Marele actor Victor Rebengiuc a participat, ieri seară, la mitingul „România speră” din Piața Universității. Actorul de 91 de ani a susținut că a primit mesaje de amenințare, fără să mărturisească, însă, de la cine. Toate astea nu l-au speriat pe marele actor, care a crezut întotdeauna în democrație.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rebengiuc a venit împreună cu soția sa, actrița Mariana Mihuț (82 de ani) și a ținut să precizeze că pe 8 decembrie o să pună stampila pe Elena Lasconi. Peste 3.500 de oameni au participat la mitingul pro-democrație intitulat „România speră', unde s-au scandat lozinci precum „Libertate, libertate!', „Jos comunismul', 'Europa' și „România, trezește-te!'.
Victor Rebengiuc a primit amenințări cu moartea
Victor Rebengiuc nu se lasă speriat de amenințările primite. „Contrar amenințărilor pe care le-am primit chiar astăzi, cu topoare în cap și vom fi linșați și voi fi călcat, urmele mele sângerânde, rămășițele mele sângerânde vor fi călcate în picioare de oameni, contrar acestor mesaje și amenințări, eu duminică am să repet votul pe care l-am dat acum două săptămâni, am să o votez din nou pe Elena Lasconi și să dea Dumnezeu să fie definitiv', a spus marele actor, în discursul din Piața Universității, conform Libertatea.
Victor Rebengiuc nu a crezut în regimul comunist niciodată
Victor Rebengiuc s-a ținut întotdeauna departe de regimul comunist și nu i-a dedicat niciodată ode lui Ceaușescu.
„Mi-am asumat riscul de a nu mă înscrie în partidul comunist. Atunci când directorul teatrului îmi spunea să mă alătur alaiului de artiști care aducea „un omagiu conducătorului iubit” în diferite spectacole, eu răspundeam scurt: „Domnule, nu sunt lăutar. Lasă-mă în pace!”. Nu-i pot înțelege pe colegii mei care i-au adus osanale lui Ceaușescu și i-au compus poezii frumoase, adică au făcut mai mult decât era cazul să facă, numai ca să ajungă directori sau să ocupe alte funcții importante', povestea actorul în cartea „Victor Rebengiuc – Omul și actorul'.
Victor Rebengiuc a crescut fără tată
Victor Rebengiuc lasă în urmă o poveste de viață impresionantă. Actorul a crescut fără tată. „Am crescut fără tată, care ne-a părăsit pe mine şi pe fratele meu când eram foarte mici, eu cred că aveam 2 ani şi el 1 an. Am fost crescut de bunici, din fericire, pentru că am avut nişte bunici materni foarte buni. Cealaltă parte a familiei, familia din partea tatălui meu, nu am cunoscut-o. Era de pe undeva de prin Moldova şi n-am avut ocazia să-i cunosc.
Am simţit întotdeauna lipsa unui tată. E altceva când ai un tată, mi-nchipui, când ai cum să te sfătuieşti cu el în legătură cu fel de fel de lucruri care ţi se întâmplă copil fiind. Ţi-e părinte, ai nevoie, de aceea există doi ca să facă un copil, pentru că un copil are nevoie de amândoi, povestea Victor Rebengiuc, la Digi 24.
Victor Rebengiuc, o viață modestă
Actorul s-a luptat cu lipsurile, dar sărăcia nu l-a speriat. L-a făcut să lupte și mai mult ca să se realizeze.
„Am avut o viață foarte modestă, am fost oameni săraci, foarte săraci Exista un singur salariu, al maică-mii, care ne ținea în viață. În copilărie am mâncat rareori carne. Fasole, cartofi, varză, ăsta era meniul nostru obișnuit. De sărbători mai prindeam câte
o bucată de carne. Mama nu ne-a părăsit, tata ne-a părăsit. Și el s-a prăpădit, a murit în război, în 1942, la Stalingrad. Am avut, ca urmare a morții lui, o pensie de orfan de război, fratele meu și cu mine, și așa am putut să trăim', mai povestea Victor Rebengiuc.
Foto: Wowbiz, Facebook