Tudor Petruț, alias Șerban din Liceenii, a făcut dezvăluiri nebănuite legate de cariera lui la Hollywood. Deși are sute de fani, atât în România, cât și peste hotare, puțini știu despre contribuția lui în filmul „Dracula'. Îndrăgitul actor a scris replicile în limba română folosite de Winona Ryder în faimoasa peliculă. Iată cum a ajuns la o asemenea colaborare!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Tudor Petruț, alias Șerban din Liceenii, a vorbit public despre cariera lui la Hollywood. Actorul în vârstă de 58 de ani a colaborat cu unul dintre cele mai faimoase filme din lume, „Bram Stokers Dracula’. Abia acum, însă, a povestit despre inedita experiență și despre cum a ajuns să scrie repicile în românește folosite de Winona Ryder în peliculă.
Tudor Petruț e unul dintre cele mai îndrăgiți actori români. De departe, cel mai iubit rol al său a fost cel al lui Șerban din „Liceenii’. Mutat în Statele Unite ale Americii de peste 30 de ani, acesta a bifat numeroase colaborări de succes pe plan artistic. La doar câteva luni după ce aterizase în California, artistul a fost contactat de producătorii filmului „Bram Stokers Dracula’, iar el a acceptat imediat.
Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Tudor Petruț, alias Șerban din Liceenii.Are doi copii de 27 și 31 de ani
Citește și: Ștefan Bănică, Oana Sîrbu și Tudor Petruț s-au revăzut la 35 de ani după „Liceenii’:„S-a strigat catalogul’
Citește și: Cum s-au afișat Monica Gabor și Mr.Pink, după ce s-a aflat că sunt căsătoriți. Imaginea postată de vedetă
Tudor Petruț, alias Șerban din Liceenii, despre cariera lui la Hollywood
Îndrăgitul actor a povestit că a debutat la Hollywood când l-a cunoscut și i-a strâns mâna lui Francis. Producătorii filmului „Bram Stokers Dracula’ au apelat la ajutorul lui Tudor Petruț, deoarece au avut nevoie de un consultant de limbă și istorie romanești, iar el era omul perfect.
„La numai câteva luni după ce am aterizat în California m-au găsit producătorii filmului „Bram Stokers Dracula’. Aveau nevoie de un consultant de limbă și istorie romanești și mă promovaseră cei de la biserica românească.
Primul lucru care mi l-au sugerat executivii a fost să nu spun nimănui că sunt regizor de meserie și că am fost vedetă de cinema în țara mea. Am înțeles la un moment dat de ce. Poveste lungă. Apoi am aflat că eram implicat într-un proiect al marelui Francis Ford Coppola.
Așa că am debutat în Hollywood când l-am cunoscut și i-am strâns mâna lui Francis. Ca să nu mai vorbim de excelenta distribuție a filmului, din care au făcut parte și două actrițe de origine română, Florina Kendrick și Michaela Bercu’, a spus Tudor Petruț, alias Șerban din Liceenii, pentru Cancan.
„Replicile în românește pe care le folosește Winona Ryder în film eu le-am scris’
Acesta a cunoscut toți actorii principali din „Dracula’, fiind toată ziua la filmări, pe platou. În plus, toate replicile în românește pe care le folosește Winona Ryder în peliculă au fost scrise de el.
„Normal că da; dacă eram toată ziua pe platouri, așadar i-am cunoscut personal. Toate replicile în românește pe care le folosește Winona Ryder în film eu le-am scris și am repetat cu ea pentru pronunție. Și Anthony Hopkins a fost mereu curios să știe ce înseamnă și de unde vin anumite cuvinte’, a adăugat el.
Tudor Petruț, despre Anthony Hopkins
Despre Anthony Hopkins, Tudor Petruț a povestit că acesta voia să știe ce înseamnă anumite cuvinte.
„Da, îmi amintesc de exemplu că voia sa stie ce înseamnă expresia: „Dor de ducă’. Și cum o traduci. Deci trebuia să le spui o „poveste’. Cred că ne-am jucat cu mai multe înțelesuri în engleză. A fost frumos’, a mai transmis actorul.
„De mulți ani, predau matematică într-un program liceal’
Întrebat cum este nivelul de trai din America, Tudor Petruț a oferit un răspuns amplu. La fel ca mulți alții, și el are o carieră paralelă. Actorul predă de mulți ani matematică într-un program liceal.
„Viața diurnă depinde fundamental de zona în care locuiești. De domiciliu ține, în general, clasa socială în care restul lumii te plasează. Pentru această proprietate imobiliară și statutul care-l promovează, omul muncește toată viața.
Și chiar dacă îți aduce satisfacții cariera artistică, nu mulți pot trăi din actorie sau scenaristică sau regie. Din gașca sus-menționată de actori profesioniști, mai puțini de 10% trăiesc din film și TV. Ceilalți, ca și mine, au o carieră paralelă.
De mulți ani, predau matematică într-un program liceal. Salariu, beneficii și asigurări, apoi o pensie excelentă. Un surplus material care ne asigură o viață decentă, relaxată. La un nivel de trai civilizat’, a explicat acesta.
Sursă foto: Facebook, Libertatea, Arhivă VIVA!