"Mă pregătesc pentru despărțirea de lumea asta...". Victor Rebengiuc, mărturisiri sfâșietoare despre spectacolul "Regele moare", în care joacă alături de Mariana Mihuț

 Radulescu Ruxandra
.

Victor Rebengiuc, mărturisiri sfâșietoare despre spectacolul „Regele moare”, în care joacă alături de Mariana Mihuț. Victor Rebengiuc, 90 de ani, rămâne unul dintre pilonii teatrului românesc, un artist de un talent copleșitor. Maestrul a vorbit cu multă emoție despre rolul său emblematic din spectacolul „Regele moare”, ce va fi difuzat pe TVR CULTURAL, sâmbătă 30 septembrie de la ora 20:00.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Victor Rebengiuc, mărturisiri sfâșietoare despre spectacolul „Regele moare”, în care joacă alături de Mariana Mihuț. Victor Rebengiuc, unul dintre marii actori ai scenei și ai cinematografiei românești, are în spate o carieră fabuloasă, ce cuprinde peste 70 de filme și sute de rolul în teatru.

Prin interpretările de mare sensibilitate, Rebengiuc a reprezentat dimensiunea complexă a ființei umane, dând viața unor personaje ce îmbină deopotrivă vulnerabilitatea și cruzimea. Rolul lui Victor Rebengiuc din spectacolul „Regele moare”, după opera dramatică a lui Eugene Ionesco, este una foarte apropiată de sufletul maestrului. Spectacolul, ce a avut reprezentații pe scena Teatrului Național din București, va fi difuzat sâmbătă 30 septembrie, pe TVR CULTURAL, la ora 20:00. Victor Rebengiuc a făcut mărturisiri emoționante despre rolul pe care îl interpretează, alături de partenera sa de-o viață, actrița Mariana Mihuț.

c8c8190a-05a5-48c3-b825-62e2e53cdf97_w650_r0_sc8c8190a-05a5-48c3-b825-62e2e53cdf97_w650_r0_s

Victor Rebengiuc, mărturisiri sfâșietoare despre spectacolul „Regele moare”, în care joacă alături de Mariana Mihuț

Pentru Victor Rebengiuc, rolul principal, pe care îl interpretează în celebra dramă a lui Eugene Ionesco „Regele moare”, este asemenea unei meditații asupra vieții, efemere dealtfel, urmată de inevitabilă „trecere” și despărțirea definitivă de lume. Maestrul a făcut câteva mărturisiri dureroase și pline de emoție.

Citește și: „Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință”. La 90 de ani, Victor Rebengiuc s-a retras din teatru, cu ropote de aplauze și lacrimi

Citește și: Nu am avut tată și mama nu a vrut să vină să mă vadă jucând’. Cel mai mare regret al lui Victor Rebengiuc, la 90 de ani

Citește și: Cum a marcat-o pe Nadine copilăria petrecută la orfelinat: „Am ieșit foarte violentă. Iubeam să mă bat, abia așteptam ocazia unui conflict’

Citește și: Laurențiu Reghecampf, primele declarații după ce s-a aflat că va deveni tată iar: „Atât Corina, cât și Liam pot…’ / Antrenorul a plecat iar în Arabia Saudită

„Piesa asta, Regele moare', nu mi s-a părut absurdă. Mi s-a părut o poveste de viaţă pe care o vom trăi cu toţii, fiecare, şi pe care mulţi au trăit-o, dar nu mai pot sa ne comunice. Este o experienţă pe care înainte de a o face în viaţă, am făcut-o în piesa asta. Mă pregătesc exact pentru ce se pregateşte şi Beranger, eroul pe care îl joc eu: exact pentru despărţirea de lumea asta şi plecarea într-un voiaj din care întoarcerea nu este planificată. Aşa că, sunt fericit că joc acest spectacol' a declarat maestrul Victor Rebengiuc, interpretul personajului principal, pentru Spectacola.

Pentru mine personal, Regele moare', este cel mai drag spectacol pe care l-am jucat vreodată la Teatrul Naţional' a adăugat marea actriţă Mariana Mihuţ.

Victor Rebengiuc, despre retragerea din teatru: „Ultimul rol”

La 90 de ani, împliniți pe 10 februarie, Victor Rebengiuc își respectă cu strictețe profesia. Actorul a anunțat că rolul din spectacolul „Tatăl” este ultimul pe care îl va juca, întrucât simte că a venit momentul de a se retrage de pe scena teatrului.

Cariera mea cred că are o vârstă. Dacă am început în 56, se adună 67 de ani! Deci, o viaţă de om. Din 90, dacă scădem 23 fac 67. De atâţia ani sunt pe scenă. Această profesie este o responsabilitate imensă. Sunt o slugă a teatrului, nu sunt un proprietar. Sunt cel care se supune legilor teatrului, care se supune personajelor pe care le joacă, încearcă să le găsească, le caută ca un nebun. Şi de asta am şi spus că ăsta e ultimul rol pe care îl joc! Atenţie – rol! Să nu se facă o confuzie, cum se face, între rol şi spectacol. Rolul ăsta îl voi juca în mai multe spectacole, până când voi putea, sau până când s-o interzice filmul, piesa asta – dă Guvernul o hotărâre de urgenţă: Să nu se mai joace piesa Tatăl! Ia lăsaţi-ne în pace cu piesele acestea capitaliste', a adăugat Victor Rebengiuc.

Din generaţia mea, eu am rămas ultimul în viaţă. Ultimul sunt. Toţi ceilalţi, George Constantin, Rauţchi, Sanda Toma, Silvia Popovici, Albulescu, Rucăreanu, Amza, Draga… Toţi, s-au dus!', a mai adăugat cu tristețe marele actor.

FOTO: Facebook TNB

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton