Ultima dorință a lui Alain Delon: "Vreau să fiu înmormântat printre câinii mei". Detalii despre funeraliile marelui actor francez

 Dumba Gabriela
.

Alain Delon s-a stins duminică, 18 august, la domiciliul său din Douchy, la vârsta de 88 de ani. Legendă a cinematografiei franceze și un actor desăvârșit, adorat de cinefilii din lumea întreagă, Alain Delon suferea îngrozitor în ultimii ani și la un moment dat chiar a afirmat că vrea să moară. A avut puterea să-și planifice funeraliile și și-a exprimat clar dorința că vrea să fie înmormântat printre câinii lui.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Înmormântarea marelui Alain Delon nu va fi una publică, ci privată, la care vor participa doar familia și prietenii. Ea va include și o deplasare a cortegiului funerar de la locuința actorului la biserica din Douchy.

alain-2alain-2

Alain Delon a dorit să fie înmormântat printre câinii lui

Potrivit informațiilor revistei Gala, funeraliile actorului vor avea loc în capela de la Douchy, paradisul său din regiunea Loiret, unde și-a petrecut ultimii ani. Spre deosebire de înmormântarea unei alte legende a Franței, cântărețul Johnny Hallyday, înmormântarea lui Alain Delon va fi una privată, la care vor participa doar familia și prietenii apropiați.

Înmormântarea va include și o deplasare a cortegiului funerar de la locuința actorului la biserica din Douchy. După cum a relatat AFP pe X (fosta Twitter, n.r.), actorul, care plănuia de câțiva ani „să fie înmormântat nu departe de câinii săi' a făcut deja „demersurile administrative necesare', a declarat Christophe Hurault, subprefectul din Loiret, indicând că „prefectura Loiret și-a dat acordul de principiu'.

În conformitate cu ultimele sale dorințe, nu va fi organizat un omagiu național, ci „o ceremonie de omagiere a profesiei', într-o biserică din Paris, care ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie, în prezența prietenilor din profesie, citează Digi24.ro.

Citește și: Simona de la Insula Iubirii s-a despărțit de Claudiu, după ce l-a văzut că se săruta cu ispita Anamaria Vaida: „Imagini de colecție. Nu am nevoie de un așa om lângă mine…’

Alain Delon și-a transformat curtea într-un cimitir pentru câinii săi

Alain Delon a avut întotdeauna o relație specială cu animalele, în special cu câinii. Ultimul său companion, Loubo, un ciobănesc belgian, a jucat un rol central în ultimii săi ani. Actorul mărturisea pentru Paris Match în 2018: „Este câinele meu la sfârșitul vieții, un ciobănesc belgian pe care îl iubesc ca pe un copil'.

Această afecțiune era atât de mare, încât chiar se gândea să plece împreună: „Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să plecăm împreună. Îl va eutanasia astfel încât să moară în brațele mele', scrie programme-television.org.

„Astăzi, există treizeci și cinci de morminte. Când câinii sunt perechi, îi pun împreună. Toată viața mea este acolo, în acele morminte', spunea Alain Delon în 2018.

Loubo, alături de Alain Delon până în ultima clipă

Câinele său, Loubo, i-a fost alături până în ultimul moment. Dovada este adusă chiar de fiica actorului, Anouchka, într-o postare pe Instagram:

„Oriunde există o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine. Mulțumesc, Loubo, pentru că ai fost alături de stăpânul tău. Celor care se recunosc, le mulțumesc pentru sprijinul lor neclintit pentru construirea adevărului. Suntem mai mult decât emoționați'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton