Vlăduța Lupău a scăpat de tusea care o chinuia de 8 ani prin operație, deși mai mulți medici au refuzat inițial intervenția: "Eram deja în depresie, mi-am descoperit o..."

 Dumba Gabriela
.

Vlăduța Lupău a reușit să scape de tusea care o chinuia de 8 ani prin operație, deși mulți medici din România și Franța au refuzat intervenția. În cele din urmă, Vlăduța Lupău a găsit un medic dispus să o opereze de hernia hiatală și cântăreața se simte mult mai bine, fără tusea despre care spunea că îi dădea stări de leșin. Mai mult chiar, Vlăduța Lupău avea depresie din cauza tusei pentru că nu putea avea nici 10 minute de liniște.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În urmă cu un an, Vlăduța Lupău dezvăluia că a fost diagnosticată cu hernie hiatală, cauza pentru tusea care o chinuia de mulți ani. Fiindcă diagnosticul medicilor din România nu a mulțumit-o, după zeci de analize, cântăreața a decis să meargă la Paris și aici a întâlnit un medic care i-a oferit un tratament eficient.

1c9add75326ee0e62135695cca6f9e511c9add75326ee0e62135695cca6f9e51

Vlăduța Lupău s-a operat de hernia hiatală și nu mai tușește

Experiența cu hernia hiatală a lăsat urme mai adânci în viața Vlăduței Lupău. Interpreta de muzică populară a dezvăluit cum i-a influențat această afecțiune viața personală și profesională, dar și cum se simte acum, după ce s-a operat.

„A fost un moment de vreo câțiva ani crunt, aș putea spune cumplit, în viața mea. Cred că eram deja în depresie cu tusea pe care o aveam. Nu puteai să vorbești cu mine. Zece minute mă rugam să pot să stau undeva să nu tușesc. Tușeam foarte mult sec. Și mi-am descoperit o mică hernie hiatală. Doctorii din România ziceau că n-are cum să fie de la asta cauzată tusea. După am mers la un medic ORL-ist foarte bun în Paris, care a tratat foarte mulți artiști de renume. El mi-a dat un tratament să acționeze pe hernia hiatală', a povestit Vlăduța Lupău la Fresh by Unica.

Hernia hiatală reprezintă trecerea unei părți a stomacului din abdomen în torace, prin orificiul diafragmatic. Principala complicație a herniei hiatale este boala de reflux gastroesofagian. Tratamentul a făcut minuni pentru cântăreață încă din primele zile. Ulterior, Vlăduța a rămas însărcinată cu fiul ei, Iair, și a oprit tratamentul. După ce a născut, tusea a revenit.

„Iar m-a apucat depresia. Nu era că tușesc. Cântam, nu tușeam, dar cum puneam microfonul jos și oamenii veneau la poze tușeam de nu mai puteam, mă durea capul. Oamenii credeau că nu vreau să fac poze, că-s figurantă. Mi-era atât de ciudă. Tușeam atât de tare încât efectiv mă lua cu leșin de la cap, nu doresc la nimeni treaba asta', a mai spus Vlăduța Lupău.

A reluat controalele medicale în România și Franța și a decis să se opereze. În acel punct, Vlăduța a glumit că, dacă cineva i-ar fi spus că dacă se tunde cheală sau își taie degetul mic de la o mână, scapă de tuse, ar fi făcut-o.

„M-am operat de hernie hiatală și acum surpriză nu mai tușesc', a încheiat Vlăduța Lupău.

Citește și: ‘M-au prostit medicii din România. Merg la Paris și sper să…’. Ce diagnostic a primit Vlăduța Lupău după ce a ajuns la spital

Citește și: Vlăduța Lupău s-a fotografiat cu perfuzia în mână: ‘Este o procedură peste care nu putem trece’. Ce probleme de sănătate are artista

Citește și: Cum l-a anunțat Vlăduța Lupău pe soțul ei, Adi Rus, că e însărcinată, și cum a reacționat el:„Replica lui a fost…’/ EXCLUSIV

Vlăduța Lupău s-a operat și de endometrioză

Vlăduța Lupău dezvăluia în urmă cu doi ani cu ce probleme s-a confruntat în încercarea de a deveni mamă și vorbea, cu lacrimi în ochi, despre cele două sarcini pe care le-a pierdut din cauza unor probleme de sănătate.

„Multe fete mi-au scris că ele credeau că am făcut fertilizare, însă pot să spun că anul trecut, prin ianuarie, m-am operat de endometrioză, o boală a secolului la femei, și la câteva luni a venit natural. Cu ajutorul lui Dumnezeu, minunile se întâmplă. N-am zis nici de treaba cu endometrioza pentru că e un lucru personal. M-am tratat, după care lucrurile, cu voia lui Dumnezeu.”, spunea Vlăduța Lupău în primăvara lui 2022.

Cu sinceritate, cântăreața a mărturisit atunci, în podcastul lui Mihai Morar, că a pierdut două sarcini:

„Am străbătut așa câteva mici obstacole, nu le-am zis niciodată. Nu am simțit nevoia să împărtășesc cu nimeni decât cu Adi sau cu familia.(…) Am avut încă două sarcini care s-au pierdut. Îți dai seama că, în urma acestor două sarcini pierdute, ne-am dorit și mai mult. Am trecut prin două experiențe neplăcute și te întrebi dacă se întâmplă ceva.

Așa cum spun doctorii, că primele trei luni sunt critice. Nu m-am bucurat absolut deloc până nu am trecut pragul de trei luni, până nu mi-am făcut toate analizele din lume, primite și confirmate că totul este în regulă. E o traumă pentru orice femeie, chiar dacă mai are acasă 10 copii, chiar dacă nu mai are niciunul sau unul, indiferent. Mi se pare că este o traumă pentru că te întrebi de ce ție. Nu am fugit, am zis că nu a fost să fie.”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton