Tragedia ce l-a marcat pe actorul Mihai Dinvale, din serialul "Camera 609": "Din păcate am pierdut-o, era extrem de bolnavă"

 Radulescu Ruxandra
.

Care este tragedia ce l-a marcat pe actorul Mihai Dinvale, din serialul „Camera 609”. Mihai Dinvale face parte din distribuția serialului difuzat pe Antena 1, „Camera 609”. Acesta povestește cum a renunțat la la liceul de muzică pentru a-și urma pasiunea pentru actorie. De asemenea, Mihai Dinvale a trăit o profundă tragedie atunci când fiica lui s-a stins din viață.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mihai Dinvale este, la cei 73 de ani, unul dintre cei mai respectați actori din lumea teatrului și ai cinematografiei românești. La vârsta adolescenței, visa la o carieră în lumea muzicii, însă a realizat, mai apoi, că marea sa pasiune este actoria. Acum, publicul îl poate vedea în serialul „Camera 609”, difuzat pe Antena 1. Mihai Dinvale și-a deschis sufletul cu privire la marea tragedie prin care a trecut, atunci când fiica sa a murit.

mihai-dinvale-443308l-1mihai-dinvale-443308l-1

Care este tragedia ce l-a marcat pe actorul Mihai Dinvale, din serialul „Camera 609”

Actorul Mihai Dinvale trăiește p poveste de iubire unică cu cea care îi este soție și de care este îndrăgostit in adolescență. Cei doi au avut două fiice, însă din păcate una dintre ele s-a stins din viață, în urmă cu câțiva ani.

Mi-a dăruit două fete extraordinare. Din păcate, pe una am pierdut-o. Acum stăm la țară, nu ne deranjează nimeni, suntem fericiți așa. Fiica mea era extrem de bolnavă și postul de director îmi ocupa mult timp. Am vrut să stau cu ea pentru că am crezut că pot să fac să se vadă luminița de la capătului tunelului. Am vrut să stau toată ziua acasă și să am grijă de ea', povestește Mihai Dinvale pentru Fanatik.ro.

Mihai Dinvale: „Cea mai frumoasă bucurie pe care o pot avea la 73 de ani”

Mihai Dinvale este foarte mândru de nepotul său, de profesie percuționist. Actorul din „Camera 609” este recunoscător pentru atât pentru familia sa, cât și pentru proiectele ce i-au fost oferite în ultima perioadă.

„Mulțumesc lui Dumnezeu, văd că încă mă mai țin puterile. Mă bucur foarte mult pentru că am o căsuță și ceva teren unde mă ocup de agricultură, am ce face. De câteva luni de zile joc într-un serial la Antena1, Camera 609. Trei, patru zile pe săptămână sunt la filmări, lucru care mă ține în putere. Cu sănătatea sunt bine și mă bucur că pot participa la multe activități legate de nepotul meu, elev în clasa a 10-a la George Enescu. Este percuționist, nu scapă niciun concert și el îmi aduce cea mai frumoasă bucurie pe care o pot avea la 73 de ani.

Evident că ți se pare că ai vise neîmplinite, dar trebuie să iei soarta așa cum ți-a dat-o Dumnezeu. Aș fi vrut mai mult, nu s-a putut dar nu am regrete că nu am făcut una sau alta. Am reușit destule, viața a fost destul de darnică cu mine', a povesti Mihai Dinvale.

Ce l-a făcut pe Mihai Dinvale să renunțe la muzică, pentru actorie

Mihai Dinvale își amintește cu nostalgie despre anii liceului și ai studenției și povestește cum a făcut tranziția de la domeniul muzicii la actorie. Planurile sale inițiale au fost perturbate de intrarea în scenă a televiziunii naționale.

„La 20 de ani eram extrem de entuziast pentru că am prins cea mai bună perioada a facultății. Am făcut IATC-ul în vechea clădire de pe Schitu Măgureanu. Am avut niște profesori extraordinari. Fiind o perioadă de deschidere era o bucurie. Fusese vizita lui De Gaulle, aveam 19 ani și atunci s-a deschis foarte mult legătura cu Franța.

Profesorii erau primii interesați de traduceri și chiar aveai ce să traduci din marea literatură franceză. Citeam cu disperare tot, profesorii ne pregăteau. Apoi am intrat în rutina vieții, care trece foarte tare peste tine și trebuie să te pregătești pentru spectacolele la care lucrezi. Uneori nebunia nu dispare dar se transformă, ușor, în rutină.

Am terminat liceul din Timișoara cu specializarea pian. Eram foarte bun și toată lumea își punea speranțele ca eu să rămân la acest instrument. În ultimii ani de liceu însă, Tvr a ajuns și la Timișoara. Pe vremea aceea televiziunea era culturală, foarte serioasă, pregătea intelectual publicul.

Erau niște emisiuni pe care le devoram, cu mari actori din România, și asta mi-a schimbat mersul. Mi-am dat seama că ăsta e locul unde trebuie să mă duc. Televiziunea m-a făcut să termin cu Conservatorul și să mă duc la teatru', a mai povestit actorul.

Ca actor, Mihai Dinvale s-a focusat mult pe teatru și recunoaște că regizorii de film au avut mereu rețineri în privința lui și nu era unul dintre favoriți.

„Sunt un tip sociabil, dar știu să stau și retras fără să mă panichez. M-am adaptat foarte repede și foarte bine pentru că nu aveam timp să mă bucur de București. Eu eram fericit că stăteam de dimineața până seara la școală, cu colegii mei, și aveam ce face. Nu fugeam decât de două ori, la prânz și seara, să mâncăm la cantină.

Nu am fost un favorizat al cinematografiei. Am făcut filme dar roluri secundare, foarte rar și fără să fiu iubit de regizorii de film. Motivul nu îl caut, așa a fost să fie. Am făcut însă, până în 77, multă televiziune, teatru. A mers bine până la cutremur. Încă nu exista propaganda sistemului și atunci am învățat multă meserie de televiziune, prezența în fața camerei. Acum, lucrând la Camera 609, îmi dau seama că n-am uitat, mai știu meserie', a declarat Mihai Dinvale, în exclusivitate pentru FANATIK.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton