Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. Cum au depășit cele mai grele momente din viața lor: "Niciodată nu știi ce va urma. Poți să fii perfect sănătos și într-o clipă să se spulbere totul"

 Oana Pantazi
.

Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. Nenumărate celebrități au dezvăluit, de-a lungul timpului, că suferă de boli cronice ori s-au confruntat cu afecțiuni nemiloase. Printre vedetele care s-au luptat cu cancerul la sân și l-au învins se numără Bianca Brad, Eugenia Șerban, Chris Simion, Dana Deac și Luciana Indre.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Una dintre cele mai insidioase boli ale secolului XXI, cancerul continuă să facă victime. Milioane de femei se confruntă anual cu această boală teribilă, care, dacă este depistată la timp, poate fi învinsă. Cinci dintre vedetele din România, Bianca Brad, Eugenia Șerban, Chris Simion, Dana Deac și Luciana Indre, au avut cancer la sân și l-au învins.

35904_510396098997250_1915893293_n – Copy35904_510396098997250_1915893293_n – Copy

Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. Bianca Brad

Considerată una dintre cele mai frumoase femei din România, Bianca Brad (56) nu a avut o viață lipsită de necazuri și suferințe. După ce în 2007, Emma, fata ei, a murit la naștere, actrița avea să fie diagnosticată cu cancer la sân, în urmă cum 9 ani. Totuși, toate aceste probleme nu au reușit să o doboare.

În urma diagnosticului, vedeta a ales să facă o operație de masectomie, prin care sânul i-a fost extirpat, pentru a preveni recidiva.

„În urmă cu 6 ani am fost diagnosticată cu cancer la sân, în 2015. A fost un șoc mare. Inițial am vrut să fac tratamentul convențional dar în urmă unei întâmplări, m-am răzgândit și am mers cu medicina alternativă! 6 ani de zile nu am spus nimic pentru că am vrut să o protejez pe mama mea, care a aflat azi, chiar înainte să vin aici, la acest eveniment! 6 ani de zile am fost pe terapii, am trecut prin perfuzii peste perfuzii, milioane de bani, milioane de suplimente, totul făcut în tăcere… am fost singură! De câte ori am crezut că nu mai pot, m-am rugat! (…)’, povestea Bianca la Exclusiv Vip, de la Prima TV, cu ceva timp în urmă.

În prezent, Bianca Brad se simte fericită și este recunoscătoare că a învins canacerul, depășind astfel una dintre cele mai grele perioade ale vieții sale. Cu toate acestea, actrița știe că boala ar putea reveni oricând, așa că alege să își petreacă timpul în prezența familie și să se bucure de fiecare clipă de viață.

Sunt recunoscătoare că am primit în dar încă niște ani de viață. Niciodată însă nu știi ce va urma. Poți să fii perfect sănătos și într-o clipă să se spulbere totul. De aceea cel mai important este să fii recunoscător pentru tot și să te bucuri pentru fiercare clipă, să te bucuri de prezent, de oamenii pe care-i întâlnești, de lucrurile aparent mărunte. Pentru că noi nu mai știm să facem asta. Alergăm, alergăm, sub presiunea societății de a face, de a obține și asta ne împiedică să fim fericiți și liniștiți sufletește.

La început am fost șocată și furioasă. Și mi s-a părut o mare nedreptate, dar în timp am învățat că de fapt boala a venit ca să mă învețe să am grijă de mine cu adevărat.„, a mărurisit Bianca Brad, pentru Cancan.

Eugenia Șerban: „În perioada aia am fost supărată pe Dumnezeu”

Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. În aprilie 2019, Eugenia Șerban (54) își făcea un control de rutină și afla că sunt ceva probleme ginecologice. După analize mai detaliate, în iunie s-a confirmat că este cancer. Ulterior, după o ecografie la sân, medicul i-a mai dat o veste îngrozitoare actriței: are și cancer la sân. „Ironia' a făcut ca aceasta să joace rolul Renatei în serialele Inimă de țigan și Regina, un personaj care timp de un an s-a luptat cu cancerul de sân, afecțiune cu care s-a confruntat și ea 11 ani mai târziu.

Din momentul în care am luat hotărârea că trebuie să lupt și că mai am mult de spus în viața asta, psihicul a contat enorm. Eu spuneam că psihicul contează cam 50% sau cel puțin la mine a fost peste 50. O doamnă doctor mi-a zis că psihicul este pe 90% din vindecarea unui astfel de pacient, 10% suntem noi, medicii, și Dumnezeu. În perioada aia am fost supărată pe Dumnezeu. Am fost blamată pentru că am spus că sunt supărată pe Dumnezeul meu. Am simțit atunci că nu mai este partenerul meu, că m-a părăsit. Eu fiind crescută într-o familie cu credință de Dumnezeu. M-am împăcat cu Dumnezeu„, spunea actrița, cu ceva timp în urmă, în podcastul Ilincăi Vandici.

După ce a fost diagnosticată cu două tipuri de cancer, Eugenia Șerban a reușit să învingă boala. Tot în cadrul podcastului, aceasta a mărturisit că a contat foarte mult psihicul în acest proces de tratare.

Din momentul în care am luat hotărârea că trebuie să lupt și că mai am mult de spus în viața asta, psihicul a contat enorm. Eu spuneam că psihicul contează cam 50% sau cel puțin la mine a fost peste 50. O doamnă doctor mi-a zis că psihicul este pe 90% din vindecarea unui astfel de pacient, 10% suntem noi, medicii, și Dumnezeu. În perioada aia am fost supărată pe Dumnezeu. Am fost blamată pentru că am spus că sunt supartă pe Dumnezeul meu. Am simțit atunci că nu mai este partenerul meu, că m-a părăsit. Eu fiind crescută într-o familie cu credință de Dumnezeu. M-am împăcat cu Dumnezeu„, a mai spus actrița.

Chris Simion: „Cancerul a venit în cel mai fericit moment din viața mea…”

Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. Chris Simion Mercurian (45), una dintre cele mai apreciate regizoare de teatru și autoare din România și una dintre pionierele teatrului independent, după 90 a trecut printr-o mare cumpănă, în urmă cu câțiva ani, când a fost diagnosticată cu cancer la sân. În anul 2017, Chris Simion-Mercurian a primit cea mai cumplită veste din viața ei. Mărturisește că a ajutat-o foarte mult jumătatea ei, Tiberiu Mercurian, și că nu a lasat boala să-i fure viața.

Forța o avem în noi, doar că nu știm și aflăm într-o situație limită, când viața ne încearcă real. Am credința că nimic nu se întâmplă fără sens metafizic, am umor să văd partea bună din orice situație. Am ales să fiu cu un bărbat (Tiberiu, jumătatea mea) care să trăiască împreună cu mine, nu alături de mine. Și când boala ne-a încercat iubirea, ne-am arătat de ce suntem în stare, am trecut împreună secundă de secundă.

Apoi a fost mama care m-a sprijinit cu rugăciunile ei. Prietenii mei, medicii cu care am traversat, nu am fost singură. În plus, n-am lăsat boala să-mi fure viața. Am trăit ca înainte doar în alt ritm pentru că, de la tratament, nu mai aveam aceeași energie. Nu am lăsat, însă, durerile sau reacțiile tratamentului să-mi schimbe planul, le-am integrat și la final am ieșit pe plus.

Nu am simțit că această boală este o luptă. Am simțit că este șansa în care mă pot trezi, în care pot conștientiza, în care pot să încep să mă iubesc. Suferința pe care am ales să o trăiesc la un moment dat în viața mea a venit cu costuri. Cancerul a fost un târg făcut cu mine. Vrei să mai trăiești? Atunci oprești risipa. Când alegi să trăiești împotriva ta, la un moment dat vine și nota de plată. Cancerul a venit în cel mai fericit moment din viața mea, la începutul relației cu Tiberiu, când trăiam într-o explozie de bucurie’, mărturisea Chris Simion pentru FANATIK.

Dana Deac: „Nimeni nu m-a prevenit că, de la iradierea pentru sân, pot face cancer tiroidian”

Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. Legendă a televiziunii, cunoscută publicului datorită reportajelor TV, anchetelor, interviurilor, dar și a emisiunii matinale „Cafeaua cu sare', difuzată pe Antena 1 și Antena 3, Dana Deac (61) se consideră o adevărată supraviețuitoare după ce a învins cancerul de cinci ori. După ce boala a recidivat și a suferit intervenții chirurgicale atât în România, cât și în Turcia, jurnalista poate spune că, în sfârșit, este sănătoasă.

„Pur şi simplu, am avut nişte neşanse şi nimeni nu m-a prevenit că, de la iradierea pentru sân pot face cancer tiroidian. Dacă mi-ar fi spus cineva de la început, aş fi făcut doar chimioterapie. Şi a trebuit să plec iar din România, pentru că în vară se închide secţia de la Spitalul Parhon şi nu se mai operează. La Istanbul, am stat izolată într-un buncăr, dar am avut condiţii excelente. Am avut la dispoziţie un laptop conectat la internet, mi-am pus muzică simfonică şi m-am odihnit.

Da, de multe ori (n.red. – dacă a simțit că pierde lupta cu boala), n-ai de unde să ştii cum se termină. Şi aici este de discutat, pentru că nu te lupţi cu cancerul, că nu ai cum, doar negociezi în permanenţă cu el: „Cum ar fi ca tu să mă laşi în pace, să pot să trăiesc echilibrat?. E ceea ce m-a învăţat psihologul Corina Georgescu, la care am apelat târziu, după al patrulea cancer.

Acum îi încurajez pe toţi cei care trec prin asta, inclusiv aparţinătorii, să apeleze la ajutorul unui psiholog. Ni se tot spune să gândim pozitiv, dar noi nu ştim s-o facem, pentru că suntem făcuţi să ne luptăm să supravieţuim. Gândirea pozitivă o înveţi la psiholog. E un travaliu teribil să gândeşti pozitiv, trebuie să elimini o grămadă de frici, trebuie să te iubeşti, să te ierţi. Ştii cât de greu e să te ierţi? Eu nici acum nu m-am iertat cu desăvârşire‘, a spus vedeta pentru OK Magazine.

Luciana Indre: „Dacă nu ceream o a doua părere, finalul ar fi fost deja scris”

Vedete din România care au avut cancer la sân și s-au vindecat. La doi ani după ce s-a vindecat de una dintre cele mai teribile maladii, cancerul, Luciana Indre, gazda emisiunii „Sănătate cu stil, de la Prima TV, a mai avut parte de o minune dumnezeiască – a aflat că va deveni mamă. De altfel, și sufletul-pereche și l-a găsit la scurt timp după ce boala a intrat în remisie, iar acum toate suferințele sunt uitate și viața ei este plină de emoția unui nou început…

În 2021, prezentatoarea emisiunii Sănătate cu stil primea o veste devastatoare, fiind depistată cu cancer la sân. Ulterior, vedeta Prima TV a trecut prin momente extrem de grele, fiind supusă unei operații de dublă masectomie, urmată de un tratament dificil.

Totul a început în luna iunie 2021, când Luciana Indre a mers la controlul anual de rutină. În acel moment, „nimic nu prevestea coșmarul pe care aveam să îl trăiesc ulterior’, mărturisea ea. Două luni mai târziu, „un nodul la sân a început să mă îngrijoreze și am programat de urgență o ecografie.

Mergeți liniștită acasă, probabil e doar o dereglare hormonală. Veniți totuși la un control peste trei săptămâni, au fost cuvintele medicului, care ar fi trebuit să mă liniștească. Am cerut totuși a doua părere, a dezvăluit vedeta.

La trei săptămâni de la ecografia inițială, Luciana a fost diagnosticată cu „o formă agresivă de cancer’.

„Iar dacă nu ceream o a doua părere, finalul ar fi fost deja scris. Recunoștință profundă, doamna dr. Angelica Chiorean! (…) Am ales pentru tratament Institututul Oncologic din Cluj-Napoca, un spital unde am avut parte de cea mai bună îngrijire și de suport emoțional. Fără medicul oncolog Antone Nicoleta, poate că astăzi rândurile acestea ar fi sunat altfel’, a mai spus jurnalista.

Anul acesta în luna iulie, după ce s-a vindecat de cancer, Luciana Indre a anunțat că va deveni mamă pentru prima oară.

„Mi-am dorit foarte mult, dar nici nu mă gândeam că se va întâmpla atât de repede după diagnostic. Când am început tratamentele, știam că șansele de a obține o sarcină pot să scadă și există riscuri, dar mi-am zis de atunci că, dacă va fi să am copii, va fi doar cu voia lui Dumnezeu. Și El a avut grijă să le așeze pe toate, așa că sarcina a venit natural, a fost ca o minune.

Imediat după ce am aflat, am făcut testele genetice și tot ce este posibil din punct de vedere medical pentru a ne asigura că totul este în regulă. Dar asta ar trebui să fie o regulă, cred că orice femeie care urmează să devină mamă, nu doar cele care trec printr-o experiență ca a mea, are îngrijorări și frământări până își ține copilul sănătos în brațe. După aceea, vin alte griji, evident, este o altfel de responsabilitate”, a dezvăluit Luciana într-un interviu pentru VIVA!.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton