Vica Blochina ne-a spus totul despre operația la stomac. Blondina ne-a mărturisit, într-un interviu pentru viva.ro, cum a ajuns să se opereze. Vedeta slăbise 7 kilograme la Survivor 2023, dar a pus înapoi 13 kilograme. Iar cum aceasta și-a dorit să aibă o siluetă de vis, nu a mai stat pe gânduri și a apelat direct la ajutorul medicilor. Nu, nu și-a micșorat stomacul, așa cum s-a crezut până acum, ci l-a „pliat'.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Vica Blochina, totul despre operația la stomac. După ce s-a îngrășat, Vica Blochina a vrut să își taie stomacul, dar medicul i-a recomandat o altă operație, mult mai simplă, care nu doare. În plus, blondina susține că te recuperezi ușor după această intervenție, care se numește plicătura gastrică. Iată cum se simte acum!
Vica Blochina, totul despre operația la stomac
Vica Blochina se îngrășase mai bine de 10 kilograme și a vrut să își taie stomacul. Numai că medicii i-au recomandat o altă metodă, plicătura gastrică. Într-un interviu pentru viva.ro, vedeta ne-a spus totul despre această procedură. Blondina a vorbit și despre felul în care se alimenta înainte și cât mănâncă acum. Aflați totul despre intervenția pe care a suferit-o, cât costă și ce presupune aceasta!
Ai renunțat la niște alimente? Nu erai foarte grasă. Ai slăbit mult. Nu ai avut 40 de kg în plus ca alte persoane care și-au micșorat stomacul…
Eu am avut 15 kg în plus. Păi, cum să ajung la 40 de kilograme în plus?! Păi, atunci eu îmi luam ștreangul și mă spânzuram. Am luat-o din timp, să nu ajung, cumva, așa de grasă.
Din câte știu eu, operațiile de tăiere a stomacului nu se fac decât dacă ai 90 de kilograme în sus. Ai făcut altă procedură?
Sunt niște parametri după care ei se ghidează, atunci când te operează. Dar eu nu mi-am tăiat stomacul. Eu m-am dus la doctor să îmi taie stomacul. Am zis să nu mă mai îngraș în vecii vecilor. Și atunci mi-au făcut plicătura gastrică, ceea ce este foarte bine, pentru că nu taie stomacul, îl pliază. Adică stomacul în continuare asilimează toate vitaminele și tot ce trebuie. Practic, ei nu taie, ci pliază.
Din punctul meu de vedere, este mai sănătos, dar și plicătura gastrică se face dacă nu ai foarte multe kilograme în sus. Dacă nu ai de la 100 de kilograme în sus. Dacă ești obez, atunci nu ți se face această procedură, numită plicătura gastrică. La mine nu se făcea gastric sleeve.
Vica Blochina: „Eram prea slabă pentru tăierea stomacului, iar medicul meu nu a fost de acord'
Eu știu pe cineva care a făcut procedura aceasta și s-a dezlipit înapoi. Nu ți-a fost teamă de acest lucru?
Eu, sincer, am vrut să îl tai. Dar a fost înțelegerea mea cu doctorul. Am făcut plicătura gastrică. Dar m-am gândit că poate, Doamne ferește, se dezlipește și atunci am convenit cu medicul, ca după aceea să îl tai. Sigur, dacă se dezlipește înseamnă că poate nu e bine operat sau bagi în tine ca într-un spital. Eu nu am auzit de așa ceva niciodată. Și mai știu prieteni care și-au făcut plicătura gastrică.
Numai că, la 13 kilograme în plus nu îți taie stomacul. Eu eram prea slabă pentru tăierea stomacului, iar medicul meu nu a fost de acord. Doctorul care m-a operat este un medic foarte conștiincios și foarte bun. Și atunci mi-a propus varianta aceasta, care mi se pare foarte ok. În primul rând că nu am și nu am avut dureri. Recuperarea este foarte ușoară, ca și când nu am făcut intervenția.
Dar te abții de la ceva?
Da. Chiar vreau să împărtășesc lucrul acesta, mai ales pentru oamenii care erau obișnuiți să mănânce mult. Eu eram una dintre persoanele care mâncam mult. Acum, de fapt, realizez, după ce am slăbit, că mâncam mult. Mi se părea că eu mâncam puțin și corect, dar eu, de fapt, consumam cantități mai mari. Ca să fac o comparație față de cât mâncam înainte… Eu consum acum cam pe sfert de cât mâncam înainte. Nu mai pot să mănânc ca înainte. Și așa am realizat eu că, de fapt, mâncam mult. Și cei care ajungem să ne îngrășăm… este de la stres și de la frustrări. Pentru că acolo, cumva, găsim alinare.
Un refugiu?
Exact. Găsim refugiul în mâncare. Sunt oameni care chiar simt plăcere să mănânce și să bea. Să știi că această plăcere nu mai există! Dorința, însă, există în continuare. Și chestia asta este frustrantă. Pentru că nu mai mănânci cu satisfacție în sensul că… Vezi foarte multă mâncare, ai mânca foarte mult și te uiți și la dulce și la pepene și la tot ceea ce îți place ție să mănânci.
Dar tu poți doar 'să ciugulești', să guști cinci guri și la restul de uiți. O perioadă de timp este frustrant. Eu îți spun sincer, cu toată inima. Eu eram foarte nervoasă la început din cauza aceasta. Eu sunt și petrecăreață. Îmi place să ies, să socializez, să ies la o masă și să beau un pahar. Dar vă mărturisesc că eu din luna ianuarie până la ziua mea nu am pus gura pe alcool.
Vica Blochina a renunțat la alcool o perioadă
La ziua ta ți-ai permis să bei și un pahar?
La ziua mea m-am răzbunat. Am băut trei pahare de vin, că mai mult nu pot oricum. Niciodată nu ai senzația de sațietate. Ești gurmand și poate îți place să mănânci, să spui: 'mamă, ce bine am mâncat!' După intervenție, nu mai există așa ceva. Sau ți-e poftă de salată de boeuf, că îți lasă gura apă… Lucrurile acestea nu mai există și este destul de frustrant. Ce vreau eu să subliniez este că pofta rămâne, dar nu mai intră în stomac. E ca și cum cineva ți-a închis stomacul. Pofta rămâne, te uiți cu jind la mâncare și tu nu mai poți. Și te enervează. Pe mine mă enervează, că eu vorbesc de mine, de strict cum am pățit eu, ce se întâmplă cu mine și cu psihicul meu. La alții poate nu e așa.
Dar cred că ai altă satisfacție… Nu-i așa?
Normal. Pentru că vreau să arăt bine. Operația nu e complicată și nici recuperarea. Nu te doare nimic. Acum pot să consum orice îmi doresc eu; să zicem și un burger (nici nu știu dacă îmi place sau shaorma) sau o pizza, dar ideea e că nu mai mănânci 10 felii de pizza, mănânci o felie și nu mai poți. Spre exemplu, mie mai îmi place vara, rareori, să mănânc mici, de poftă. Și nu pot să mănânc mai mult de unul. Atât mănânc. Mai mult de unul nu încape.
Când te-ai operat?
M-am operat pe 22 iunie. În august fac două luni. L-am invitat pe doctor la ziua mea. 'Era cu geana pe mine'. Oricum nu am mâncat nimic, că eram stresată să se simtă lumea bine și nu am mâncat absolut nimic.
La sală mai mergi?
Nu am mai fost la sală, sincer. Nu mai merg, dar am voie. Am avut o perioadă aglomerată cu vacanța și cu ziua mea, cu blogul, cu fiul… Și nu mi-a stat capul acolo și am luat o pauză. Dar nu mă simt bine că nu fac sport. Dar o să mă apuc de săptămâna viitoare. Ce am făcut, însă, a fost să alerg în parc, când am avut timp.
