Viorela Filip a împlinit 72 de ani. Cum arăta solista în tinerețe: "Ce mi-e 72, ce mi-e 27?! Niște cifre, acolo!" / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Pe 15 martie, Viorela Filip a împlinit 72 de ani și este dovada cea mai bună că vârsta este doar un număr. La ceas aniversar, celebra interpretă, compozitoare și textieră, actualmente profesoară de canto, a rememorat anii copilăriei, mărturisind că, în pofida trecerii timpului, nu și-a pierdut nicio clipă optimismul. Iată cu ce se ocupă artista la 72 de ani!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cei care au copilărit în anii 1980 își amintesc, cu siguranță, de Viorela Filip. Artista, care a împlinit 72 de ani pe 15 martie, făcea furori cu vocea, dar și cu frumusețea ei, pe vremuri. Cu o carieră de peste 50 de ani, Viorela Filip are un loc binemeritat în elita muzicii uşoare/pop româneşti. Artista a debutat la o vârstă fragedă, la doar 4 ani şi jumătate cântând Mă dusei să trec la Olt' pe scena prestigiosului Ateneu Român, alături de orchestra ITB. Acum, la 72 de ani, interpreta a rememorat cel emai frumoase momente din copilărie și ne-a dezvăluit care este starea ei de spirit actuală.

333613276_1922416691436553_5599560512487026033_n333613276_1922416691436553_5599560512487026033_n

Citește și: „A fost o depresie, șocul a fost mare”. Carmen Trandafir, marcată profund de moartea Mihaelei Runceanu, pe care o iubea ca pe o mamă

Citește și: Anda Adam a intentat proces proprietarilor vilei din Bragadiru și cere despăgubiri de 30.000 de euro: „Opt luni în care am muncit la casă și am stat pe șantier cu muncitorii”

Citește și: Andreea Marin, despre relația cu fiica ei adolescentă, Violeta: „Nu trebuie să existe tabuuri, sunt deschisă să vorbim despre…'. Cum a afectat-o pe vedetă moartea mamei / EXCLUSIV

Citește și: Fiul Ilenei Ciuculete, dezvăluiri tulburătoare, la 6 ani de la moartea artistei: 'Am momente în care îi simt prezența'/ EXCLUSIV

Viorela Filip: 'Mama, o femeie de 1,46 m și 40 de kg, să mă nască pe mine…'

La ceas aniversar, Viorela Filip a rememorat cu emoție vremurile când încă îi trăiau părinții, mărturisind cât de mult o impresionau urările lor. Artista ne-a povestit și despre petrecerile cu lume multă, mâncare și muzică bună, cadouri și distracție.

'Ziua mea de naștere a fost, mereu, un prilej de bucurie, mai ales cât timp mi-au trăit părinții, Elena și Stelian Filip, și când, tata, în fiecare an, pe 15 martie, mă suna fix la ora 11:30 și îmi povestea chinul prin care a trecut biata mama (și el pe lângă ea), o femeie de 1,46 m și 40 de kg, să mă nască pe mine, mare și dolofană, de 3,500 kg… Știa că îmi face plăcere să-l aud, iar și iar, cât de frumos îmi povestea… Eu plângeam la telefon, pe mutește… După ce închideam telefonul, știam că și ei urmau să mă sărbătorească adesea, în lipsă, la căsuța de la mare cu prieteni, nași, fini, rubedenii…

Apoi, aici, veneau invitații: prieteni, cântăreți, actori, rude, vecini… era multă veselie și bună dispoziție, zarvă, flori, cadouri… Eu făceam mâncare cât să satur o companie, dar niciodată nu „scăpam” fără să dau un recital ad-hoc. Ascultam Maria Tănase non-stop… iar mai pe la ziuă, la ciorba de burtă, puneam muzică lăutărească, mai ales pe Fărâmiță Lambru, dar ascultam și muzică ușoară veche, cu interpreți interbelici…', a declarat, pentru viva.ro, Viorela Filip.

Cum o alinta pe artistă bunica ei

Născută primăvara, nu întâmplător artista a primit nume de floare. Iar unul dintre cele mai frumoase cadouri primite de ziua ei a fost un buchet de viorele, dăruit de bunica ei, care o alinta Vioraș.

'Mi-amintesc că, într-un an, de ziua mea, a nins… Bunica paternă, Floarea, a venit cu trenul de la Tuzla, cu daruri multe, și, de cum a intrat pe ușă, mi-a oferit, cu mâinile ei bătrâne, muncite și înghețate, un buchet maaaare de viorele și a zis: „Uite, mamă, un buchet de viorele pentru tine, Vioraș!” Așa mă alinta ea… nu voi uita niciodată… Într-un an, de 15 martie, eram la New York… prietena și sora mea, Sina von Eisenstein, mi-a făcut o zi frumoasă, de neuitat și mi-a oferit și un medalion superb cu zodia „Peștilor” din aur pe care îl port mereu… Tot în această zodie e născută și ea, Sina, dar pe 10 martie…', a mai povestit Viorela Filip.

'Îmi păstrez optimismul'

Cu umor, Viorela Filip spune că vârsta din buletin nu are nicio relevanță, pentru că e vorba doar despre -niște cifre… Iar artista, aflată încă în activitate, nu și-a pierdut nci vitalitatea și nici optimismul.

'De fiecare dată, în apropierea zilei mele de naștere, mă încerca, și mă încearcă și azi aceeași emoție, aproape inexplicabilă… părea că mă nășteam, cu adevărat, de fiecare dată… De fapt, cam așa era și este… o renaștere atâta timp cât ne îngăduie Dumnezeu pe aici… În rest, îmi păstrez optimismul, ce mi-e vârsta de 72 de ani, ce mi-e vârsta de 27 de ani ?! Niște cifre, acolo, răsucite între ele!', a mai declarat Viorela Filip.

'Îmi trăiesc fiecare zi ca pe o nouă viață'

Deși are o vârstă respectabilă, la care mulți artiști s-au retras din activitate, Viorela Filip continuă să profeseze și este extrem de activă, având mai multe proiecte în derulare.

'Nu voi înceta să dăruiesc bine în jurul meu, nu voi înceta să fiu de partea frumosului, a creației divine… Fac, în continuare, ceea ce știu: să cânt, să predau canto, să scriu versuri pentru cântece, să compun muzică, să mă ocup de festivalul meu, Music my love by Viorela Filip, să merg la filmări sau în turnee…

Îmi trăiesc fiecare zi ca pe o nouă viață. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu de fiecare dată, dimineața, când deschid ochii pentru o nouă zi primită, în dar, de la El. Doresc să le spun la mulți ani tuturor celor născuți în zi cu mine, dar și celor născuți în Zodia „Peștilor”. Speranță, pace, iubire, binecuvântări divine și toată dragostea mea!', își încheie gândurile Viorela Filip, de ziua ei de naștere.

Foto: arhiva personală/Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton