Viața lui Toto Cutugno, simbolul absolut al Italiei. Tragedia care i-a marcat întreaga existență și copilul făcut în afara căsătoriei cu soția lui, Carla

 Radulescu Ruxandra
.

Viața lui Toto Cutugno, simbolul absolut al Italiei. Toto Cutugno s-a stins din viața, la vârsta de 80 de ani, la data de 22 august, în jurul orei 16:00, după o lungă suferință cauzată de o boală necruțătoare, cancerul. Artistul care, prin melodiile sale, a surprins esența spiritului italian, își anulase concertul din România, de anul trecut, din cauza problemelor de sănătate. Tuto Cutugno, artistul care și-a dedicat întreaga viață muzicii, a fost marcat timpuriu de o mare tragedie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Viața lui Toto Cutugno, simbolul absolut al Italiei și tragedia care i-a marcat viața. Marți, 22 august, Italia a pierdut unul dintre marii artiști legendari ai țării. Cântărețul Toto Cutugno, veșnicul „italiano vero” al scenei mondiale, s-a stins din viață în jurul orei 16:00, la spitalul San Raffaele din Milano, acolo unde se afla internat, informează Corriere della Sera.

Artistul a murit „după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni”, a declarat, pentru ANSA, managerul său, Danilo Mancuso. Toto Cutugno suferea de cancer, de aceea a fost nevoit să-și anuleze concertul programat anul trecut lala Sala Palatului din București. La finalul lunii aprilie, starea lui de sănătate s-a degradat, a fost internat în spital, iar medicul i-a refuzat orice formă de efort, obligându-l să-și anuleze toate concertele programate pentru anul 2022. Artistul a ascuns dintotdeauna o mare suferință ce i-a marcat destinul, moartea surorii sale, pe vremea când el avea doar cinci ani.

Toto Cutugno Dies Aged 80Toto Cutugno Dies Aged 80

Viața lui Toto Cutugno, simbolul absolut al Italiei și tragedia care i-a marcat viața

La vârsta de cinci ani Toto Cutugno a fost marcat iremediabil pentru tot restul vieții de pierderea surorii sale, care a murit sufocată cu mâncare. Abia un copil la vremea aceea, Toto a devenit brusc copleșit de un stres maladiv. Pentru cei mai mulți dintre apropiații lui, Toto era mereu gânditor și trist.

Citește și: Toto Cutugno a murit: „România e a doua mea casă” / Artistul italian știa să cânte piese în limba română

Citește și: Toto Cutugno are cancer metastatic la prostată. Artistul a fost internat de urgență

În tinerețe cântărețul a avut mare succes la femei, dar viața i-a ales una singură. Toto Cutugno a fost căsătorit cu soția sa Carla, pe care a cunoscut-o la clubul „Dragon' din Lignano Sabbiadoro, care a găzduit unul dintre concertele lui.

Cei doi și-au dorit să aibă cel puțin patru copii, dar nu s-a întâmplat așa. Prima sarcină a lui Carla promitea gemeni, dar medicii au descurajat-o pentru că exista un risc mare de moarte. După aceea, nu a mai putut avea copii. Dar pentru Toto, copiii și familia au fost întotdeauna cele mai importante lucruri din viața lui, notează life.ro.

Nico este fiul lui Toto, care s-a născut în 1989. Mama lui Nico este o fostă cântăreță care i-a sucit mințile lui Cutugno în timpul unui zbor. La momentul respectiv Carla era conștientă de ceea ce se întâmpla, însuși Toto mărturisindu-i totul. Ca femeie înțeleaptă, nu l-a lipsit de fericirea paternității, iar mai târziu Nico avea să se mute în casa lor.

Toto Cutgno, o viață închinată muzicii

Câștigătorul italian al Eurovision Song Contest din 1990, Toto Cutugno s-a născut Salvatore Cutugno la 7 iulie 1943, în orașul Fosdinovo din nordul Tescan. Tatăl său era ofițer al marinei italiene, mama sa casnică. Baterist în tinerețe, s-a orientat spre compoziție la începutul anilor 70 și a continuat să compună hituri pentru vedete europene precum Joe Dassin, Mireille Mathieu, Dalida, Johnny Halliday, Michel Sardou, Claude François și Gigliola Cinquetti. Și-a interpretat materialul cu propria sa trupă Albatross și, în 1976, trupa și-a lansat albumul de debut omonim.

În același an, Albatross (care interpretează piesa „LAlbatross') s-a clasat pe locul al treilea la Festivalul de Muzică de la San Remo. S-au întors din nou în 1977, cântând „Gran Premio', de când Cutugno a vizitat evenimentul cu nu mai puțin de o duzină de alte ocazii.

Artist solo acum, a câștigat doar o singură dată, în 1980 cu „Solo Noi' („Only Us'). Cu toate acestea, va ocupa locul al doilea în 1984 cu „Serenata' („Serenade'), în 1987 cu „Figli' („Fii'), în 1988 cu „Emozioni' („Emoții') și în 1989 cu „Le Mamme'. Un artist prolific de-a lungul anilor ’80, albumele sale au inclus debutul solo din anii 1980 Voglio l’Anima și Innamorata, Innamorato, Innamorati, La Mia Musica din 1981, L’Italiano în 1983 și Mediterraneo și Cofanetto în 1987.

Toto Cutugno, legenda inconstestabilă a Festivalului de la San Remo

În 1990, Cutugno a revenit la evenimentul de la San Remo, cântând alături de Ray Charles. „Gli Amori' al lui Cutugno (înregistrat de Charles ca „Good Love Gone Bad') a terminat pe locul secund încă o dată, dar un triumf mai mare era chiar după colț, cu „Insieme 1992' („Împreună 1992') de Cutugno, o melodie care sărbătorește viitoarea unificare a membrilor CEE a Europei, a câștigat Eurovision Song Contest. Următorul său album, Insieme, rămâne cel mai cunoscut al lui Cutugno.

Producția sa a încetinit în anii ’90 și nu numai. Din 1992, Non E Facile Essere Uomini a fost urmat de Canzoni Nacoste (1997), Il Treno Va (2002) și Cantando (2004). În 2005, Cutugno a revenit în centrul atenției când s-a alăturat cântăreței Annalisa Minetti pentru a interpreta „Come Noi Nessuno Al Mondo', piesa de titlu de pe cel mai recent album al său. Poate deloc surprinzător, perechea a terminat al doilea încă o dată.

FOTO: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton