii continuă să părăsească țara, speriați de războiul năucitor. Majoritatea acestora se îndreptă spre teritoriile vecine, iar România se numără printre ele. În acest context, mai multe persoane publice și-au arătat solidaritatea, printre care și Tily Niculae, care a petrecut trei zile la vama Isaccea.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Este a treia săptămână consecutivă în care trupele ruse atacă Ucraina. Mai multe femei și copii au părăsit deja țara, mergând pe teritoriile vecine. Printre statele care găzduiesc refugiați se numără și România. În acest context, atât persoanele publice, cât și ONG-urile s-au mobilizat pentru a oferi sprijin vecinilor de la nord de noi. Tily Niculae se numără printre acele vedete care s-au oferit voluntar în primirea civililor care au nevoie de susținere.
În cadrul unui interviu, ea a vorbit despre întreaga experiență ca voluntar. Echipa OK! Magazine a publicat și poze de la punctul de frontieră Isaccea.
Citește și: Fiul lui Tily Niculae a rămas cu o afecțiune, după COVID-19
Citește și: Tily Niculae, de urgență la spital!
Citește și: Ce avere au împărțit Monica Gabor și Irinel Columbeanu
Citește și: Bianca Drăgușanu suferă de diabet. Ce nu are voie să mănânce:”Mi se face rău”
Tily Niculae a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea
Tily Niculae a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea. Tily Niculae a fost întotdeauna o femeie activă, care s-a implicat în problemele reale ale societății. Și de această dată, ea și-a arătat empatia și umanitatea. Deși s-a spus că a pregătit pachete pentru refugiați, adevărul este altul. Actrița din „La bloc' a mers la vama Isaccea cu mâinile goale, dar cu dorință de a ajuta în suflet.
„Am fost mereu o femeie activă şi plină de iniţiativă. Nu am strâns ajutoare. Am plecat spre Isaccea ca voluntar, doar cu mâinile şi cu picioarele mele. E-adevărat că am văzut la cineva, cu o seară înainte, că avea nevoie de transport către Isaccea şi am umplut maşina până la refuz, dar nu au fost ajutoare strânse de mine. Eu am vrut să mă duc, pur şi simplu, ca voluntar, cu mâinile şi cu picioarele mele, să văd ce e la faţa locului, care sunt nevoile şi apoi să pot acţiona ca atare', a spus ea pentru OK! Magazine.
Tily Niculae, sensibilizată de copiii din Ucraina
Ea a punctat faptul că unul dintre cele mai grele momente a fost cel în care a realizat suferința oamenilor care și-au pierdut casele, viețile, familiile sau prietenii. Un alt factor extrem de sensibil a fost plânsul copiilor. Actrița a povestit că erau 700 de oameni care coborau din bac, la fiecare două ore, iar voluntarii nu erau suficienți încât să facă față volumului de refugiați.
„Când am ajuns acolo, cel mai greu a fost să văd durerea şi suferinţa unor oameni care, până acum câteva zile, aveau casa lor, viaţa lor, familia alături, prieteni. Asta a fost cel mai greu şi plânsetele copiilor. Când vezi copii mici care plâng şi ţipă după mama, sunt speriaţi, sunt panicaţi, sunt înfriguraţi este foarte greu să reuşeşti să faci faţă, pentru că simţi să-i iei tu pe toţi în braţe şi, practic, braţele tale nu reuşesc să-i cuprindă pe toţi, fiindcă bacul venea cu câte 700 de oameni la fiecare două ore, iar noi acolo eram fix o mânuţă de oameni voluntari, fiecare care a plecat de la el de-acasă să vină să dea o mână de ajutor', a mai spus ea pentru sursa citată.
A stat trei zile în vama Isaccea
Deși este și ea mamă la rândul ei, actrița a încercat să rămână pe poziții și să nu se lase doborâtă de suferința refugiaților. Tily Niculae știa că se află acolo pentru a oferi ajutor, iar trei zile a stat non-stop doar în vama Isaccea.
„Am încercat să rămân pe poziţii şi adrenalina era la cote maxime. Acolo nu am avut timp să stau să mă gândesc. Adică încercam să rezolv punctual lucrurile de care aveau nevoie: o masă, apă, ceai cald, o pătură, să rezolv situaţia, încotro se duc, dacă merg spre Bucureşti, dacă au sau nu cazare, dacă rămân în Bucureşti sau pleacă mai departe, să fac rost de un translator în limba ucraineană pentru cei care nu vorbeau în limba engleză, să le ajut să meargă cu copiii la baie – pentru că, de exemplu, era câte o mamă care avea trei copii şi nu putea să intre la toaletă, dacă cineva nu avea grijă de copiii ei. Asta am încercat să fac eu acolo în cele trei zile în care, practic, am stat zi şi noapte', a continuat ea.
Sursă foto: Facebook, OK! Mgazine