La ce trucuri apelează Dorel Vișan pentru conserve de iarnă care să nu facă floare. Ce secrete are pentru castraveți, gogoșari și gogonele murate: „Trebuie să evitați sarea iodată...”

.

Dorel Vișan a vorbit deschis despre trucurile la care apelează pentru conservele de iarnă care să nu facă floare și cu care să nu dai greș niciodată. Actorul se bucură în sezonul rece de murături proaspete și delicioase. El are câteva secrete importante pentru castraveți, gogoșari și gogonele murate, iar recent le-a împărtășit și cu fanii lui.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI


Dorel Vișan a dezvăluit secretele sale pentru murături reușite. De la folosirea feliilor de hrean pentru extra prospețime până la evitarea sării iodate și alegerea legumelor din grădină, actorul a împărtășit sfaturi valoroase pentru conserve de iarnă care nu dau niciodată greș. El este foarte atent la cum pregătește murăturile.

Citește și: Nepoata actorului Dorel Vișan a luat 10 la BAC. Louise Vișan a ales țara în care va studia: „Este o facultate foarte grea, am fost zece pe un singur loc'


Citește și: Dorel Vișan a plecat de acasă de la 11 ani, pentru a învăța: „La noi, nu era școală elementară, numai până la clasa a IV-a. Am plecat în altă localitate și toată viața mea mi-a fost dor de mama. Am considerat că învățătura este…' / EXCLUSIV

Citește și: Marina Dina, copilărie traumatizantă: „Tatăl meu este alcoolic. Relația dintre mama și tata a fost una toxică, lucru care iar m-a afectat, pentru că eu am urmat acel exemplu pe care l-am primit acasă'


Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Florin Grozea, fost component al trupei Hi-Q. Are 44 de ani și activează într-un domeniu complet diferit

La ce trucuri apelează Dorel Vișan pentru conserve de iarnă care să nu facă floare

Dorel Vișan a dezvăluit câteva trucuri esențiale pentru murături reușite. Artistul a spus că pentru a evita ca murăturile să facă floare și să rămână crocante pe tot parcursul iernii, există câteva ingrediente cheie și câteva reguli care trebuie respectate.


El a subliniat faptul că hreanul este un ingredient esențial pentru a păstra murăturile proaspete și crocante. Un alt secret împărtășit de actor este evitarea sării iodate și folosirea sării grunjoase.

„De exemplu, pe lângă ce trebuie pus, adică boabe de porumb, leuștean, mărar și cimbru, eu pun în borcane și multe felii de hrean. Nu multe, ci foarte multe, le strecor așa printre murături.

Mai trebuie să evitați sarea iodată, neapărat trebuie pusă sare grunjoasă, se găsește prin magazine, este anume pentru murături. Sarea iodată este o prostie, să nu puneți așa ceva la murături, eu și la masa de zi cu zi o evit, folosesc sarea marină.


Mare grijă însă și la legume, cele mai bune sunt cele din grădină, nu din supermarketuri, aduse de prin serele din străinătate, unde sunt crescute cu chimicale și cu tot felul de mizerii’, a explicat actorul pentru click.ro.

Actorul a avut parte de necaz vara aceasta

Dorel Vișan a mărturisit că a avut parte de necaz vara aceasta. Actorul a pus în grădină legume, însă nu au ieșit. Acesta a declarat că este sigur de faptul că există ceva în natură care omoară florile, iar din acest motiv nu ies nici legumele din pământ.


„Mare necaz am avut vara asta, nu a crescut mai nimic. Am pus roșii, castraveți, degeaba, nimic nu mai merge. De ce? Păi, semințele sunt transformate, acolo e necazul, plus că în natură există ceva care omoară florile. Ceva se întâmplă în Univers. Avea dreptate regretatul poet Adrian Păunescu când spunea într-o poezie: <>‘, a mai adăugat el.


Rețetă de murături asortate

Ingrediente:

-2 kg de castraveți

-2 kg de gogoșari

-2 kg de gogonele

-1-2 morcovi

-1 legătură de mărar uscat

-1 legătură de cimbru

-1 rădăcină de hrean (tăiată felii subțiri)

-boabe de piper

-boabe de muștar

-1 mână de boabe de porumb

-apă

-sare grunjoasă

Mod de preparare:

Spală bine castraveții, gogoșarii și gogonelele. Poți tăia gogoșarii în sferturi, iar castraveții și gogonelele se pot lăsa întregi, dacă sunt mici, sau tăia pe jumătate, dacă sunt mai mari. Morcovii pot fi tăiați rondele și adăugați pentru decor și gust.


Înainte de a începe tot procesul, sterilizează borcanele prin fierbere sau în cuptor, pentru a preveni formarea de floare. Începe să așezi legumele în borcane, alternând castraveții, gogonelele și gogoșarii. Printre legume, strecoară felii generoase de hrean, boabe de piper și de muștar, precum și câteva fire de mărar și cimbru uscat. Poți adăuga acum și boabe de porumb.

Fierbe apă cu sare grunjoasă, în proporție de o lingură de sare la un litru de apă. După ce sarea s-a dizolvat complet, lasă saramura să se răcească puțin, apoi toarnă saramura peste legumele din borcane, dar asigură-te că sunt acoperite complet.


Pune capacele pe borcane și asigură-te că sunt bine închise. Dacă folosești capace cu filet, strânge-le foarte bine. Lasă borcanele într-un loc răcoros și întunecos pentru câteva zile, iar după aceea, depozitează-le în cămară.

Sursa foto: Facebook