Tudor Chirilă recunoaște că a rămas marcat de momentul în care s-a mutat cu familia din cartierul unde locuiau în altul. Artistul a simțit practic, la 10 ani, că i se termină copilăria. A lăsat în urmă vechii colegi și prieteni, dar nimic nu a mai fost ca odinioară. A simțit că nu se poate integra.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
Situația a durat și în perioada liceului, când s-a simțit un singuratic, pentru că prieteniile erau de conjunctură și nimic nu părea durabil. A încercat, dar nu s-a regăsit în acel peisaj. Când a ajuns la facultate, însă, totul s-a schimbat. A găsit câțiva colegi cu care compunea muzică și totul arăta altfel.
Cum s-a schimbat viața lui Tudor Chirilă pe când avea 10 ani
Tudor Chirilă are multe amintiri din copilărie, dar nu poate uita momentul în care viața i s-a schimbat complet. S-a mutat din cartier și s-a trezit în alt film, unul nu foarte frumos, cu altfel de relații.
„Copilăria a fost mișto până nu am mai avut-o, că am plecat din cartier și ne-am mutat în Mihalache, unde e acum piața 1 Mai, iar acolo nu am mai reușit să leg ceva atât de strâns. Practic, copilăria mea mișto s-a cam terminat pe la 10 ani. După am cam ars-o pe singurătate până la facultate, când mi-am făcut un grup foarte tare din studenții care compuneam, din promoția 92-96.
Când te muți dintr-un cartier în altul, nu mai zic cum e pentru copii să se mute dintr-o țară în alta, trebuie să fii norocos să te integrezi, iar eu nu prea m-am integrat acolo. Pentru că ei aveau meciurile făcute, nu cred că era niciun fel de educație din partea părinților că vine cineva nou, integrați-l. Poate acum copiii se integrează mai ușor nu știu', a spus Tudor Chirilă, în podcastul Vreau să știu.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2024/06/c1-001-cover-andreea-marin-265-scaled.jpg)
Cum au fost anii de liceu pentru Tudor Chirilă
Deși anii de liceu sunt pentru cei mai mulți dintre noi cei mai frumoși, pentru Tudor Chirilă nu au fost așa. Avea prieteni doar de conjunctură.
„Eram mai singurel, iar în liceu nu mi-a plăcut deloc, deși am legat niște prietenii și în liceu, chiar urmează să ne întâlnim și facem o reuniune, chiar dacă nu avem vreo cifră rotundă. Nu am reușit. Poate și asta te învață ceva, Ești mai singur. Aveam prieteni doar de conjunctură, nu unele constante. Gașca te învață multe lucruri, și care e rolul tău, și la ce ești tu bun, și pentru ce ești tu apreciat, pentru faptul că simțeai că ești apreciat pentru ceva.
Oamenii au nevoie să fie iubiți pentru ceva și să nu caute tot timpul să fie validați. Gașca de validează. La 10 ani am început cu clarinetul. Era varianta să spui poezii sau fanfara, care te îmbrăcat frumos, îți dădea clarinet și te duceai la muzică, asta însemna că puteai să lipsești un pic de la școală ducându-te la școala de muzică', a mai spus Tudor Chirilă.