În vacanță unde ai fost?
Am fost în Turcia. Dacă nu poți să bei și să mănânci… unde să mergi? Dacă mă duceam la Mykonos la prietenii mei și ei se distrau, cu siguranță greșeam eu ceva. Și am zis ca timp de trei luni de zile să respect ceea ce spune medicul. Pentru că eu mă cunosc pe mine. În Turcia am fost într-un resort foarte bun și pentru că acolo era mâncare non-stop, am putut să mănânc puțin și des. Și atunci nu îmi era foame și nici poftă. De vreo două săptămâni deja am început să mănânc foarte puțin, pentru că nici nu îmi mai e poftă.
Vica Blochina: „Greutatea influențează foarte mult starea noastră psihică'
S-a obișnuit stomacul… Ai dat jos 10 kg?
Cred că și creierul s-a obișnuit, nu doar stomacul. Cred că de acolo este problema. Da, sigur am dat jos 10 kg. Dar mă duc la medic din septembrie și mă cântăresc. Nu am cântar în casă. Nu sunt prietenă cu cântarul deloc. Eu niciodată nu știu câți bani am în cont, la bancă. Niciodată. Pentru că nu pot să văd cum se duc. Și niciodată nu știu ce kilograme am, pentru că nu îmi place să mă cântăresc, să am vreo surpriză. Când m-am îngrășat rău, am spart cântarul. L-am aruncat sub cadă. Și, după ce m-am operat, l-am scos de acolo și era țăndări, pentru că era din sticlă.
Găsiți povestea mea pe blog, unde am povestit și cum m-am simțit înainte, dar și după intervenție. După ce am făcut operația, am primit sute de mesaje de la oameni. La mine nu s-au operat într-un an câți s-au operat într-o lună cu plicătura gastrică. Cumva am dat curaj oamenilor. Cumva e o rușine subiectul acesta cu îngrășatul și kilogramele în plus. E un subiect tabu. 'Adică nu ai fost în stare să slăbești și te-ai dus și te-ai operat…'. E cumva asociat cu 'nesimțirea'.
Vica Blochina le-a dat curaj și altor persoane
Poate că oamenii au apreciat că ai vorbit deschis…
Dar cred că multă lume a apreciat că am vorbit deschis și le-am dat curaj. Pentru că nu trebuie să aștepți să te îngrași 40 de kilograme. După 40 de ani, dacă ai pus pe tine 10 kilograme în plus, e foarte greu să le dai jos. Și 3 kilograme sunt foarte greu de dat jos. Și atunci mai bine să faci ceva preventiv, decât să te apuci să te îngrași zeci de kilograme și să intri în depresie.
Nu mai ai chef să te îmbraci, să ai grijă de tine, să faci poze, să ieși cu prieteni… pentru că eu știu cum a fost la mine. Vezi, cum greutatea influențează foarte mult starea noastră psihică. Uite, acum nu mai am treabă. Îmi face plăcere să mă îmbrac frumos, să ies la masă cu oamenii. Unii te laudă, 'Vai, ce ai slăbit!'. Nu își mai dau coate că te-ai îngrășat, să te uiți în poze și vezi că ai față de purceluș. Bine, eu nici acum nu sunt mulțumită, dar sunt pe drumul bun.
Vica Blochina, după intervenția suferită la stomac: „Nu ai semne pe burtă, nici tăieturi…'
Este costisitoare intervenția?
Costă 3900 de euro.
Cam cât durează intervenția?
Operația nu durează cam o oră. Se face prin laparoscop. Nu ai semne pe burtă, tăieturi și nici nu te doare. Nu ai nimic. Multă lume crede că ai dureri, lucru de care mi-a fost și mie teamă. Dar intervenția este ușoară. Am povestit si pe blogul meu.
Foto: Facebook, arhiva personală.