Tudor Chirilă recunoaște că a înfruntat multe pericole în copilăria trăită în timpul comunismului. Artistul a trecut prin multe aventuri cu copiii din bloc. Tudor Chirilă și-a adus aminte că obișnuia să urce cu ceilalți chiar și în blocurile cu 10 etaje aflate în construcție. Era de neoprit și nimic nu părea să îi stea în cale.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI, GRATIS, AICI!
Tudor Chirilă trăiește o poveste cu Iulia Mîzgan din 2012 și împreună au doi băieți, unul de șase ani și altul de opt. Viața lor arată, însă, altfel astăzi. Solistul le-a impus anumite limite copiilor lui și are convingerea că fiecare vârstă vine cu provoăcările ei, iar ei trebuie responsabilizați într-o anumită măsură în fiecare etapă din viață.
Tudor Chirilă a ajuns la spital cu gura plină de sânge, în copilărie, după o întâmplare periculoasă
Tudor Chirilă a trecut până la 10 ani prin numeroase întâmplări, cât să aibă de povestit o viață. „Mi-am făcut viața până la 10 ani cu băieții de la mine de la scara blocului. Era o gașcă foarte mare. Personaje eram toți și fiecare avea locul lui în gașcă. Asta a fost foarte tare la copilăria noastră. Două lucruri au fost interesante, faptul că am supraviețuit, asta este una. Este foarte greu să supraviețuiești cu niște blocuri în construcție de 10 etaje, unde să te urci și nimic nu era asigurat, unde copiii comunismului aveau acces la toate blocurile în construcții, din faza de fundație până când blocurile erau înalte de 10 etaje.
Neasigurate, te urcai pe scările alea, casa liftului, puteai să cazi oricând în ea. Era o demență totală. Celebrele provocări ale copilăriei noastre, piulițele cu pungă aruncate în sus, țevile cu carbit, găuream praștia. Probabil că se murea mult la ce condiții erau. Eu mi-am luat o rangă în gură între 1 și 10 ani, pentru că noi intram unde intrau excavatoarele, era o pantă, ne duceam unde săpau ele pământul drept și ieșeam pe acolo’, a povestit Tudor Chirilă în cadrul podcastului Vreau să știu.
Tudor Chirilă a ajuns la spital în copilărie
Solistul a avut în copilărie parte și de un accident nefericit. Tudor Chirilă a ajuns acasă cu gura plină de sânge, apoi a mers la spital. „Ne săpam cu răngile niște chestii în pământ, ca să ne facem ca la pereții de cățărări, să ne facem traseu. Săpa și eu m-am dus să mă uit mai aproape. Mi-am luat o rangă în gură și m-am dus acasă cu gura plină de sânge. Mama nu era acasă și m-am dus la vecini, mi-au pus niște mușețel, dar până seara riscam să dau în septicemie și am ajuns la spital’, a declarat artistul.
Cum își crește Tudor Chirilă copiii
Solistul mărturisește că primește în fiecare zi lecții de la copiii lui, cărora încearcă să le impună anumite limite, fără a fi un părinte sever. „Cred că toți copiii oferă lecții, dar trebuie să știi cumva să le accepți. Felul în care ei încep să privească lumea de foarte multe ori e o lecție și pentru noi, adulții. Încerc să îi cresc în spiritul valorilor pe care le-am primit și eu fără să fiu neapărat un tată excesiv de rigid și de sever. Dar încerc să impun niște limite și cred că fiecare copil are o anumită vârstă pentru a înțelege niște lucruri’, adaugă Tudor Chirilă pentru revista Taifasuri.
Ce își învață Tudor Chirilă copiii
Solistul crede că fiecare copil trebuie să plece la drum cu set de reguli, dar asta ține de vârsta pe care o are.
„Trebuie să te comporți într-un fel cu un copil de 2 ani, într-un fel cu un copil de 4 ani, în alt fel cu un copil de 6 ani. De exemplu, unui copil de 2 ani e absolut OK să-i dai libertate totală, atâta vreme cât el nu poate înțelege conceptul de reguli.
Unui copil de 6 ani trebuie să-i instaurezi totuși niște rutine, să le aibă deja instalate – să-și facă patul, să se spele pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, să înceapă ușor-ușor să aibă responsabilitatea temelor lui, să și le facă singur, să vorbească despre ele și să înțeleagă că în viață nu totul se obține cu un click pe telefon. Este foarte important. Și asta le explic copiilor mei în fiecare zi’, adaugă Tudor Chirilă.