SuperStar România este un nou format de televiziune, un show muzical ce are la bază conceptul „Idol”. Audițiile au început deja pe 6 iunie, iar emisiunea urmează să fie difuzată din toamnă la PRO TV. Jurații Raluka, Smiley, Marius Moga și Carla’s Dreams vor avea sarcina dificilă de a descoperi un nou superstar. Iată toate detaliile despre emisiunea SuperStar România.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
S-a dat startul! Au început audițiile pentru primul sezon SuperStar România, de la PRO TV, iar VIVA! a fost prezentă pe platourile de filmare pentru a afla cât mai multe detalii despre noul format. Se știe că are la bază conceptul „Idol', însă se cunosc foarte puține detalii ceea ce presupune acest format.
Etapa audițiilor se va desfășura fără public și va avea loc exclusiv în București. Dacă până acum, astfel de formate presupuneau deplasarea echipei în alte orașe, în contextul actual există un punct fix: toți concurenții, indiferent de oraș, vin în Capitală.
Decor unic la SuperStar România
În principiu, formatul va urma conceptul „Idol', cu mici schimbări, desigur, în funcție de context. De exemplu, decorul SuperStars România este unic, nu a fost preluat de la celelalte formate internaționale. Acesta a fost gata într-un timp record, de numai o săptămână și trei zile.
„Fiecare format internațional vine cu o biblie pe care echipa de producție trebuie să o respecte în timpul realizării emisiunii. Avem un consultant pe care trebuie să îl întrebi dacă dorești să faci o schimbare, dacă ei îți dau voie doar atunci se poate, dar în general respectăm biblia. O adăugire făcută de echipa românească Superstar România este decorul. Decorul nu este luat după nimic, de obicei decorul în alte țări se copiază de undeva. Acesta este un decor făcut de noi', a declarat producătorul Felicia Toma.
După această etapă cei calificați vor merge într-o etapă următoare. Mai urmează alte două etape și abia apoi se ajunge la live-uri. Această etapă ar urma să aibă loc în iarnă.
„Primele zile de filmări sunt mereu senzaționale', a transmis Smiley la începerea audițiilor.
SuperStar vs Vocea României: prin ce se deosebesc cele două emisiuni
Precum se întâmpla la Vocea României, concurenții au fost inițial selectați de către o altă echipă, înainte de a ajunge în fața juraților. Dintre aceștia nu vor putea merge toți mai departe, ci va trebui făcută o nouă selecție, iar această sarcină dificilă le va reveni juraților Raluka, Smiley, Marius Moga și Carlas Dreams.
Spre deosebire de Vocea României, nu mai vorbim despre antrenori. Astfel, concurenții vor fi pe cont propriu atunci când vine vorba despre pregătirea numărului. Cu toate acestea, vor fi ajutați pe parte de voce, îmbrăcăminte și spectacol de specialiști, astfel încât show-ul să fie total. Spre deosebire de Vocea României, aici nu contează numai vocea, ci întreg spectacolul oferit de un potențial artist.
Dacă la Vocea Româniai nu se pune problema vârstei concurenților, la SuperStar vorbim despre o limită de vârstă, de maxim 30 de ani, iar limita minimă pornește de la 16 ani, tocmai pentru a li de oferi o șansă tinerilor, care de altfel nu ar fi avut altă ocazie să-și arate talentul.
Cel mai longeviv format de talente
„Idol' este cel mai longeviv format de talente, multe staruri internaționale fiind celebre după ce au participat în cadrul acestei emisiuni. Iar de la acesta au plecat și celelalte formate asemănătoare. Toată emisiunea va fi un casting continuu, până când în faza finală vor ajunge 12 concurenți.
„E cel mai nou format de talente în România, dar pe de altă parte cel mai longeviv. E tatăl și mama și bunicul și străbunicul tuturor formatelor de gen. Rezistă de 15 ani în state fără întrerupere. Practic de aici s-au format toate cele care au urmat: X factor, Got Talent, chiar și The Voice. Toate au plecat de la Idol. La noi se numește SuperStar, ne era greu să-i spunem Idol în română, nu prea folosim idol, Idolul României.
Este cel mai mare casting care a avut loc în România, pe zona aceasta. Asta va fi emisiunea, un castig de la un cap la altul până când cei patru jurați, care se și pricep la asta, duc în faza finală pe cei mai buni 12 concurenți pentru a fi votați de public. Până acolo este un casting continuu, plecând de la castingul făcut de echipa producție , unde au fost undeva la 5.000 de oameni. În fața jurlui se vor prezenta 230 de concurenți și apoi se vor tria din ei. În timpul ăsta concurenții trec printr-un proces de transformare ei, pentru că intră pe mâna unor oameni care îi vor învăța cum să se miște cum să se îmbrace, să aibă atitudine pe scenă, pentru că emisiunea nu va fi doar despre voce, iarăși diferența față de Vocea Româniai, ci să fii un bun enternainter și să poți oferi spectacole', ne-a spus Adrian Batista, show runner-ul SuperStar România.
Limită de vârstă pentru participarea la SuperStar România
Există o limită de vârstă, tocmai pentru că se urmărește să se ofere o șansă tinerelelor talente. Câștigătorul ar putea deveni un artist cunoscut la noi.
„Jurații vor căuta potențialul din acești tineri, pentru că sunt tineri. Este un format care impune restricții de vârstă, între 16 și maxim 30 de ani, pentru a oferi o șansă tinerelor talente, care de aici vor putea face o carieră în muzică.
Mulți au ajuns vedete internaționale, spre deosebire de alte formate. De regulă, câștigătorii știți că uneori dispar din peisaj. Aici nu s-a întâmplat așa de-a lungul timpului. Câștigătorul ar putea deveni următorul Smiley, Moga, Raluka, Andra sau Carlas Dreams. Sunt șanse mari să se întâmple asta', a mai transmis Adrian.
Citește și: Raluka, Smiley, Marius Moga și Carlas Dreams sunt jurații emisiunii SuperStar România de la PRO TV
Citește și: SuperStar România înlocuiește Vocea României, la PRO TV
Citește și: Cum se descurcă Andreea și Cabral ca părinți:„Somn mai puțin, apă caldă cu timp limitat…'/ EXCLUSIV
„Atmosfera este un pic diferită la SuperStars România'
Spre deosebire de alte show-uri, atmosfera este diferită, însă nu mai puțin spectaculoasă. Fiecare tânăr va avea ocazia de a fi în centrul atenției, în încercarea de a convinge jurații că numărul lor merită aplaudat.
„Atmosfera este un pic diferită față de celelalte show-uri, pentru că totul se desfășoară ca la castingurile producției de la hoteluri, de exemplu. Pare un pic mai sec și mai anost, pentru că este un casting și atât, cu un om în față, patru jurați și câteva camere. Dar nu este, pentru că aici este începutul călătoriei lor și în ciuda faptului că pare mai puțin spectaculos la prima vedere, față de alte formate care au adus public, sau întoarceri de scaune, acesta reușește să stea în picioare prin supriza pe care ne-o oferă fiecare tânăr care urcă pe scenă. La prima audiție s-au auzit aproape toate genurile muzicale, într-o singură zi.
E ziua de încălzire, în care nu am adus neapărat cei mai buni concurenți, și cu toate acestea le-a plăcut foarte tare juraților, nu s-au plictisit o secundă. Au fost persoane de toate vârstele și a fost entertaining. Publicul probabil știe formatul Idol, fiind de atâta vreme pe YouTube la îndemână și difuzat în atât de multe țări, inevitabil au dat de el. Nu îl facem cu mult diferit, ci doar mult mai onest și cu mai puțin produs.
Este un demers extrem onest din toate privințele și prin abordarea pe care o va avea emisiunea ca frame vizual, interacțiunea pe care o va avea echipa, juriul. Totul e la vedere, sincer, onest fără niciun fel de intervenții‘, a mai subliniat el.
„Și arată și mai bine', a spus Smiley.
Jurații vor avea cea mai dificilă sarcină
De departe, cei patru jurați Raluka, Smiley, Marius Moga și Carla’s Dreams vor fi cei care vor avea cea mai grea sarcină. Dintre toți concurenții prezenți pe scenă, ei vor fi nevoiți să facă o triere drastică. Astfel, doar 40% dintre tineri vor fi aleși.
„Jurații vor fi nevoiți să aleagă circa 40% dintre concurenții care vor păși pe scenă, lucru care va fi destul de greu de dozat. Jurații vor putea fi cuceriți de concurenți prin atitudine, emoția pe care o transmit și atunci numărul celor care trec mai departe s-ar putea dovedi a fi destul de mare. Ceea ce înseamnă un nou casting, practic, până în etapa live-urilor, emisiunea va fi un casting continuu.
Nu poți să ai în minte câți concurenți treci mai departe, ți-a plăcut l-ai trecut și te trezești că sunt mai mulți și trebuie din nou triați. Este o sarcină grea. Un concurrent îi poate emoționa, îi poate câștiga pe jurați cu atitudinea, cu zâmbetul, cu maniera în care a știut să reinterpreteze o melodie, chiar dacă nu a făcut-o teribil de bine, de aceea trebuie să se gândească de 10 ori înainte să spună un „da' sau un „nu'. În cască, eu nu le spun mai nimic, tocmai pentru a fi absolut onest demersul', a conchis el.
Sursa foto: VIVA, Instagram