Vasile Muraru, declarații emoționante la priveghiul regretatei Ileana Stana Ionescu: "A fost un om extraordinar, o actriță ieșită din comun! Doamnei Ileana i-a părut rău că pleacă..."

.

Ileana Stana Ionescu a murit pe 30 iunie, la vârsta de 87 de ani, iar printre cei care au merg să-i prezinte un ultim omagiu a fost și colegul său de scenă, Vasile Muraru. Actorul a povestit cum mergea, în studenție, la spectacolele Ilenei Stana Ionescu de la Național, „ca să mai fure meserie” și regretă enorm plecarea sa în lumea de Dincolo.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit la vârsta de 87 de ani. Soțul ei, Andrei Ionescu, declara la începutul lunii trecute că soția lui s-a simțit rău, drept urmare, a avut nevoie de internare în spital. Bărbatul i-a fost alături până în ultima clipă, așa cum i-a fost alături 67 de ani din viață. Trupul neînsuflețit al actriței a fost depus la capela Cimitirului Bellu Catolic, urmând ca înmormântarea să aibă loc în perioada următoare.

2-152-12-152-1

Vasile Muraru, cuvinte emoționante la priveghiul regretatei Ileana Stana Ionescu

Actorul Vasile Muraru, în vârstă de 67 de ani, își amintește cum, în studenție, mergea seară de seară la Teatrul Național, unde juca îndrăgita actriță. Actorul a declarat, emoționat, că Ileana Stana Ionescu a fost nu doar un om extraordinar, ci și un profesionit desăvârșit, unul dintre cele mai bune modele de urmat în meseria de actor.

Mergeam seară de seară la un alt spectacol, pentru că meseria aceasta se și fură, nu doar se învață, și dacă mai dă Dumnezeu și date genetice, din naștere' a spus Vasile Muraru.

A fost o actriță ieșită din comun, o valoare foarte mare și o autodidactă desăvârșită. A fost un om extraordinar, am jucat chiar într-o piesă Funcționarul de la Domenii. Erau două roluri principale. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu ea la diferite filme, la televiziuni, prin emisiuni și în diferite ocazii.

Chiar și la priveghi le povesteam Monicăi Davidescu și Valentinei Fătu că parcă aud glasul ei cum îmi spunea: Vasilică, ce ați mai făcut, ce mai faceți?! Doamnei Ileana i-a părut rău că pleacă pentru că s-a schimbat și vremea. De la vremea însorită care era s-a schimbat și așa se spune în tradiție că dacă plouă îi pare rău, a explicat marele actor pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Cum și-a descoperit Gabriel Dorobanțu pasiunea pentru muzică, deși avea o altă meserie: „A cânta era un moft, nu era un mijloc de existență solid. Și, de aceea, părinții mei nu că s-au opus, dar credeau de cuviință…'. A avut debutul pe scenă abia la 30 de ani / EXCLUSIV

Citește și: Înmormântarea regretatei Ileana Stana Ionescu s-a amânat: „Nu știu când va avea loc. Îl aștept pe fiul nostru să vină din America…’ / Trupul neînsuflețit al actriței se află la capela cimitirului Bellu Catolic

Când va fi înmormântată Ileana Stana Ionescu

Înmormântarea actriței Ileana Stana Ionescu a fost amânată și se vorbește despre incinerare, nu înhumare, așa cum se știa inițial.

Printre numele cunoscute care au mers la priveghi se numără cântărețul Aurelian Temișan, cu fiica și soția, Monica Davidescu, dar și actorii Valentina Fătu și Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Conform apropiaților, Ileana Stana Ionescu ar urma să fie incinerată. Familia nu a confirmat însă, băiatul actriței nu a făcut declarații.

Actorul Andrei Ionescu, și-a exprimat tristețea că prea puțini colegi de breaslă au venit să îl consoleze, dar și să își ia adio de la Ileana Stana Ionescu.

„Nu a venit multă lume la priveghi, ca să-și ia adio de la Ileana mea, prea puțini au venit să îi aducă o floare, au fost câteva persoane. Păcat! Nu știu când va avea loc înmormântarea, fiul nostru revine sâmbătă seară din America, atunci a găsit bilet de avion', a spus Andrei Ionescu pentru Click.ro.

Între timp, au fost făcute toate pregătirile ce țin de funeraliile actriței, mai urmează să ajungă în țară doar fiul său.

S-au făcut onorurile și tot ce trebuia pentru dumneaei, iar pentru înmormântarea propriu-zisă am înțeles că îl așteaptă pe fiul dumnealor care s-a întors în America, el abia ce a fost aici, și am înțeles că îl așteaptă și pe el, a confirmat și Vasile Muraru.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton