Xonia dă în judecată Poliţia Română. Rezultatele IML arată că artista nu consumase cocaină, cum arătase drug-testul. Avocata artistei: "Cineva trebuie să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma suferită"

 Dumba Gabriela
.

Xonia dă în judecată Poliţia Română, după ce testele făcute de medicii legişti au arătat că aceasta nu consumase cocaină înainte de a se urca la volan. Concret, rezultatele IML le contrazic pe cele ale Drugtestului făcut de Xonia în iunie anul trecut, când a fost oprită în trafic de Poliția Rutieră. Xonia a susținut tot timpul că nu a consumat droguri și iată că a durat un an până când IML i-a dat dreptate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Xonia a fost oprită de oamenii legii în jurul orei 04:00, în noaptea de 22 spre 23 iunie 2023. În urma testărilor necesare, efectuate de către polițiștii, reiese că ar fi consumat cocaină, dar totodată a fost depistată și cu o concentrație de alcoolemie de 0,30 g/l pur în aerul expirat.

295785404_116660031110016_8227255562122851487_n295785404_116660031110016_8227255562122851487_n

IML i-a făcut dreptate Xoniei, la un an după ce Drugtest indica faptul că a consumat cocaină

Oprită în trafic de polițiștii de la Rutieră, Xonia se afla la volan, deși nu avea dreptul de a șofa pe teritoriul României și după ce a fost testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că s-ar fi aflat sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise.

Xonia a negat tot timpul acuzațiile. Parțial. Recunoștea că a consumat alcool, însă nu droguri.

„Sunt foarte supărată. Nu am fost nici beată, nici drogată. Nu am consumat droguri în viața mea. Am și o problemă de sănătate și nu aș putea să fac asta nici prin absurd. De o săptămână nu pot să mai dorm, iau calmante. Sunt traumatizată de ce s-a scris în presă’, a afirmat Xonia la câteva zile de la incident.

Acum, iată că rezultatele de la Institutul de Medicină Legală (IML) contrazic drugtestul făcute de agenţii de la Poliţia Rutieră, care a indicat că artista se afla sub influenţa substanţelor interzise.

„Cineva va trebui să răspundă pentru toate daunele pe care clienta mea le-a suferit, acestea fiind daune morale, în special daune de imagine. Deci apreciem că cineva va trebui să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma pe care clienta mea a suferit-o. Rămâne să ne consultăm şi să luăm o decizie în acest sens”, a declarat Katia Cicala, avocata Xoniei.

Întrebată cine ar trebui să plătească în acest caz, apărătoarea Xoniei a precizat că e greu de spus.

„Este foarte greu de spus în acest moment cine, pentru că, stând şi analizând în detaliu problema, poate să fie producătorul testelor respective, autorităţile care l-au pus, autoritatea care a verificat gradul de eroare al acestui aparat. Nu ştiu. Rămâne să ne consultăm şi vă vom anunţa când vom lua o decizie”, a mai spus avocata Xoniei, citată de Antena 3.

Citește și: Xonia a fost prinsă beată și drogată la volan. Primele declarații ale artistei, după ce Poliția a deschis dosar penal: „Îmi pare rău. Eu nu pot să…’

Citește și: Care este numele real al Xoniei. Ce semnificație are numele ei de scenă: „Ca să fie mai ușor…’

Xonia și-a făcut analize pentru a demonstra că nu s-a drogat

Xonia a mers la două clinici private din București, în vara anului trecut, unde a efectuat analizele necesare pentru a demonstra că nu a consumat substanțe interzise. Primul set de analize l-a făcut la 7 dimineața, după ce a plecat de la secția de poliție. Cel de al doilea set de analize a fost făcut la ora 18, în aceeași zi.

Rezultatele au arătat că aceasta nu a consumat substanțe interzise. Aștepată, totuși, rezultatele și de la INML.

„La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 4.00, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea unui autovehicul condus de către o femeie, pe o stradă din sectorul 2. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana care conducea autovehiculul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, dar și că nu avea dreptul de a conduce pe teritoriul României’, transmitea Poliția Rutieră anul trecut.

„I-a ieșit o alcoolemie de 0.25 în aerul expirat. Înseamnă că a băut un pahar cu vin seara, cu șase ore înainte. Dacă știa, nu s-ar mai fi urcat la volan. La testul drog din salivă a ieșit prezență substanță activă cocaină. Jumătate dintre testele făcute de Poliția Română anul trecut au ieșit fals pozitive. Sunt oameni afectați de rezultatele false ale acestor teste’, a explicat avocata Xoniei în iunie 2023.

Xonia a ieșit în față atunci pentru a povesti cu certitudine cum s-a întâmplat totul.

‘În ceea ce priveste consumul de bâuturi alcoolice, astfel cum am declarat si in fata autoritàtilor, cu mult anterior de a má urca la volan consumasem o cantitate mica de vin si am considerat, in mod gresit, se pare, cà dupà trecerea unui interval de timp, alcoolul s-ar fi eliminat. O astfel de apreciere eronatà este o gresealã, pe care mi-o asum, si nicidecum o sfidare a legii. Nu recomand nimanui sà procedeze astfel. Sunt un om onest si asa voi continua sà fiu. Pâna la primirea rezultatelor si finalizarea procedurilor legale, và rog sà imi respectati decizia de a nu mai vorbi despre acest aspect. Và multumesc pentru intelegere!’, spunea Xonia anul trecut.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton