Vedetele sunt dezamăgite după recalcularea pensiilor: „Ca să trăiești civilizat în România și să nu îți pui problema zilei de mâine, îți trebuie în jur de 4.500-5.000 de lei. S-au scumpit toate"

 Tudorache Simona
.

Au tras din greu o viață întreagă, au urcat pe scenă și atunci când inima le plângea, dar acum nu pot avea o pensie liniștită. Tot mai multe celebrități din România se chinuie să își drămăluiască banii de la o lună la alta, în timp ce au nevoie de medicamente și traiul e tot mai scump. Au sperat în această schimbare, în faimoasa recalculare, dar acum își privesc portofelele și sunt dezamăgite.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Vedetele sunt nemulțumite de felul în care le-au fost recalculate pensiile și de banii pe care i-au obținut după ani de muncă. Dacă Jolt Kerestely a primit încă 300 de lei, Elena Merișoreanu s-a ales cu 81 de lei pe lună, asta în condițiile în care toate s-au scumpit. Aurel Pădureanu e la fel de nefericit. După o viață în lumina reflectoarelor nu câștigă mai mult de 2.000 de lei pe lună.

marina voica 70marina voica 70

Vedetele sunt dezamăgite după recalcularea pensiilor. Jolt Kerestely are o pensie de 4.800 de lei după recalculare, dar nu e mulțumit

Jolt Kerestely are după recalculare o pensie de 4.800 de lei pe lună, dar e nemulțumit. Marele compozitor s-a ales cu 300 de lei de lei în plus, dar nu e fericit. El susține că a muncit mult pentru a avea un trai decent la această vârstă.

„Nu pot accepta situația, puteam avea cea mai bogată țară, am ajuns la sapă de lemn. Mi-au mai dat 300 de lei la pensie. Pensia inițială era de 4.500 de lei, dar și câtă muncă se află în spatele acestor bani!

Dar mulți au muncit și degeaba. Nu vedeți că românii au ajuns la fundul sacului, că nu mai au ce vinde? Eu mereu scriu articole și rog pe toată lumea să fie mai activă. Dar nimeni nu ne poate schimba viața, dacă noi nu vrem', a declarat celebrul compozitor pentru Click!

Elena Merișoreanu se bucură de o pensie de peste 4.000 de lei

Elena Merișoreanu a primit 81 de lei după recalculare, după 38 de ani de muncă. Artista are o pensie de peste 4.000 de lei și crede că ăsta este motivul pentru care a primit această sumă.

„Mie, în urma recalculării pensiei mi-au dat în plus 81 de lei. Doar atât am primit, deși am 38 de ani de muncă. Probabil s-au gândit că pensia mea este destul de bunicică, de peste 4.000 de lei.
La prețurile astea atât de obraznice și de nesimțite, prin farmacii și prin supermarketuri, un pensionar fără 5.000 de lei nu s-ar putea descurca. Iarna, sunt și utilitățile, pe lângă mâncare și medicamente.

Eu tot întâlnesc vara prin mall doamne și domni în vârstă, îmbrăcați bine, care stau pe bancă. Au zis că stau pe acolo, pentru că acasă nu au aer condiționat. Nu au bani nici de o apă, le-am cumpărat tot eu.
Și la țară, vezi atâta lume amărâtă, vin părinții cu copiii în ciorăpei, le-am mai cumpărat adidași. Iar la biserică, dacă mergeți duminica, veți vedea și oameni bine îmbrăcați, care, cândva, au fost cineva, dar care acum au pensii mici. Cer și ei pachete cu mâncare', a menționat Elena Merișoreanu.

Aurel Pădureanu obține în jur de 2.000 de lei pe lună

Aurel Pădureanu crede că în România poți ajunge să trăiești decent dacă ai 4.500-5.000 de lei pe lună. El obține în jur de 2.000 de lei pe lună și nu se ajunge cu banii.

„Ca să trăiești civilizat în România și să nu îți pui problema zilei de mâine, îți trebuie în jur de 4.500-5.000 de lei, ca să ai bani pentru utilități, medicamente, dar și pentru ce pune pe masă. S-au scumpit toate. Dacă nu ai acești bani, ești condamnat, ești vai de mama ta! Ce să faci, să închizi lumina, să nu-ți iei medicamentele? Ce să faci cu 1.500-2.000 de lei? Dacă îți iei din ei medicamentele nu ai ce pune în farfurie. Un pensionar din Italia, din Franța, are cam 1.500-2.000 de euro lunar'.
Și-a amintit și de anii comunismului, când pensionarii trăiau mai bine:
„Pe vremuri, cântam la Băneasa, și veneau pensionarii cu nevestele lor coafate și îmbrăcate frumos, ca să le ofere o friptură și să asculte muzică, mai dădeau ceva bani și la orchestră. Alte vremuri…'.

Marina Voica are pensie de urmaș

Marina Voica are are o pensie de urmaș după soț. Acum a crescut, dar nu semnificativ. În plus, obține o indemnizație de merit și continuă să cânte, iar așa se descurcă.

„Mi-a mai crescut un pic pensia, cu ceva bănuți, dar nu mă bazez pe ea, pe acești bani. Eu, de fapt, nu am o pensie pentru anii de muzică, ci am o pensie de urmaș, după soțul meu. 
Nu este mare, pentru că el a murit foarte tânăr, nu avea foarte mulți ani de muncă, dar mai și cânt, adaug bani. În plus, am o indemnizație de merit, destul de bună, deci pot să-mi permit să-mi cumpăr orice',
a precizat artista.

Citește și: Cristina Ciobănașu și iubitul ei, Alex Mureșan se simt foarte rău din cauza alergiei la ambrozie. Cu ce simptome grave se confruntă

Citește și: Povestea emoționantă a lui Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României. Un accident rutier grav i-a schimbat total viața: „Asta a fost soarta mea!”

Citește și: Claudia Pătrășcanu susține că are dovada că băieții ei și ai lui Gabi Bădălău vor să stea cu ea: „Câtă suferință! Un copil e sincer, s-a filmat singur, pe ascuns”

Citește și: Cum gestionează Cristina Stroe și Damian Drăghici certurile în relație: „Amândoi avem momente de orgoliu. El are un mod foarte special de a-mi spune cât de mult mă iubește. Punctul nostru sensibil…” / EXCLUSIV

Citește și: Cum arăta Cosmina Păsărin când a participat la Vara Ispitelor. Bruneta e neschimbată și la 42 de ani: „Am aceeași greutate ca la 18 ani”

Serghei Mizil are 1.200 de lei pe lună

Serghei Mizil (70 de ani) se alege doar cu 1200 de lei pe lună. El susține că doar medicamentele îl costă 2.000, așa că nu poate face mare lucru cu acești bani.

„Gândiți-vă că eu am pensie de 1.200 de lei și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamentele, nu mai zic de plătit căldură, masă. La toate firmele, mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie', menționa în 2023 Serghei Mizil, în podcastul „Pe bune'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton