Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar din Bucureşti, cu viroză pulmonară puternică. A fost internat și în martie, la Bruxelles

 Dumba Gabriela
.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, 72 de ani, a fost internat vineri seară, 26 ianuarie, la Spitalul Militar Central din Bucureşti, cu o viroză pulmonară puternică. Actualul europarlamentar este în prezent la Secția Boli Infecțioase, unde medicii urmează să îi facă mai multe analize amănunțite. Ce probleme de sănătate are fostul președinte și cum se simte astăzi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Fostul președinte Traian Băsescu a mai ajuns în fața medicilor și în urmă cu aproape doi ani. În martie 2022, acesta a fost internat la un spital din Bruxelles după ce i s-a făcut rău. La acel moment, potrivit surselor, ar fi fost diagnosticat în cele din urmă cu bronhopneumopatie cronică și insuficiență respiratorie.

27174038_1912364038777138_1825849226097594575_o27174038_1912364038777138_1825849226097594575_o

Traian Băsescu este internat la Spitalul Militar din Bucureşti, cu viroză pulmonară puternică

Fostul Preşedinte al României a fost internat de urgenţă la Spitalul Militar Carol Davila din Bucureşti după ce a acuzat stări de rău şi greaţă. În urma investigaţiilor medicale, doctorii i-au propus să rămână internat pentru a i se administra un tratament mai complex.

În vârstă de 72 de ani, fostul şef de stat se află pe secţia de Boli Infecţioase unde este tratat pentru gripa A. Specialiştii spun că, în cazul său, riscurile sunt majore, dat fiind faptul că Traian Băsescu a avut mult mai multe probleme medicale cardiace în ultimii ani.

Reprezentanţii spitalului au transmis că momentan starea lui Traian Basescu este una stabilă. Gripa A aste gripa care poate lăsa complicaţii, în special în cazul pacienților cu boli cronice sau imunitate scăzută. 

'De multe ori, pe lângă tratamentul antiviral şi antibioterapie, urmărirea de către medic zi de zi este absolut necesară în aceste cazuri', a explicat Carmen Dorobăț, medic infecționist la Antena 3.

„Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate', a spus europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Citește și: Ce dietă ține Andreea Esca: „Dacă vrei să slăbești, mănânci carne cu salată și nu mai…'. La ce alimente a renunțat

Citește și: Cum arată Bianca Drăgușanu fără extensii. S-a afișat cu părul natural: „Nu mai știam nici ce culoare are. Nici nu mai aveam foarte mult păr, exageram cu tot ce îi făceam'

Ce probleme de sănătate a mai avut Traian Băsescu în ultimii ani

În ultimii ani, Traian Băsescu a ajuns de nenumărate ori pe mâna medicilor. Și asta din cauza faptului că s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, precum o bronhopneumopatie, dar şi mai multe intervenţii chirurgicale.

Din istoricul medical al fostului președinte mai fac parte o operație de hernie de disc, suferită în 2006, la Viena, dar și o intervenție la nivelul tiroidei, în anul 2007. Intervenţia a durat o oră şi 45 de minute, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă, se anunţa în comunicatul de presă al Preşedinţiei, la acea dată.

De asemenea, Traian Băsescu ar avea și ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune. În 2014, când încă era șef al statului, a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

În 2020, Traian Băsescu a declarat că a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe la nivelul aortei, într-un spital din Paris, fără a preciza însă momentul intervenţiei.

În martie 2022, Traian Băsescu a fost internat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, atunci a fost vorba de o bronhopneumopatie cronică și de insuficiență respiratorie. La câteva zile, soția sa, Maria Băsescu, a anunțat că acesta a fost externat. „Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă', a spus Maria Băsescu atunci.

sursa foto: Facebook Traian Basescu

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton