E greu de crezut cât câștigă un spălător de vase în restaurantul lui Dani Oțil, dar, după câte explică prezentatorul de la Neatza, acești angajați sunt extrem de importanți într-un local, iar lipsa lor poate strica fluxul business-ului. Drept urmare, un spălător de vase în restaurantul lui Dani câștigă o sumă de invidiat chiar și pentru angajații din corporații.
Vezi și acest video VIVA!:
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Dani Oțil deține un restaurant în zona de nord a Bucureștiului, unde a implementat o politică salarială surprinzătoare pentru industria ospitalității. În cadrul unui podcast, el a dezvăluit că un spălător de vase în localul său poate câștiga între 7.500 și 10.000 de lei pe lună, în funcție de implicarea în evenimentele organizate. Iată care a fost motivația prezentatorului de la Neatza!
Cât câștigă un spălător de vase în restaurantul lui Dani Oțil
În cadrul podcastului lui Radu Darie, acesta a dezvăluit, recent, că un angajat responsabil cu spălarea vaselor a beneficiat de creșteri salariale constante, ajungând la un venit lunar de 7.500 de lei. Mai mult, în perioadele cu evenimente speciale, acesta a câștigat chiar și 10.000 de lei. Dani Oțil a subliniat importanța acestui rol în buna funcționare a restaurantului, afirmând că „omul de la vase îți poate închide restaurantul”. De altfel, printre cei care au lucrat la spălat vase se numără și soacra lui Dani, chiar dacă este manager in restaurant.
„Oamenii de la vase îți blochează restaurantul. A spălat și soacra mea vase, care e manager. A spălat și asociatul vase. A fost greu. Deci… omul de la vase îți poate închide restaurantul, știu că poate pare banal, dar… Am învățat de la prietenul meu, Cristi, că îți pot pleca oamenii de la vase cu 10.000 de lei pe lună.
Avem un băiat care vinde foarte bine și face evenimente în locație și care tot crescând salariul doamnei de la vase… avem o doamnă la vase care este sigură, sinceră și nu are probleme acasă. I-a tot crescut salariul și a ajuns la un salariu de 7.500 lei. (…) Pentru că avea nevoie de ea și la evenimente, ea a avut luni când pleca și cu 10.000 lei acasă. El a stricat piața', a povestit prezentatorul de la Antena 1 în podcastul lui Radu Darie.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/cover-alina-sorescu-335.jpg)
Dani Oțil și-a concediat un bucătar fiindcă avea probleme cu alcoolul
Deși de bunul mers al unui restaurant ține foarte mult alegerea bucătarului, pentru preparatele căruia clienții obișnuiesc să revină, Dani Oțil nu a ezitat să-și concedieze bucătarul atunci c\nd au ap[rut probleme. Din păcate, cu toate că gătea bine, acesta reîncepuse să bea, iar prezentatorul de la Neatza a fost obligat să ia măsuri.
„După bucătarul vânzător, l-am avut pe bucătarul bețiv. Am avut un bucătar, unul dintre cei mai buni bucătari din România pe pește și fructe de mare, limbaj de cartier, atitudine de cartier… El zicea: „Deci șefu, mai bine mă lăsați în bucătărie și vă fac după sufletul meu”. A fost foarte bun pe ce făcea. Lucra singur și îi punea pe ceilalți să stea „Nu, că mă încurcați”. După luni de epuizare a revenit la o problemă mai veche cu alcoolul. Nu bea mult și repede, dar bea à la longue', a mai spus Dani Oțil.
În ceea ce privește echipa de management, soacra lui Dani Oțil s-a alăturat personalului restaurantului, ocupându-se de stocurile de materie primă, verificarea mărfii și a facturilor, precum și de menținerea curățeniei. Deși în presă au apărut speculații conform cărora soacra sa ar avea un salariu de 3.000 de euro, Dani Oțil a clarificat că aceste informații sunt exagerate, menționând că „nu îi mai umflați salariul soacrei mele”.